Jumaat, 8 Jun 2012

.:: Semi-Buffet Lunch @ Silka Johor Hotel & Majlis Pertunangan June ::.


voucher makan yang terakhir untuk seisi kali ni,, hihihi.. ye la sejak kebelakangan ni da tak berapa nak banyak offer makan nyer dari Groupon ke Everyday dll.. eh eh,, bukan tak de langsung,, ada tapi mahal² belaka,, aku kan cari yang murah² jek,, huhu

aku buat booking nak datang dalam kol 3 - 4 petang ari sabtu lepas,, tapi hotel call back mintak kitorang datang awal sikit sebab dia nak arrange tempat untuk function lain,, MRK? dia setuju jek,, yang penting bagitau kat mana lokasi nya,, berdesuppp sampai,, ffuuhhhh ~

 hotel ni kat area Tesco Plentong..

da tak de orang,, dan kami adalah customer yang terakhir

 menu pilihan..

 khusyuk memilih menu.. mana tak nyer,, kena pilih 1 dari 15..

saya da pilih,, sebab tu saya senyum..

 sementara menunggu makanan siap di masak,, jom tengok ape ada kat sana tu.. 

  buah²an,, ni je yang tinggal.. hukhuk

 puding,,

 salad,,

MRK sibuk beri komen kat lukisan ni..

 eee,,, lambat nya makanan ni,, aku da nak menurun da ni,,, kekekeke

 ok,, da sampai.. ni aku punyer... Kosmopolitan Fried Rice,,

 Cantonese Fried Noodles, MRK punyer..

 jemput makan yok,,, bismillah

 maut jugak nak abis kan nasi ni,, banyak !

 erkk,, alhamdulillah,, 

kalau tak abis memang bukan kami la kan, hihi.. so far makanan kat hotel ni sedap jugak cuma pada kami rasa nya macam kurang kik,, macam kurang masin, kurang pedas,, mungkin ni trademark Silka Hotel kan,, hihi

ok, balik tue kitorang singgah Kampung Melayu Majidee,, majlis pertunangan best fren aku, Jun [bukan nama sebenarnya,, hahaha]... tapi sayang, sampai jek majlis da abis dan Jun pun da bukak baju nyer yang cantik itu,,,, sori le bebanyak sebab lambat,, ingat sempat... sedey ~

pelamin rekaan Jun,, sweet

hantaran dari pihak lelaki..

tak pakai baju glem pun aku nak jugak gambo dengan ko Jun,, hahaha


bukan sekeping tapi 2 keping,,,

buah tangan dari Jun,, comel jek

1 entry ada 2 cerita.. 1st dengan orang yang tersayang, 2nd dengan kawan baik... untuk MRK,, saya sayang awak laju²... untuk Jun tahniah dan semoga korang kekal hingga ke jinjang pelamin,, dengar² nyer bulan 2 yer majlis nyer,, jangan lupe jemput yek ! 

da da ~ ~

Khamis, 7 Jun 2012

.:: Celebrate Our 3rd Anniversary | 6.6.2012 ::.

makan malam ala-ala candle light dinner,, hahahaha.. sebab kat meja kitaorg tu macam suram jek cahaya nyer.. hihihi.. dinner malam ni sempena ulang tahun perkahwinan kami yang ke-3 tahun.. makan, makan dan makan.. tahun lepas punyer celebrate pun makan jugak..

tempat makan tu tak la spesial sangat pun, kt Stulang jek.. tak tau nak makan kat mane.. MRK pilih stulang ni sebab ada 1 kedai tu sup nyer sedap.. Teraju Tomyam nama nyer.. makanan nyer pun sedap² belaka.. cuba try la,, 



 nak order ape..? biasa² da la.. sup jangan lupa

 love u..
 
sambil tunggu makanan sampai col mertua sat tanyer kabo..

 bandung laici dan chikong suam..

 feveret MRK,, sup campur no seafood plzz

 nasi goreng cina

 telur dadar..

 kailan

 sotong goreng tepung

 daging masak halia

 udang butter

 jemput makan yok,, bismillah..

 
 sambil² makan google mudah.com kejap,, nak cari sport rim kata nyer..

bukan main berkerut lagi awak.. hihi

aku hanya mampu senyum kekenyangan.. alhamdulillah

ni la sebab kekenyngan tu,, semua setel,, hahaha **korban diet**

abis sudah hari yang bertarikh 6.6.2012 ni,, sangat seronok buat keje sambil dengar lagu pengantin sampai meja kat pejabat bersepah,, malam nya pegi makan,, walaupun cuma makan² biasa tapi ia sangat istimewa..

yang penting aku bahagia di samping MRK yang da pandai sikit romantik .. semoga rumahtangga ini kekal hingga ke akhir hayat kami.. amin..

suka gambar kat desktop tue..

jom balik..

da da ~~

Rabu, 6 Jun 2012

.:: Ulang Tahun Perkahwinan Untuk Tahun Yang Ke-3 ::.


alhamdulillah,, arini cukup tahun usia perkahwinan kami untuk tahun yang ke-3... 3 tahun yang penuh dengan cabaran,, cabaran  yang memang ada setiap masa,, namun begitu kami berdua berjaya menghadapi nya bersama..**rasa sekejap je masa berlalu**

tak mo cakap panjang, tak mo ingat benda yang tak best, tak mo sedih-sedih,, semua tak mo.. aku berharap agar rumahtangga yang kami bina ini diredhai, diberkati dan dirahmati Tuhan Yang Maha Esa,, kami tahu ape yang DIA rancang adalah yang terbaik untuk kami..

sentiasa pengantin baru...

