Isnin, 30 Julai 2012

.:: 2 - 9 Ramadhan 1433H | Menu Berbuka ::.


tahun lepas punyer puasa aku rasa seronok sangat nak share menu berbuka,, sebab rajin masak yang bukan²,, tapi tahun ni lain,, mood nak masak da kurang sebab MRK cakap tak payah masak yang berat² sangat sebab MRK tak lapar,, haus jek,, lagipun mula² puasa aritu da melantak banyak kan,, hahaha

nak masuk syurga punyer pasal,, isteri kena ikut cakap suami nya,, ahaksss

2 ramadhan, menu yang simple iaitu kurma, jemput² ikan bilis, roti jala RM2, kuih RM2,,

3 ramadhan,, kurma, mee hon goreng, kuih RM2, puding, air

 4 ramadhan, kurma, nasi goreng+bendi goreng, kuih RM2, air soya

 5 ramadhan,, kurma, mee goreng+mee hon goreng, jemput² keledek, kuih RM2

 6 ramadhan,, kurma, mee hon soto, kuih RM2, air soya+cincau - buat sendirik

 close up sikit kt ceker ayam tu,, nyum nyum...

 7 ramadhan,, kurma, mee bandung, kuih RM1, trifle, air cincau

 spoil,, mee bandung ku masin,, 

 8 ramadhan,, kurma, karipap, spagetti, soya+cincau, dadih, trifle, jelly.. time ni mak abah buka sekali tapi diorang da siap² beli makanan, standby nak makan dalam kete kalau tak sempat sampai uma aku,, 

9 ramadhan,, buka bersama family abang, mak abah,, sister in law "buka meja".. makan kat ZZ sup tulang, setia tropika..

 menu cam biasa,, siakap stim/3 rasa, sayur, tomyam, udang goreng tepung..

saje nak tunjuk gigi.. haaaaaa

simple kan.. makan nasi time sahur je la.. sebelum tido kena la masak.. kalau bangun sahur da hujung² imsak, sempat lagi nak makan.. hihi

yang best nyer kitorang da turun 3kg sejak² puasa,, tapi bila dibelek² tang mana yang turun nyer tak tau la.. sepatah kata MRK, timbang tu rosak ! gggrrrrr

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...