Khamis, 26 Januari 2012

.:: Because We Care ::.


arini aku nak share sikit pasal Tesco,, korang suke ke gi Tesco,, korang pegi sebab nak jalan-jalan atau nak belanja barang uma..? kalau aku pegi Tesco, balik kompom bawak beg plastik Tesco, kecuali ari sabtu la sebab hari tanpa plastik kan,, hihihi

tak tau macama mane Tesco bole menjadi pilihan bulanan aku untuk belanja barang dapur.. mungkin dulu aku suke g Giant,, da tu tetiba g Tesco,, harga jauh berbeza sampai RM2.. rugi oooo...

tak kira la pegi nek kete ke nek motor,, jadi je la kami berdua ni,, hihihi,, Tesco pilihan samada Bukit Indah @ Tebrau...

setelah lebih kurang 2 tahun aku berbelanja di Tesco dengan meng'apply' kad Tesco yang pada mulanya saje-saje jek.. sebab free tu yang aku apply,, bole gitu..? hihihi


belanja punyer belanja, akhir nya aku dapat surat dari Tesco,,, ala,, spoil la surat ni,, nama aku teruk di eja nya,, ingat aku erma fatima ape..? mengong !

agaknya huruf 'N' kat keyboard diorang rosak kot kan,, hahahaha

ehh, aku dapat diskaun tunai la,, rasa nye da 3 kali aku dapat, tapi tak banyak macam korang kan,, mula-mula RM1.50, da redeem da,, yang ke-2 dan ke-3 ni RM3.00 dengan RM2.00,, aku belanja sebulan tu tak la banyak mana pun,, lebih kurang RM100 ke RM120...



bukan tu je tau,, dapat gak diskaun kalau kita beli barangan terpilih,, pun ada kupon nyer.. 20 sen, 50 sen,, jadi la kan dari takde,, hihihi


tapi baucar ni da expired,, tak perasan ko,, sebab tak baca sampai abis,, isshhh,, rugi sangat !

ha,, ni 1 lagi part yg syok kat Tesco ni,, ada la 1 aritu kitorang pegi Tesco da nak kol 10 malam,, lalu la kat tempat jual-jual makanan siap masak,, ramai nyer orang,, rupe-rupenya ada lelong makanan.. harga dari RM2.50 jadi 70 sen,, sape tak nak kan,, jom serbuuuuu,, hihihi




label kuning tu la harga untuk dibayar,, murah kan... errmmm,, murah murah murah,, :)


dan dan terus tarik kusi makan sampai lebam, hahahaha

santai jek...

time ni g Tesco naik motor jek,, beg berat macam nak hapeee,, hihihi

amacam..? teruja tak..? kalau tak takpe la kan,, hihi,, mana la tau kan korang masih tercari-cari tempat untuk soping barang dapur kan,,, untuk keterangan lanjut lawat jek web Tesco ni,, katalog online pun ada,, hihi

da da ~~




Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...