Isnin, 30 Januari 2012

.:: Dari Selatan ke Pantai Timur part 1 ::.

percutian keluarga sempena cuti raya cina yang sangat seronok,, kali ni bercuti bersama family MRK,, ibu dan bapa mertuaku termasuk la ipar duai ku,, ke mana kita..? ke kelantan deh.. hahahaha

keputusan untuk ke sana adalah dari bapa mertuaku,, mula-mula nak g cameron, tapi tak jadi.. alhamdulillah jugak la tak pegi cameron tu, dengar-dengar highway jem teruk,,, fuuhhhhh...

memandangkan perjalanan ke kelantan 1 perjalanan yang jauh dan tiada highway.. dengan bangga nyer aku pegi beli cikedis.. banyak giler aku beli,, hihihi


tak nak lemau.. masuk bekas...

saya suke tapawe,,, hihihi

perjalanan bermula pada hari sabtu (21hb) jam 8 malam,, aku, MRK, 2 adik MRK, Ecal dan Napi naik kete dengan kitorg dari JB,, mak, bak, Emi, Faizul dan Intan dari pengerang.. berjumpa di Mersing.. dan makan kat Kedai Air Buah Gelas Besar,,, pergghhh,, kedai ni aku tak nak pegi lagi,, servis lambat, makanan langsung tak sedap... 0 bintang ! 

time kol 11 mlm.. ngantokkk..

bapak mertua ku... rock sey,, yeah yeeaaahhhh

kuey tiaw tom yam... indah rupe dari rasa,,, weeekkkk...

berhenti untuk tukar driver,, jam 3 pagi...

adik beradik MRK,, semua lelaki ok...

ada i-city jugak,, hihihi

ngantok jangan cakap la kan,, dari kuantan ke terengganu aku yang drive,, ye la MRK da drive dari JB.. kasi MRK tido, nanti tukar balik,,, dan semua-semua nyer tido la,, aku layan la radio yang kejap-kejap cina, kejap-kejap india tu,,

jam 7 pagi sarapan,, kat mana ntah... jenis nampak kedai terus berenti,, macam biasa la sarapan kat pantai timur ni kompom nasi dagang...



lepas makan, perjalanaan diteruskan lagi,, belek punyer belek map nak sampai ke Kelantan ni masih ada lagi 1 jam setengah,, wahhh... jauh lagi,, skrg MRK pulak yang drive,, makcik nak tidooooo,, zzZzzzzz

nasib ada tab,, tak la sesat sangat,,hihihi


sampai kota bahru,, makkk aaiii,, jem giler,, 2 jam da kete kooo,,, ape pun tak bole,,,

MRK tengah tengok map,,, tak tau nak ke mana,, jem punyer pasal

hujung-hujung lepak kedai makan Mohammad Lee Hainam Chicken Rice,, rasanyer kedai ni baru bukak,, ramai orang, penuh,, nasi ayam nyer pun ok la,, style cina kan,, 


time makan kena fokus...

aku yang kepenatan ~~

da siap makan masa untuk check in hotel,, tak kisah la hotel yang mana, yang penting badan da lepak drive semalaman kan.. pusing-pusing jumpa Hotel Sabrina Court,, 

terbaaeeekkk ke..? tak pung...

haiii,, lambat nyer kaunter ni nak bagi kunci bilik...

buat lobby hotel ni macam sendirik,,,

borak dengan mak mertua dan intan..

kami si selipo biru... hihihi

selesai cerita sepanjang perjalanan kami 2 buah kereta seramai 9 orang menuju ke kelantan,, penat yang amat tapi ni semua pengalaman.. sambungan cerita ape kami buat kat kelantan ni ada kat part 2 dan mungkin da part 3,, nak tau tunggu la entry selepas ni, yek... hihihi

da da ~~




4 ulasan:

Pupel Liyana berkata...

wah jauh perjalanan

faiza erina berkata...

pupel - serik,, tak nak g kelantan lagi (drive)..lepak giler ! huh

Tanpa Nama berkata...

baju aku mane???

-ciaygcomel =P

faiza erina berkata...

cia, baju ada,, nak balik la JB,, hihi

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...