Jumaat, 27 Julai 2012

.:: Trifle Kasih Sayang ::.


rasa nak mencuba sesuatu yang baru meluap² sejak² puasa ni... boring asik makan benda yang sama je... tak cuba buat tak tau.. so, jom buat trifle yang senang lagi mudah lagi sedap di makan time cuaca panas ni...

mempersembahkan bahan² yang diperlukan....

1 tin susu cair - guna susu segar pun bole
cocktail
4 sudu besar tepung kastard
baulu/kek 
1 paket agar-agar
4 sudu besar gula
1 tin air - guna tin susu
tak lupa surat kabo,, alas biar tak berkecah... hihi


potong kek dan masuk kan dalam cawam/bekas yang disukai....


 masukkan susu cair, air, tepung kastard, gula,, kacau tapi jangan sampai pekat sangat.. guna api yang paling perlahan

agak² da suam² kuku kambing timpa kat atas kek tadi.. comot.. ape aku pedulik ! hahaha

da tu letak pulak buah²an campur,, letak ikut suka tau.. lagi banyak lagi yummy !!!

jangan lupa agar² nyer,,, bancuh dengan air panas,, tak yah letak atas api,, godak kasi larut, pastu tuang dalam bekas...

last sekali sejukkan dalam peti ais... siap !

senang kan.. selamat mencuba !!!

da da ~ ~

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ERIN AGAR2 TU MCM MANA? YG MANA SATU YG DLM GAMBAR TU? SELALU AGAR2 YG BELUM SIAP YG DLM PLASTIK PANJANG TU,WARNA PUTIH

faiza erina berkata...

kalau nak guna agar² pun bole tapi kena letak gula dgn pewarna la...hihi,,

**nak selamat guna jelly macam kat gambar tu,,

Tanpa Nama berkata...

Trtgk blog ni n bla tgk owner nya...mcm knl jer!!
yessss...its that kak erin kn???ni lin..rmmber me x?prktkl msa kat kdai buku dlu..from pkb..sori lin xder blog just fb nme Rozylen mohd nor...add me sis...

faiza erina berkata...

Rozylen - ingat memang ingat.. awak yang putih² tu ke? praktikal sekali dgn kawan awak kan,, sape nama dia eak lupe... tak sangka jumpa kat sini.. nway thanks singgah blog akak ni.. add akak kt fb Faiza Erina Rahmat...

Tanpa Nama berkata...

Kak erin...yuppp,g prktkl naik mtr..mmbr tu nma hani...tu ar x sngka.ok nnt org add fb kak

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...