Khamis, 5 April 2012

.:: Sehari Bercuti Ke Putrajaya ::.


cuti yang tidak dirancang dengan rapi,, cuma suke-suke jek sebab nak pegi amik adik, Fazrin yang studi kat uitm alor gajah tu balik cuti sem.. oleh kerana last paper dia ari isnin, kena la kami cuti... kami? aku MRK dan abah.. mak tak yah apply cuti,, surirumah goyang kaki,, kekekeke

ari ahad baru gerak dari JB.. sabtu MRK keje, penat kalau nak terus pegi,, lagipun takde plan ke mana².. cuma nak bermalam kat uma adik, Lya kat putrajaya.. tu jek.. 

baso kete jap..

tak sampai melaka lagi tetiba rasa kete macam tak best jek,, turun tengok, haaaa,, amik ko,, tayar da koyak,, nasib baik la tak laju.. dan nasib baik ada tayar spare.. dan dan singgah alor gajah terus cari kedai tayar, tukar dan beli tayar baru.. tayar depan pindah ke belakang, tayar baru dok depan,, kiri kanan... $$$$ melayang bagaikan angin petang,, hukhukhuk

duit melayang tak pe,, kalau nyawa melayang,, tak berbaloi-baloi,,,

da siap tukar tayar, pegi Tesco Cheng makan...

ayam black pepper,, betul² hitam,, sampai tak leh nak makan,, tak nampak ayam nyer,, ape niaga cam ni.. 

1 2,,,,

cccaaaakkkk.... terperanjat tak..? hahahaha.. *comel nyer muka MRK* gigit kang,,,


da siap makan perjalanan ke putrajaya diteruskan,, lena bebeno dato' rahmat tido,, siap pakai safety belt lagi,, betul² utamakan keselamatan... hihihi... kelako... 

sesampai je terus nak cari air.. Lya kata kat presint 5 ada kedai 1 malaysia,, nak try masuk la,, nak tengok ape ada...


majoriti semua barang ada tanda 1 malaysia..



beli air dan maggi,, ni la yang paling murah diperlukan

da siap aku masakan abah dan MRK megi, tetiba je tuan rumah, Lya call nak ajak kuar,, ermmm,, bole la,, lagipun kitorang nak jumpa member kat shah alam.. bole la singgah jap..

coffee village, kajang...

aku dan MRK tak makan dan tak order air pun,, tapi buat ape kat sini..?

oooo,, Lya nak kenalkan bf baru kat famili,, yang mana 1 bf nyer..?

agak² da borak lebih kurang halal,, tetiba rasa nak nyanyi pulak.. bukan solo tapi berduet,, kami pasangan bahagia,,, uuuwwwweeeeekkkk  !!! hahahaha

lagu pilihan " jangan ada dusta antara kita "

mula² jauh.. malu ~~

dekat sikit... 

dekat dah...

saje nak citer, masa kami nyanyi tu aku nampak semua orang tengok kami,, diorang terpegun dengan kelunakan suara kami.. lagi² dengan style MRK yang afro tu kan,, memang menjadi perhatian dari awal kami sampai... abis je nyanyi semua tepuk tangan,, waaaahhhh,, rasa macam artis.. rasa macam nak nyanyi lagi,, kami malu,, tersipu²... dan terus berlalu meninggalkan kedai makan itu,, hahahahaha

janji dengan member nak jumpa kat uptown shah alam.. terpusing² cari dan akhir nyer sesat,, hahaha... terpaksa member tu amik kitorang kat 7E seksyen 24,, hahaha, padan muka diorang,,,

welkem to uptown girl shah alam


uncle bob yang adik aku di bangga² kan sangat,,,

kiosk aksesori motor pun ada

MRK tengah nak mintak izin nak urut kaki kat sini,,, pegi la Sayang... da,, jangan wat muka sedey... 

1 jam = RM30

da siap berurut kehausan pulak,, beli dadih 3... makan sorang,, standard ~

balik putrajaya balik kol 4 sampai,, pergghhh mengantok yang amat,, masing² tido tanpa sedar kan diri,, ala² kena tuba,, hihihi.. bangun² tido lapo,, jom pegi Mydin,, soping barang dapur untuk santapan si raja kapuuuurrrr,, huhuhu

sila bawak troli yek MR Raja,,, 

gambar kenang²an kat Mydin Putrajaya... eee... da mula nak buat muka,,, cubit muntut dia,, nggeeee

haaaaaa..... hihihi

masak punyer masak, Lya ajak kengkawan dia termasuk la ehem ehem dia datang makan sekali.. jemput la makan jek masakan yang tak seberapa hadoooo,, terbaeeekkk dari JB... 

rumah bujang kena la makan kat bersila,, sila sila ~~



ni memang tukang makan,,,

budak da nak kawin,, !!! hahahaha

janji dengan adik kat melaka nak pick up kol 12,, tapi kol 3 baru dari putrajaya.. biar lambat asal selamat... pulak tu hujan renyai².. syokkk jek drive sampai leka yang meter da nak sampai 260km/jam.. hihihihi.. sampai Dato' Rahmat pun lena tido ternganga.... kekekeke



transit terakhir,, uma abang kat setia tropika...

alhamdulillah, sampai JB dengan selamat.. percutian suka² yang tidak dirancang tapi seronok,, rasa nyer lepas ni MRK nak pegi jalan² lagi, tapi tak tau nak pegi mana.. i..? i follow jek,, hihihi

da da ~~



Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...