Khamis, 17 Januari 2013

.:: Majlis Perkahwinan Lia & Irwan (Bertandang) | Part 4 ::.


bertandang @ bertendang..? hahaha.. kalau ikut bahasa orang felda majlis ngudur... gitu la,,, ngundur ke gostan ke yang penting orang faham yang majlis kat belah lelaki pulak.. 

oleh kerana kena ke Kuantan, so kena la sewa bas sekolah,, ajak orang blok dan sedara mara,, cadang nyer kalau dekat memang nak ajak semua sekali tapi TERPAKSA dipilih,, sape yang tak dapat ikut tu jangan la sedey,, tengok la gambar sepanjang perjalanan kami ke Kuantan ni k,,,,

**MRK pun tak ikut, bukan tak dapat ikut tapi tak dapat cuti,,, so, dalam citer ini,,, i'm single,, uuppsss

tentatif perjalanan ke Kuantan pada Hari Sabtu, 5 Januari 2013 yang lalu ~~~~

5.00 pagi - berkumpul di rumah tuan yang sewa bas,, hahaha
5.15 pagi - bertolak dari Waha ke Kuantan dengan muatan seramai 40 orang tidak termasuk 2 orang
                     pemandu bas

6.30 pagi - Solat Subuh di Masjid Jamek Kg Sri Lalang, Mersing. Lepas solat subuh sarapan bukan di kedai
                     tapi di dalam bas,, mak sediakan mee hoon goreng, kuih karipap, air mineral dan air kotak

 perjalanan dimulakan dengan bacaan doa oleh Pak Imam





10.30 pagi - tiba di Kuantan dengan selamat,, dan terus menuju ke Petronas area Taman Aman,, ye la kot,,
                     tepon Irwan suro amik kitaorang dan bawa ke rumah persinggahan untuk kami semua
                     bersiap,,, oh ye, uma pengantin lelaki kat Taman Aman, Lorong Sekilau,, gitu la,, i tak ingat...

kete pun nak pakai reben,,,

otw ke rumah persinggahan

rileks², rehat² pastu bersiap ye semua.. cepat siap cepat majlis cepat balik,, hihi

yeeaahhh,, menang !!! hahaha


kami da siap !!! jom posing,, hahaha


suaminya yang sedikit ober,, hihihi

posing bertiga,, itu sudah mesti ok,,

  tengah syok² posing tetiba kak rosmah datang,,, wakak


pic bawah ni i rembat dari fb adik i ok,,

.

.

.

.

.

  amboi,, bukan main peluk lagi

yang kiri yang kanan is over,, sekian,, hahahaha

bunga telur sepahar untuk pengantin lelaki,, motif? tak tau,, sudah menjadi amalan turun temurun


rombongan Cik Siti ke uma orang kawin

1 pm - kami sampai kat uma pengantin lelaki,, terus berarak dengan paluan kompang versi radio,, ok la,,
           dari tak de kan



jem..? ada tol ke? balik r,, hahahaha


takde tol, so jalan clear,, senang je sanding,, kekekeke

 jangan nak senyum sangat la pak ajib dgn kak ros,, hahahahaha

ok, masa untuk menepung tawar,,

 abah

 mak

 abang

 aku

 mbah

 adik

 paman konteng

 pak imam, sekali dengan baca doa

 last but least, kak mimi


da siap kedua-dua family menepung tawar, masa untuk makan pulak,, ooppsss,, baca doa dulu yek,,


pulut kuning bertingkat-tingkat,,


aneka lauk ada,, serang,,,,





potong pulut

suap-suap...


tak kira majlis orang ke sape ke kumpulan koir seebeng.com akan menyumbang lagu, bukan 1 tapi 2,, hahaha,, 
1. keneng² la udang
2. selamat pengantin baru


gambar kenang²an dengan sedara mara

mak dan kengkawan blok nyer

mak & abah

cium !

family abang

iphone 5 sangat !!!

ladies

keluarga baru kami,, MRK takde,, menci, kalau MRK ada mesti dia pun pakai baju kotak²... hukhuk

free style

last gambar dengan pengantin

lepas tu pelamin ni kami yang punyerrrr


otw nak ke bas, adik mak paman mat baru sampai,, lambat abis keje kata nyer,, dia keje kat IPD Kuantan,,

ok,, bye bye Cia...

3.00 ptg - kitorang bergerak balik ke Waha..

6.00 ptg - singgah Mersing membeli kopok lekor,,, memasing borong... kopok sana kat sedap..

8.30 mlm - kitorang selamat sampai uma,,, 



seharian duduk dalam bas ni penat jugak kan,, dengan jalan Mersing yang macam ular kena palu tu kengkadang pening gak kepala,,, ada tak de tutup mata tidur,,, ape pun semua nyer berjalan dengan lancar dari awal perjalanan sampai balik,, alhamdulillah... eehhh,, da abis da entry pasal wedding Lia ni,, hahaha,, 

excited sangat dok update 3 entry pasal ni sampai aku lupa nak wish kat pengantin,, da busuk da pengantin nyer.. hahaha,, sori la yek Cia,, anyway, aku dan Hafiz wish Selamat Pengantin Baru, semoga kekal hingga ke akhir hayat, kawin bukan untuk 1 2 hari tapi untuk seumur hidup, so, tabah la menghadapi dugaan nyer,,  dan selamat mengenali siapa suami mu yang sebenarnya... ko da ready kan,, kalau ada masalah aku sedia mendengar nyer,, kuikuikui
da da ~~

1 ulasan:

cik gObu berkata...

kejam je panggil si lia ni rosmah...

hahahah tp rambut mmg sebijik mcm rosmah pun

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...