Semoga kekal hingga ke akhir hayat..

kau yang terindah tercipta untuk ku,, 

 ~ 3 tahun yang lalu ~


[6.6.2009 ~ 6.6.2012]

**mood arini nak dengar lagu pengantin jek**

da da ~~

Selasa, 5 Jun 2012

.:: Merentasi Sungai Muar | Best !!! ::.


muar,,, aku datang lagi.. huhuhu... bukan untuk bercuti tapi untuk bekerja.. tapi cuti gak la,, cuti dari buat keje uma,, ahakksss.. pegi tak lama,, 3H2M jek.. kali ni punye keje kita main kat kuala sungai,, main air la ni,, hihihi..

team kerja kali lain sikit sebab ada kenaikan pangkat,, tak kisah la,, yang penting kerjasama antara pasukan tu ada,, baru la bole buat keje,, 

sungai Muar dari tingkat 9 Hotel Traders

ape² kita sarapan dulu,,

pinggan ke-2 ku.. 

lepas sarapan tu terus pegi jeti,, kena pegi awal sebab air pasang,, kalau tak nanti bot tak leh lalu.. lagipun pagi tak panas,, dan alhamdulillah, perjalanan kami hari tu sungguh diredhai sebab awan menutup matahari,, reduppppp jekkk...

bot da ready..

perjalanan ke kuala² sungai bermula di Jeti Tanjung Mas,, kena pakai jaket keselamatan,,, sebab aku tak pandai berenang oooiiii,,,

huhu,, nebes,, nebes..

bismillah...

70 kuasa kuda x 2,, powerrrr,,, 

ni la kuala sungai,, ada pokok bakau,, ada lumpur..

 berhenti di tengah² selat sebab enjin masuk lumpur,, lepas tu ok..

 perjalanan diteruskan,, pegang jangan tak pegang..


ni bukan kali pertama aku naik bot,, zaman bercinta cintun dulu penah naik da,, upppsss,, pegi Pulau Besar kat Mersing,, sekurang² aku tak la J sangat..hahaha.. dan alhamdulillah aku tak de la mabok laut.. tapi kesian kat member 1 bot tu,, dia muntah² bagai sebab pening dangan bau minyak bot dan masa bot berenti kat tengah² Selat Melaka sebab enjin ada lumpur.. 

 aku dan Shamsiah

Hafiz dan Hj Latib



Shamsiah da nak muntah.. sian dia,, aku? steady jek dengan sunglass, hikhik

peace yawwww

lebih kurang jam 1130 am kitorang naik darat kat jeti parit jawa,, dan² terus makan,, spesial kat parit jawa ni asam pedas nya,, ape lagi,, makan pakai tangan la,, hihihi

simple je lauk nyer,,

part ni yang aku paling suke,, kepala ikan,, nyum nyum....

da siap makan, kitorang pegi lawat tapak lagi tapi kat belah darat la,, singgah kat tempat yang banyak monyet,,, Tanjung Ketapang...

sibuk nak amik gambar monyet..

orang suar kuning tu siap bawak pisang 1 guni khas untuk bagi makan kat monyet²,, 

tanpa menghiraukan arahan ini, hihihi


dulu kawasan ni semak,, tapi sekarang da nampak lapang..

*************

sebelah malam nyer pulak, kitaorang pegi makan kat Saba Awor,, kalau keje kat Muar, tak sah kalau aku tak makan kat sini,, so, aku pun sajes kan kawan² yang lain try makan kat sini.. ternyata diorang semua suke dan puas hati,, korang yang lain da cube..?

nilai untuk semua hidangan ni RM57 sahaja.. berbaloi-baloi..

****************************

hari terakhir di JPS Muar,, tengah sibuk bincangkan ape penemuan untuk dibentangkan pada boss JPS,, ye la, kan da naik bot segala,, mesti ada penemuan..


sedang mengutarakan idea,, ye ye jek aku, hahaha

on the way balik jb tu singgah kat RnR makan kejap nasi ambang yang orang JPS bekalkan..

selesai makan perjalanan pulang ke JB diteruskan,, cantik kan awan tue...

oh ye,, sebelum balik tu sempat kitaorang singgah beli kopi 434, diorang cakap kopi ni sedap,, ntah,, aku tak minum kopi, beli nak kasi orang jek,, hihi

 

 baca sendirik..

beli 2 jek,,,

orang JPS bagi ole-ole,,, terima kasih

siap ada beras segala,, orang da bagi kita amik je la,,

itu la antara cerita time outstation kat Muar aritu,, pengalaman yang tak akan aku lupa kan,, tengok, berapa susah kitorang staff Jabatan Audit nak melaporkan sesuatu laporan,, sanggup bertarung nyawa,, masuk hutan, rentas laut, panjat gunung,,, semua risiko atas diri sendiri.. hebat kan kami,, sebab tu kalau Audit datang jangan tak suka.. kitorang memang suka cari salah orang,,, hahahaha

da da ~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...