Jumaat, 25 Mei 2012

.:: Nasi Arab @ LC Catering ::.


tak pernah makan kat sini,, cuma dengar citer jek,, so, hari ni ada peluang untuk makan bersama yang tersayang,, MRK la.. sib baik jalan tak jem, cepat je sampai..


 our lucky number,,



 order sirap dan ice lemon tea,, yang sampai limau ais dan sirap,, good job ~

 kedai nya kt tepi jalan tebrau jek..

 ok, da sampai,, Nasi Arab Kambing,,, mana kambing nyer..?

 selak sikit baru nampak,,,

 MRK cakap,, " macam sikit je nasi dia,, kt  Restoran Saba' lagi banyak.."

 berkata dalam hati,, " makan je la.. lapo ni.."

 sekelip mata je abis,,, memang lapo,, hihihi

 macam nak order makanan lain,, hihi,, sudah, sudah,, esok² pulak..

nak balik tu sempat jugak la singgah bengkel kat sebelah LC tu,, kawan sekolah MRK keje situ,, Jawa nama nyer.. banyak gak dia tolong kami masa Sentra kami rosak,,, kitorang ajak makan tapi dia tak nak,, dia da makan,, dan da time keje tak leh kuar.. oleh itu, kitaorang belanja teh O ais je ea,, hihihi

 aiittt,, nampak perut jek,, hihi

 haaaa,, baru nampak, da da,, cepat hantar saya balik pejabat,, 

borak lagi..? lelaki, lelaki ~

harga untuk lunch kami hari ni,,, 

sebelum ni pernah makan nasi arab kt Saba' Rest, Cyberjaya,  Hadrawart Rest, Hotel Pan Pac, Nasi Arab Al-Hanin, Larkin Idaman.. rupe lebih kurang, kuantiti berbeza dan rasa pun tak la sama sangat antara yang lain,, masing² ada rasa tersendiri,, tapi semua nye sedap !

kat LC ni rasa nyer macam² makanan ada tapi kenapa aku pilih Nasi Arab..? sebab itu adalah makanan kegemaran MRK,, hihi

da da ~~

Rabu, 23 Mei 2012

.:: Pertunangan Lya dan Irwan Part 2 ::.


ok,, sambungan dari yang part 1... kali ni cerita tentang persiapan orang yang bertunang sekali dengan perjalanan majlis nyer,, 

tema hantaran putih suci,, dan baju nya warne kelabu cair... ye la,, semua Cia uruskan kat KL... kat Johor ni tinggal touch up, touch up jek,, baju kami pulak wane biru,, warne tema masa hari raya ke-2 tahun lepas,,, pakat la semua sedara mara pakai warne tu,, tapi aku, Sicin dan kakak ipar da beli baju lain,, tapi still sedondon warne nya dan kebetulan sama dengan baju mak,,, hihihihi

eh citer pasal diri sendirik pulak...

ok,, mini pelamin simple dan wane yang dipilih adalah putih, merah, hijau (sikit jek)... jom tengok mini pelamin nyer... da macam nak nikah pulak,,, dengan itu, mari la kita sama² layan gambar,, memang banyak gambar nyer,, hihihi



nice kan  mini pelamin ni,, nampak sweet jek,,, ok,, pastu kita ke hantaran pulak,,, dari pihak perempuan 9 dulang.. jom tengok ape jek yang hadoooo...

hantaran da ada kotak nyer, so, barang-barang nyer tinggal diletakkan saje... jom tengok 1 per 1...

sirih junjung,, hasil air tangan Cia dan Kak Mimie,, terbaaeekkk

 minyak kereta wangi

cincin pertunangan

 beg dan wallet

kasut

kemeja

mercu tanda sebagai anak FELDA,, buah sawit,,, hihihi

buah-buahan

cukup 9 dulang..

yang ni hantaran dari pihak lelaki pulak.. tema gold...

sirih junjung

purse dan handbag

 kasut

minyak atar wangi


 kain pasang

kek SR

 cinci tunang..

