Khamis, 3 Januari 2013

.:: Jalan² @ Bandung ::.


ok,, sambungan dari cerita part 1... sampai jugak kami di Bandung setelah menempuh jem yang dasat semalam... sampai Bandung da malam,, so, hotel pun main tangkap muat je la,, kami tidur di Hotel Melati 3 Tidar,, 1 bilik RP 240 ribu.... hotel ni dekat dengan Trans Studio Bandung...


sarapan pagi hotel sediakan...

nasi goreng,,, alhamdulillah,,,

sudah check out dan nak ke Trans Studio

Trans Studio ni ala² USS... aku tengok dari luar je la,, kitorang tak masuk pun sebab takut tak cukup masa nak jenjalan kat Bandung ni,, 


harga tiket masuk RP 250 ribu




macam menarik je roller coaster belakang tu

tak cukup duit...? 

ngobrol yok,, hihihi

da puas amik pic kat Trans Studio, kami terus ke Pasar Baru,,, haaaaa,,, kat sini baru best,,, baru leh pakai rupiah yang aku da tukar berjuta-juta tu,,, hahahaha... bersedialah untuk menempuh orang yang ramai di sana,,, ggggrrrrr

sampai je pak mertua terus try kasut motor,, tak selesa kata nya,,, hai,, anak dengan bapak sama jek, suka motor...

macam syok je hanger ni,, tapi aku tak beli pun...

ho yeaahhh,,, kedai kain,, ni yang aku cari... lama gak kami kat sini,, pilih tawar cancel,, pilih lagi,, sampai puas ati

rambang bijik mata aku nengok kain² dan lace² ni semua... 

bosan je adik ipo dok menunggu aku memilih baju,, hahaha,, padan muka.. mertua pun sibuk dok pilih baju gak,,, glamer la raya tahun 2013 ye mak,,, hihihi

layanan yang tip top dari budak ni,, lupa la nama dia... 

yok beli telekung pulak,,, 


dalam banyak² orang aku bole terjumpa pulak staff JPS Johor Bahru kat situ,,, haiyyooo,, kecik nyer dunia ni,, da 3 hari kat jakarta kata nya,,, sekali lagi haiyyooooo,,,

destinasi seterusnya adalah Cihampelas

kat sini banyak gak jual baju seluar tapi tak sempat nak lama² sebab tetiba jek hujan turun dengan lebat nya..


askar tak de gigi,, uupppssss,,, gurau ye bak


ice cream cihampelas,, macam² rasa ada,,, RP3000 jek..

aku pilih mangga... sedap, siap ada buah nyer sekali

pergghhh.. hujan lebat air pun sampai terkeluar dari landasan nyer,,,

destinasi seterusnya Tangkuban Parahu,,, selalu aku tengok je gambar member², kali ni aku pulak tunjuk gambar kat korang,, hahahaha,,, jauh jugak dari bawah nak mendaki sampai ke atas,, macam nak pegi cameron highlands la lebih kurang,,, tapi sebelum masuk tu kena bayar tiket,,, warganegara harga lain, pelawat harga lain...

time sampai sana maakkk aaiiii,,, sejuk yang amat,,, hujan renyai²,, ingat nak turun bawah tapi sekarang da tak bole sebab da ada bahan beracun kata nyer,, tengok dan amik gambar je la...




kesian mak dengan bak kena serbu,,, siap kena paksa beli lagi,,, aku? cabuttttttt !!!! hihihi






rasa macam kat korea pulak,, ahaksssss

sebelum gelap kami da turun dan memulakan perjalanan balik ke jakarta,,, macam biasa la, jem teruk sampai jakarta kol 12 malam,, kematu muntut semua orang... eee,, macam serik je tak nak pegi lagi...

otw balik tu singgah we we sat kat perhentian ape ntah nama nyer... beli la kudapan sikit², buat ngonyel² dalam kete.. 


 tempe goreng rangup

 dodol berbagai rasa,, 



cukup cerita hari ke-2 di bandung... nanti sambung lagi yek,,

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...