Khamis, 12 Januari 2012

.:: New Gadget 2012 ::.


alhamdulillah,, senyum tak perlu kata apa-apa,, sengih je sampai ke telinga,, akhirnya tercapai gak hajat nak beli menatang ni.. sempena tahun baru ni, macam-macam benda baru aku dapat,, ada la beberapa rapa,, citer satu-satu ea,, jangan gelojoh,, hikhikhik

agak jauh jugak aku beli,, kat Terminal 1, Seremban,, aje jauh,, hahaha.. teringat zaman-zaman belajar dulu nak balik JB mesti dan kompom akan ke T1 ni,,, bila..? area-area tahun 2000-2003, lama kan,, kenangan ~~

aritu la masa on the way ke KL,, tetiba tengok tetiba suke tetiba beli,, ermmm,, MRK setuju jek,, nah duit, bayar.. katanya,, suke tak suke tak...? hahahaha,, giler tak suke,, 




 sign Jang jangan tak sign..


bukan untuk berlagak menunjuk-nunjuk dan bukan 1 kepuasan,, 1 keperluan.. kenapa..? tak yah la aku nak ngankot laptop aku yang besar dan berat tu,, bukan da tak sayang tapi untuk 'dia' jek da kena 1 beg kalau outstation.. kalau guna tab ni,, masuk handbag sudah,, **handbag aku kan beso-beso.. hahaha**

meh tengok ape jek yang aku beli ,,,

lalalalalalalalala...

10.1... da siap di pasang dengan screen protector

 ada 2 kaler,, hitam dan putih,, MRK pilih putih,, aku ok jek

nipis dan ringan...

kiri sekali,, ear phone,, tengah dan kanan,, charger,,


charger nyer kena cantum kan,,

da tu masukkan wayar USB nyer

dan sambungkan kat tab,,

yang pepel tu 'baju' tab MRK yg pilih dan 1 lagi connection kit,, utk thumb drive

antara sebab lain aku beli tab ni sebab dia ada microsoft office,, word, excel,, sebab tu jugak aku beli yang paling beso,, *orang nampak, hahaha* senang nak buat keje nanti,, kalau yang 7 @ 8 inci tu chomel bebeno.. baru kena dengan badan tuan dan puan nyer,, kukuh kan alasan,, hahahaha




kalau nak off senang jek,, tekan lama sikit butang kat anak panah atas tu,, nanti kuar task klik jek kat power off


1 kes aku nak share,, aritu masa pegi tesco, tetiba mak sms mintak tolong top up kan,, mula-mula nak balas sms cakap tengah kat luar,,biasa aku top up kn mak pakai Maybank2u... tapi tetiba nak try masuk MBB dari tab,, try-try sekali berjaya top up kan mak,, see,, semua senang dan mudah.. tapi kan kalau beli top up kat kiosk lagi senang kan,, hihihi


tak sampai seminggu cover tab da kena cakar dengan Chemong.. da tak santeekk da.. hukhuk


itu je yang aku dapat share dengan korang pasal tab ni,, semua benda-benda basic,, tak abis explore lagi menatang ni,, ada takde, angry bird, fb, check in foursquare, twitter dan kadang-kadang try nak update blog dari tab,, hahaha...

kesimpulannya,, alah membeli menang memakai,, yang penting tab tu kena la ada line internet,, semua nya dihujung jari,,

da da ~~



Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...