Jumaat, 30 November 2012

.:: My Olive Reflexology & Foot Care, Danga City Mall ::.

urut kaki ke urut badan ke urut ape jela memang kesukaan MRK,, tak kisah la style thailand ke indonesia ke yang penting time mena urut mesti dia berdengkur.... huhu

hari tu MRK try urut kat My Olive Reflexology kat Danga City Mall... kebetulan hujan so dia pick up aku balik keje nek kete,, kalau tak mau lencun balik nek motoreyyy,,, 

kedai urut ni kat food court DCM,,, so far ok la urut kt sini.. tenang sambil dengar muzik yang slow,,, romantik gitu,, huhu... MRK offer gak aku urut,, dengan bongkak aku menolak,, hahahaha,,, jual mahal kooo.... oppsss,, no in mood la.... next time ok.. huhu

selain urut, kt sini pun bole buang kulit kaki yang keras kematu tu.. 


syok jek time urut tu kan,, ye la dapat air lagi,, ntah air ape? air teh kot,, ermmm.. semua da dalam harga,, hihihi... lepas urut kaki MRK mintak urut badan,, kira 1/2 jam kaki 1/2 jam badan dengan harga RM45,, ok ke??? ok kot,, 

staff nya pun ok,, sporting, aku snap pic sana sini diorang senyum jek,, masa MRK urut belakang badan tu, staff nyer offer aku duduk dan tengok,, tak nak aku,, bukan nampak muka MRK pun,, pungkok dia je buat hapeeee,, nggeee

pada yang berminat bole la korang try berurut kat sini... dia kata cara urutan kat My Olive Spa ni cara Vietnam,, tak cuba tak tau kan,,, 

dan dan jadi ahli,,

da da ~~





Isnin, 19 November 2012

.:: Tenang Sangat | Zikir Terapi Hafiz Hamidun ::.


sorotan dari tengok propaganza semalam kat astro,, cerita pasal Zikir Terapi Hafiz Hamidun tu,,, wahhh,, dari ape yang di laporkan zikir tu nampak memberi kesan dan menyentuh jiwa,,, tak pernah dengar pun kat radio,, kata nya ada yang sampai menitiskan air mata,, nak kena dengar ni,, mesti best,,, cakap pasal menitiskan air mata ni semalam malam aku tengok Masterchef - Ammar terkeluar pun aku nangis,, iiisshhh,, membazir air mata, baik menangis bila dengar zikir kan,, huhu

aku pun google la zikir terapi, nah ko keluar mp3 dia,, dengan laju nya aku pun mendonlod,, bukan tak nak beli CD dia tapi klik donlod lagi cepat,, hihi..aku tau harga CD tu tak mahal RM19.90 jek... bila donlod ni bukan 1 zikir je aku dapat,, tapi 11 zikir,, kira full album la aku dapat,, senyum lebarrrrrr....

Antara zikirnya ialah :

1.Astaghfirullah - 3:33 min
2. Lailaha Ilalallah - 3:33 min
3. Subhanallah - 3:30 min
4. Taubat Nasuha - 3:20 min
5. Hasbi Rabbi - 2:55 min
6. La Hawla Wa La - 4:36 min
7. Alhamdulillah - 3:28 min
8. Ya Zaljala - 3:54 min
9. Ya Latif - 3:16 min
10. Allah - 3:37 min
11. Lawkana Bainana - 3:11 min

jadi, 1 hari ni aku dengar berkali-kali zikir terapi ni,, tenang, sayu, syahdu... tak de 1 pun zikir yan aku tak suke,, semua suka... sampai kan tak perasan jam da pukul 2 ptg... leka dengar sambil buat keje,, rasa nya sesuai sangat la dengan keadaan aku sekarang yang nak muhasabah diri,,, 

***last but not least - orang yang nama Hafiz ni suara nya memang merdu... eh eh eh.. kekeke


da da ~~

.:: I'm Pink | Baskin Robbins ::.


aku bukan peminat yang terlampau untuk warne pink @ merah jambu... tapi aku ada gak baju warne pink tu,, huhu.. mesti korang semua da tau yang Baskin Robbins ada menawarkan diskaun pada setiap hari rabu untuk sesape saje yang ada item warne pink,, tunjuk kat kaunter dapat eskrim murah,,, ye ke murah? jom kita tengok ~

sebenar nya tak de la nak sangat makan BR ni, kebetulan nya masa outstation ke Batu Pahat dan Kluang aritu, aku dengan team keje nak sangat makan putu bambu juriah kat ayer hitam tu,, sesampai je situ, putu bambu nyer abis,, sungguh kecewa,, telan ayer hitam luir je la... da tu dengan rasa hampa singgah RnR Machap,, tup tup ternampak BR,,, kebetulan lagi sekali hari rabu,, ermm,, memasing dok mencari la item yang ada kaler pink,,, huhu

sasaran BR RnR Machap,, mengah ni baru lepas naik tangga

double scoop hanya untuk RM7.50** tak termasuk tax yek,, kan ada bintang tu

 tunjuk la ape saje yang ada warne pink,, 


yeaahhh,,, aritu aku memang pink,, dot dot lagi ko, hahaha

Hafiz, Zati dan Sham --- keluar semua pensil, spender stapler pink,, huhu

dan kebetulan ari kitorang tu 31 Oktober, so ada lagi promosi 31%...


