Khamis, 21 Februari 2013

.:: Buang Masa vs Makan ::.


lama nyer tak pegi legoland.... nama jek ada annual pass, uma pun bukan jauh pun nak ke sana,, tapi kalau tak de masa tak leh pegi jugak kan,,, hihi,, bizi uolssss....

oleh yang demikian, ahad lepas sempat gak aku tinggal kan jejai jejak dan membuang masa yang ada di sana,,, bukan dengan MRK tapi dengan mak abah adik dan family abang,, plan memang naj g dengan MRK tap dia emergency kena pegi seremban pulakkkkkk,,,, iisssshhhh,,, tapi sempat gak jenjalan dulu dengan MRK kat Tesco Bukit Indah,, cuci mata...


lepas peluk cium sayang² MRK,, aku pun terus ke Legoland,, family abang n mak abah da tunggu sana... 

panorama view,, i like it....

sempena CNY yang tak abis² lagi ni, Legoland pun buat record,, buat ular pakai lego ko,, panjang giler... rajin betul diorang dok sambung-sambung kan lego yang kecik cenonet tu kan... semua nyer untuk rekod dunia... 

nampak tu,, berjurai-jurai,, olok-olok berani la semua dekat,, cuba kalau betul,, mau lintang pukang semua,, hahahaha

warna warni kehidupan...

legoland aritu lenggang jek,,, seronok,, tak yah nak beratur panjang-pnnjang untuk satu-satu game,,, so,, mana yang aku tak penah main, dapat gak aku main aritu,, dengan mak abah sekali join,, hahaha

boating school,,, best gak,,, tekan pedal - control stering - jalan,,, tapi sekejap je,, 

 abah dengan abang bole pulak diaorang pusing-pusing kat situ..

 
da tu layan kan bebudak kat driving school,, bawak kete kat jalan raya la konon nyer... ok gak,, pasni da bole amik lesen 1 Malaysia tu,, huhu... da tu kitorang semua naik ketapi tanah melayu pusing-pusing sebahagian legoland... pastu naik menatang bawah ni,, nampak tak tinggi,, tapi sekali dia henjut²,, maakkk aaii,,, gayat giler aku,, jerit? kompom aku jerit.. apek yang dok tengah² tu rileks jek,,, 


haaaaaa,, takut nyerrrrrr....

oh lupe nak citer,, sekarang parking kt legoland da kena bayar,, kalau tak silap 15 minit pertama free, 1 jam RM2.00,  2 jam RM4.00, dan seterusnya la,,  gitu la agaknyer... **lupe nak amik gambar**,, kalau ada annual pass free,, tapi bukan untuk selama² nyer ok,, offer sampai hujung bulan ni sajek... lepas tu bole apply season parking RM20/setahun... 

nasib baik da malam,, kalau siang lagi memang semua tak nak balik,, hahaha,, da kena halau baru terkeseng-keseng terkedek-kedek balik,,, da tu tentu-tentu lapo,,, aku da plan nak ajak diorang pegi makan tasconi's pizza,,, da nak expired da voucher tu,, 2 reg+1 jug air RM28... tak cukup kan,, so adik yang baru dapat BR1M tu add on + kak mimi tambah order,,, baru la syyooiikkkk,, huhuhu

yok makan,,,


reaksi sedap memang kena camtu ke kaisah? hihihi

spagetti bagi emerald,, kompom abis...


3 reg pizza + 2 jug air + 1 reg rolling bread + 2 fried fries + 1 plate spagetti,,, setel...


kak mimi tu tengah makan sedap ke sampai tutup mata macam kaisah,, hahaha



kaisah tengah buat show,, asal ntah dia aritu.. kesukaan tahap gaban,,,

suke je tengok mak abah da sihat seperti sedia kala,, mak pun da bole makan macam biasa,, alhamdulillah,,, cuma abah je la tak bole jalan banyak sangat,, da cepat penat,, lagi pun kaki abah sakit... tetiba rasa macam nak beli kan abah kusi roda,, bukan ape,, kesian... tak nak dia penat jalan kat legoland ke kat supermarket ke,,, tapi nak ke abah..? errmm,, ntah la,,, hihihi

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...