Ahad, 19 Ogos 2012

.:: Minal Aidil Wal Faizin 2012 ::.




kami berdua mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua kawan² sahabat handai, followers dan sesiapa saje yang mengenali kami... Maaf Zahir dan Batin

Sungai disusur sehari-hari
Dalam gelap menangkap ikan
Kami menyusun sepuluh jari
Salah dan silap harap dimaafkan

da da ~~

Sabtu, 18 Ogos 2012

.:: 20 - 29 Ramadhan 1433H | Menu Berbuka ::.


mood raya masih tak ada rasa lagi untuk tahun ni,, ye la,, sibuk da semua kawan² post kat fb nak beli tudung raya, nak beli kuih raya, nak pasang langsir raya,, aku? nak abis kan puasa sampai hari terakhir baru fikir pasal raya,,, bole kan..?

jadi mari la tengok ape menu berbuka untuk 10 ramadhan yang terakhir ni...

20 ramadhan,,, MRK beli kat bazar perling,, mee bandung, roti johnm nasi lemak ayam panggang, air katira, air jagung... da tu MRK soh aku masak nasik, backup kata nya takut tak cukup,, masak nasik, sawi jepun goreng dengan ayam percik

ayam percik yang tak berapa nak percik

21 ramadhan,, buka kat Secret Recipe Perling Mall... . air sirap, kopok n kurma free

tempat makan kegemaran MRK dengan awek kat belakang tu,, huhu

laksa singapore --> MRK

nasi lauk ayam black pepper+jagung --> isteri MRK punye

starter --> wantan


22 ramadhan,,, nasi goreng ikan masin dan popia.. karipap dgn kuih manis tu MRK beli kat bazar

telur dadar cheese last minit,, MRK yg goreng,, terbaeekkk

23 ramadhan... buka di uma nenek MRK kt Pengerang... sekali dengan mak mertua dan sedara mara MRK... seronok reramai,, sampai kan terlupa nak snap gambar makanan,, tapi sempat gak aku buat kuih untuk berbuka,,,

senget benget tart aku,, percubaan kali pertama ni,, hikhik

24 ramadhan,, dengan rela hati ajak MRK ke bazar,, nasi kerabu, nasi dagang, ayam percik, yong tau fu.. air soya buat sendirik

25 ramadhan,,, masak khas untuk adik yg stay uma utk interview spa,, asam pedas ayam, sayur kangkung, sawi jepun.. pelam pemberian mertua, pasembor MRK beli.. air cincau

 26 ramadhan,, nasi lagik,, huhu,, ayam lemak cili api dengan kacang goreng suun,, sekali dengan pelam mak usu bagi,,, 

27 ramadhan,, errmm nasi lagik, lauk ayam sambal, sawi jepun, jelly pelam sikit,, nyum nyum...

28 ramadhan,, tak makan,, hahaha,,, makan tapi tak jumpa gambar makanan... lupe dah makan ape... hikhik

29 ramadhan... makanan segera... sebab da mood raya.. kekekeke.. mawibrown marrybrown jek.. tetiba nak pinggan bertingkat tu,, tapi kena makan set ni,, ala... mana daya nak ngabis kan,, 

bole dapat tapi kena beli asing,,, harga..? RM15.90.. MRK belanja !!! hohoho

menu berbuka yang terakhir di ramadhan 1433H... 

alhamdulillah, selesai sudah menjalankan rukun islam yang ke-3... walaupun aku tak cukup sebulan berpuasa tapi aku gembira,, aku pasti akan merindui dan menanti ramadhan yang akan datang... isnyaAllah ~

da da ~~



Selasa, 14 Ogos 2012

.:: 20 Ramadhan 1433H | Menu Berbuka ::.


entry yang spesial sebab tak buka kat uma..  buka kat pejabat **sian MRK**,, ada majlis tahlil dan berbuka puasa anjuran Kelab Sukan Audit Johor,, kena join sebab aku salah sorang AJK nyer,,, 

Menu Berbuka
Nasi Tomato
Ayam masak merah
Rendang Daging  
Dalca 
Acar 
Air Sirap & Oren Sunquick 
Air Teh Tarik & Teh O Pandan 
Kuih Karipap dan Talam Ubi 
Kurma 
Buah Tembikai Merah dan Tembikai Susu
Bubur lambuk 
Murtabak 

suka, suka, suka sebab semua AJK dan ahli kelab beri kerjasama 150%... ok, jom layan gambar...



 si pemotong buah²an,, kak Ila dan Pn Zai

 kak nor dan cik Laila,, kakak dengan adik yang serasi dan tak boleh dipisahkan,, ahaksss

 zam zam ala ka zam... ce teka sape..?

 kak fuziah

 kak fu dan kak Ina

 jaja dan syima

yana dan anak nya

 kak Ezan pun tolong gak,,

 menjadi kebiasaan menu berbuka pakai catering,, nasi tomato berlaukan ayam masak merah

 daging rendang dan arca timun, dalca

tambahan nyer mee hoon goreng

 saya dan kak mastura

 kanak-kanak riang sibuk nak nolong,, hahaha


bacaan tahlil bermula kira-kura jam 6.30 petang.. diketuai oleh Hj Latib,, tahun ni tahun akhir Hj menyertai program ni sebab Hj pencen bukan sept nti,,, sob sob




menu ringan berbuka,, martabak, bubur lambuk, kurma, kuih talam, karipap, nuget, kek lapis, kek coklat, kek gula hangus,, tQ kepada yang sponsor,,

 sila ambil tempat duduk anda..



 da ready nak buka da ni..





ok, da bole buka puasa,, bismillah ~











lepas berbuka, kitorang solat maghrib dan isyak berjemaah,,, seterusnya solat terawih...





 acara keagamaan mana bole amik gambo rapat² macam ni,, hahahaha

  lepas terawih ada moreh sikit,,,






 kami orang² dapur 

 lagi

 lagi

 dan lagi..

majlis seleasai kira² jam 945 malam.. siap tapau kan untuk VIP, ada lebih yang lain² tapau gak la untuk sahur,, lagipun rugi kalau pulang bekas pada catering ada isi lagi kan..

 gambar kenangan tapi gelap sikit

 haa, yg ni terang,, da dapat nurrrr... kekeke





selesai majlis tahunan.. tahun depan tak tau caner pulak gaya nyer,,

da da ~~


~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...