promosi untuk 3 kotak tu saje,, kecik, sederhana kecik, beso,, ermmm,, tak la kot,,, tak mampu abis duit pulak nanti.. huhu,, 

so, kitorang amik keputusan beli yang double scoop tu jek,, jom pilih flavour




part ni yang best,,, FREE rasa FREE sudu,, huhu



topping

ini la flavour pilihan kami


nyum nyum,, tak sampai beberapa minit je da selesai eskrim ni,, sangat sedap tak macam eskrim malaysia tu,, huhu

lepas ni ari rabu je aku nak pakai pink,,, pastu nak pegi CS makan BR,, sape nak ikut? jom.. pegi sesama, bayo lain² tau,,

da da ~~

Sabtu, 17 November 2012

.:: Homemade | Durian Crepe ::.


sekarang ni memang tengah sibuk sana sini pasal durian crepe,,, aku yang tak berapa minat durian ni pun kengkadang nak sangat rasa,, sedap sangat ke?

da tu tangan pun gatal google,, konon cari resepi,, senang je rupenya,, tanye MRK ok tak kalau buat, dia kata ok,, sebab dia da rasa kat uma kakak ipar aritu... cuma bahan-bahan nya agak mahal la,, patut la diorang semua jual 6 pcs RM10,,, pada aku memula macam mahal,, da beli barang,, aku rasa harga tu berpatutan.. 

 saspek utama,, jiran bagi,,, baik kan jiran i... korang aderrrr???


 leceh sangat nak asingkan isi dengan biji

 siap!


bersih sangat kan,, aah.. mulut aku yang bersihkan,, haha

ni bahan utk crepe... aku amik resepi dari blog masam manis... durian crepe versi hijau... 

bahan untuk kulit:

250 gm tepung gandum
3 biji telur
500 ml santan
1/2 sudu teh garam
1 sudu teh pandan emulco
1 sudu teh pewarna hijau

bahan utk inti:

1 cawan whipping cream
isi durian

satu kan semua bahan untuk kulit,, kacau rata, masuk kan dalam blender, putar kejap pastu tapis,,,


 
sediakan kuala non stick,, **buruk nyer kuali aku**... Panaskan hingga kuali benar-benar panas,, oleskan sedikit minyak pada kuali,, kemudian kecilkan api,,,tuangkan satu senduk kecil ke dalam kuali dan masaklah adunan tadi hingga menjadi crepe,, adunan tak perlu di balikkan,, bila permukaan atasnya dah kering terus angkat.. Buat sehingga habis,,, Biarkan sejuk... sebelum tu,,, da siap buat crepe bole la putar whipping cream sampai kental...


ready untuk melipat baju crepe,,,


 whipping cream sikit,,

isi durian

 ok,, lipat..

siap!


 close up sikit,, cantik! hihihi

  buat sampai abis,,, pastu simpan dalam peti ais,, tempat yang keras tau,,,

ni yang rejek... 

amacam,,, ada berani nak buat sendiri..? hihi,, tak cuba tak tau kan,, da cuba baru rasa,, sedap? sudah la tentu tapi penat... biar menatang tu sejuk sat dalam peti ais,, aku nak rileks lurus kan badan,,, sambil menunggu MRK yang tak balik keje lagi,,, sian dia kompom basah kuyup,, tu la da suro bawah baju hujan tak nak,,, 

da da ~~

Khamis, 15 November 2012

.:: Inno Cafe Seafood Restoran, Larkin Perdana ::.

aritu SyafiQ dengan Aina, kawan MRK datang dari Singapore,, saje je jalan² katanya.. window shopping... so, kitorang pun pick mereka berdua kat JB Central terus pegi KSL,,, errmmm,, kat KSL MRK n SyafiQ sibuk survey Oakley baru,, memasing nak beli kata nyer,,, ape pun nice la Holbrook,, macam berkenan la pulaksss..

lepas puas try test Oakley tu,, memasing kelaparan,, moh la ke Larkin Perdana, 1 restoran baru bukak,,  restoran kawan MRK,, kebetulan nya jugak kat restoran ni jugak la MRK bukak stall syisya,,, Arab Street Syisya... sudi-sudi la mampir ~



menu set sekali dengan juice


menu banyak,, goreng-goreng ada,, masakan thai pun ada,, order jek,, malam tu kitaorang order set siap dengan air juice,,, yummyyyyyy ~


fresh oren

 


sampai pening kepala main game Gun & Glory,, yesss sir..!!!

 kailan ikan masin

daging merah

telur dadar

sup campur

siakap 3 rasa,, mendongak sekali kepala ikan ni,, bongkak! hahaha

jom makan,,, no diet for us,, hahaha

so far makanan kat sini sedap jugak... ok la, ada rasa... sape yang nak try bole datang restoran ni.. nampak je restoran osman larkin perdana,,, korang tengok sebelah kanan,, pasti nampak restoran kaler hijau,, tu la kedai nyer,, lagi 1 restoran ni punyer wifi laju giler,, hihi

last but not least,, aku nak promo sikit syisya MRK,,, hihihi,, jom like fb Arab Street Shisha Larkin...


adik MRK, Hanafi si penjaga stall,, keje betul-betul.. !!! huhu

selamat mencuba,, da da ~~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...