cincin risik


caner pulak rupe Cia bila di solek ala-ala pengantin,, ahaksss,,, jom tengok,,  






da siap make up, gambar sampai lebam la,,, hihihi


sebelum majlis




satu² sepupu lelaki yang datang,, :-)

khemah = uma,, kebetulan

 kami penyambut tetamu..

 kadang² tukang jaga air,, tengok tu MRK tengah marah i,,, nyampah !

kadang² tukang buat air..

 si sulung dan si bongsu

 tukang masak import dari Kluang..

tokey tauhu panas..

jiran tetangga dan sedara mara..



  orang dapur,,, 



rombongan lelaki dari kuantan dan sampai kol 1.30 tghari.. diorang ikut mersing kata nyer,,, dan majlis bermula kira-kira jam 2.30 petang... jemput naik,,, semput kan naik bukit,, hihi







perbincangan bermula.. dan perjanjian pun termetrai

 baru la bole sarung cincin pertunangan... 

 boncit Cia perut ko,, hahahaha



 semua pandang serong,, hihihi



 paman konteng dan abang..



oleh kerana ada cincin untuk lelaki,, so, si irwan ni kena la ada untuk acara sarung cincin.. lambat bebeno nak naik nyer,, dengar² sampai tertanggal samping.. nebes la tu,, huhu





 tak reti nak gaya kan duduk,, hahahaha

 akhirnya,, duduk gaya gini,,




selesai sudah majlis korang...


keje jadi PA,, tapi urat semua timbul,, ntah ape² jek,, huhu

lepas tu, seisi bergambar lagi tanpa henti... da macam majlis nikah pulak... ape pun,, jom layan gambar lagi... 

tunggu hujung tahun nanti ea,, kita rewang lagi,, hihi

family Irwan


 yang bergambar,, bergambar,, yang nak makan,,meh MRK yang layan.. hahahaha




kump. budak kotak²,, hihi... adik beradik Irwan

 mak long dan wak seni 


 over the Cia,, hahaha

 pearl dan emerald,, kaisah tak de,, tido..

 adik bongsu abah,, bik senah

 MRK masih melayan tetamu,, gOOd job Sayang

gambo lagi...


oh ye,, baju ku bukan basah tapi biasan dari inner di dalam.. cantik kan baju saya... nggeee

 bik suraya

 bik ana

 bik pon

 jiran² nak balik da,, terima kasih yek


 terima kasih cik,,,

 masih melayan tetamu makan...



 ayu la konon.. 


 gambar kat luar pulak,,,






 sambung gambar kat dalam..

 mak abah,,

 bakal besen besan


 family abang, kaisah takde,, tido..


 family saya,,

 orang kuat majlis,, aarrggghhhh !!! hahaha

 nenek dan sedara mara sebelah mak dari pontian..




rombongan lelaki da nak balik da..


 bual² kosong

 
 kawan Cia yang paling lambat sekali sampai,, sian dia,, sesat saje,, hahaha


semua da balik kan,, ape lagi,, kasi mop la,,, hihi

potong kek pun nak kat pelamin,, motifff..??


penat,, memang penat,, tapi seronok yang amat,, meriah dan semua nye berjalan dengan lancar... untuk majlis kahwin aku rasa lagi penat dari majlis tunang,, aku ada lagi sorang adik pompuan dan akan ada majlis macam ni lagi sekali,, 

tak pe,, bersatu kita teguh,, bercerai kita roboh,, yang penting kerjasama antara 1 sama yang lain.. terima kasih diucapkan kepada adik beradik, sedara mara, jiran tetangga dan sesiapa yang terlibat secara langsung atau tidak dalam menjayakan majlis ni... hanya Tuhan dapat membalas jasa baik uolsss... mana yang terkurang ke terlebih mintak halal yek,,

insyaallah majlis kawin Cia ni akan berlangsung hujung tahun 2012,,, errmmm nak pakai baju ape eak,,?

hahahahaha

da da ~~


~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...