Jumaat, 20 Januari 2012

.:: Konvokesyen Poli PD Ke-12 ::.

kenangan lama mengusik jiwa kembali,, hihihi,, kali ini mood post entry pasal masa study dulu,, da tengok da entry gambar kelas dengan time buat rombongan cik kiah ke Putrajaya,? tak la tu,, sebab baru je follow blog i kan..hihi,, 

rasa nya ni la sekali dalam seumur hidup aku dapat pakai jubah time konvokesyen,, mood nak futher study da mati da dalam jiwa nurani ni,, dalam erti kata lain... M A L A S !!! full stop ~ hihihi

7.4.2004,, wahhh,, 8 tahun yang lalu.. time tu single, kurus, baru berjinak-jinak bekerja, gaji ciput sedut, barang semua murah,, hahaha,, macam-macam lagi la.. seronok bila dapat surat panggil untuk hadir majlis konvo,, semestinya tak sabo nak jumpa kengkawan.. ye la,, abis study 2003,, konvo 2004,, setahun terpisah,, lepas konvo ntah jumpa lagi ntah tidak kan.. 

time ni reheasal.. kurus kan i,,, kekekeke

time tu pegi mak abah yang anto.. dan time tu adik aku (LIA) masih tak abis study lagi kat poli... kira melawat dia pun ye jugak,, hihihi... reheasal sebelah pagi 6.4.2004,, sekejap tak sekejap sangat la,, pastu amik jubah,, dulu tak dapat topi sebab diploma jek,, tapi sekarang sijil pun dapat topi,, syok r dapat amik gambar pastu baling topi... nggeelatt..

ramai gak la graduan yang sekali konvo dengan aku.. masa induksi dulu sama-sama, time konvo pun sama-sama,, congratulation semua,,, hahaha,, walaupun da 8 tahun berlalu tapi rasa macam semalam je jadi...

hari yang dinanti telah pun tiba,, berkumpul di dewan kuliah 1... ni dengan bes pren den,, Zaliza,, orang nogori..

semua graduan diwajibkan untuk memakai serba putih,, termasuk la kasut,, canteeekkk takkk..?hihihi... baju dan kasut tu wujud lagi sampai sekarang,, muat lagi ke..? nggeee

wif ainor senior 1 sem,, kat mana tah dia sekarang...

ni dengan geng 1 kelas,, rindu korang semua,,,


semua da ada fb,, so masih keep in touch lagi sampai sekarang,, ada la 2 3 orang yangg terus lost kontek,,

kat dalam dewan,, time ni duduk ikut abjab,, dapat duduk sebelah si Haspanizah ni,,, hihihi

yeaahh,, da naik pentas dan da dapat da Diploma,, hahahaha...1st time pakai kontek lens,, wane gray lagi,, korang haderrr..? hahahaha.. oopss abaikan jerawat di muka ku itu,, hihihi

bersama family,, dulu aku kurus, Lia gemok,, sekarang da terbalik da,, hahahahaha

 
 mak kurus abah gemok,, hahahaha

seibu sebapa...

dengan family angkat dari Kuala Kangsar, Perak,, rindu kat opah..

 ooppsss,,, kurus giler ko Ozari time ni,, putus cinta ke..?hahaha..

dengan budak-budak sivil,,, 

antara member marketing,, ena dan peah... kawan 1 umah, 1 blok asrama, susah senang bersama,, hihihi,, miss uolsss

aku dapat bunga beso,, korang haderrr..?? hahahaha

intan,, memang tak kan lost kontek dengan minah ni,, belajo sama kelas keje pun sama pejabat,, hahahaha.. muka penat da ni,, da petang tapi still nak begambo,,, giler gambo.. kekeke


alhamdulillah, semua da selesai sebahagian perjalanan hidup ku sebagai seorang remaja... belajar 3 tahun lulus dan dapat diploma, dok jauh dengan family ni duit memainkan peranan yang SANGAT penting.. banyak pahit getir masa belajar dulu, makan tapi tak mewah (tu yang kurus tu,, hihi), kejo bas 'chin wah' nak balik asrama, fly, cinta monyet, jadi AJK untuk majlis pelajar, dapat biasiswa JPA (i takde hutang u) eeee,, macam-macam.. seronok,, fikir belajo jek,, exam wajib lulus... CGPA,,? cukup makan,,triple 3.. 3.33 jek,,

nak beza kan dengan sekarang memang banyak beza... tanggungjawab da beso.. suami, keje, rumahtangga, keluarga dan mertua, keadaan sekeliling,,hihi,, kehidupan di alam dewasa juga penuh dengan cabaran nyer ~~

da da ~~




2 ulasan:

Pupel Liyana berkata...

KENANGAN YANG TAK DAPAT DILUPAKAN. la intan sama polipd juga ye?

faiza erina berkata...

hihi,, tu la,, pupel pun polipd gak kan.. xsempat nak kenal,, kekeke

a'ah,, intan 1 poli dgn akak.. kecik je dunia ni,, :)

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...