Khamis, 27 Disember 2012

.:: Stulang - Batam - Jakarta::.

yeeaaahhhhh,,, sekali lagi berpeluang ke indonesia,,, memula dulu time keje private tahun 2007... kali ni bersama keluarga mertua... best memang best,, yang tak best nyer kekasih hati ulam jantung ku, MRK tak dapat join sebab tak dapat cuti,,, **sayang, benti keje tu cari keje lain yang senang dapat cuti** memula tak nak pegi sebab MRK tak ikut, tapi difikir2,,, rugi la pulak kan sebab pak mertua i tanggung semua KECUALI duit poket... ok la pak,, i nak ikut,, huhu

da keje kerajaan ni ada leceh sikit, kalau nak keluar negara kena mintak izin dengan ketua jabatan... sape lagi, KETUA AUDIT NEGARA la... Tan Sri, saya mintak izin yek,, hihi.. bukan ape, nanti kalau jadi ape2 kat sana ada rekod dan memudahkan semua urusan... sayang jugak kerajaan kat aku kan,, kekekeke


semua plan perjalanan, pak mertua = bak yang atur,, so far ok la,, perjalanan bermula di stulang,, naik feri terus ke batam selama 1 jam setengah... kitorang naik kol 7.30 pagi feri Citra Indah 89.. sampai kira² 9.40 pagi,,, harga tiket feri RM81,, mahal gak... masa beli tiket tu kena bagi pasport sekali tau..

pagi tu sempat la aku buat 2 jenis sandwich dan telur,,, bagus kan menantu kamu ini pak,, hahaha,, bukan ape, mertua dari perak sampai jb terus naik feri,, tak dan nak pegi kedai sarapan... so, aku prepare la sarapan pagi ala-ala haddooo tu...

model sandwich,, hihi,, tiket feri beli kat kaunter yang signboard wane kelabu tu..

tiket feri

 jom makan sandwich dalam feri,, hihihi

otw ke batam tu, kena isi borang yang perlu di isi selain dari warga negara Indonesia..
**saje pakai jam MRK,, dapat hilangkan windu,, huhu**

boring dok bawah, bak ajak naik atas bot,,, wahh, seronok jugak,, angin kuat, nampak permandangan,, bak selalu naik feri ni sebab dia pernah keje kat jambi selama 3 tahun, so, ulang alik balik jumpa isteri naik feri saja.. hihhi

bak dan anak² bujang nya..


kalau da nampak ni da nak sampai la tu


ok sampai batam da amik beg, COP PASPORT dan kami terus pegi money changer untuk tukar duit rupiah,, aku tukar tak banyak,, RM600 jek = 2 juta rupiah.... da tu terus amik 2 cab untuk ke airport... oh ye, kitorang pegi 6 orang.. MRK dengan adik dia yang no. 4 je tak ikut,, kalau tak silap harga untuk 2 cab 70 ribu rupiah,, perjalanan kira-kira 15 - 20 minit,, kalau tak macet,,, macet = jem yek.. pemandu2 di indonesia ni memang berani mati,, sesuka hati keluar simpang, sesuka hati selit,, memang bahaya,,,


jom naik taksi nya,, hihi

sampai Hang Nadim Airport, Batam terus ke kaunter Lion Air untuk collect tiket flight ke Jakarta... semua nya pak mertua yang setel,, kami² ikut je belakang dia,,, da check in barang semua kami makan dan jalan² sekitar airport..


 masa nak check in ni,, setiap sorang akan kena caj, sorang RP 30,000.. kat belakang tiket flight ada di tampal



ical, mak, bak, amy, aku

 flight sebenar nya jam 11.35 pg waktu indonesia,, da tu delayed.. kol 1 baru dapat naik,,, mcm AA jek.. huhu

tu dia flight kami,, flight ni akan landing kat terminal 1B, jakarta, penerbangan domestik...

nampak baru dan selesa sangat

baru nak masuk beg,, hihi

sebelum memulakan perjalanan,, pelbagai doa dari pelbagai agama...

aku bebeno nyer bukan suka pun naik kapal terbang ni,, boring, pening, penat, nak tido susah, lama, xleh main fb,,, kan kan kan...  hahaha,,, 1 jam sengah lama oooo,,, gggrrrr

 yeah,, da sampai,,, jom amik beg..

 memasing sibuk cari wifi,, tapi hampa.. 

susah nak dapat wifi free,, free pun utk pengguna bb jek.. kat sana rata² aku tengok ramai yang pakai bb... bb kat sana harga nya lebih kurang 1 juta lebih rupiah,, kira² RM300++ .. murah kan..

kt airport ni anak angkat bak da tunggu sekali dengan transport+driver untuk kami ke berjalan selama 4 hari di jakarta dan bandung, sewa nya aku tak tau, bak yang setel... sian dia tunggu dari kol 2 ptg,, so sori sebab flight delay... 

tempoh perjalanan normal untuk ke bandung dari jakarta adalah 4 jam,, kalau tak normal, jem bole sampai 6 -8 jam,, so kami kena yang tak normal.. bersemut pungkok memasing,,, haaaaaaaaaaaaaaa

 amboi, mesra nya dengan mak

 singgah makan kejap sekali dengan rehat sebab highway jem teruk.. 

jom sambung perjalanan menuju ke Bandung...

** ringkasan cerita **
  1. naik 1st bot dari stulang ke batam jam 7:30 pg
  2. cop pasport di Batam 
  3. tukar duit
  4. naik teksi ke Hang Nadim Airport, Batam (tambang RP 35,000/teksi)
  5. collect tiket flight ke Jakarta - check in kena bayar RP 30,000/org
  6. landing di Terminal 1B dan amik kete sewa
  7. terus ke Bandung + makan malam
  8. semua duit pak mertua kecuali no.3,, hihihihi

ok, cukup untuk cerita kali ni,,, semput nak atur ayat,, tu pun ada yang tertinggal, korang komen je la nanti aku jawab k... 

**bajet ada folloers la tu,, hahahaa**

da da ~~


Rabu, 26 Disember 2012

.:: T O L O N G !!! ::.


aku tengah kecewa, sedih, nak nangis, nak jerit, nak lari pusing bangunan,,, semua nak... sebab memory card camera Nikon aku ni mintak di format sedangkan semua gambar holiday kat bandung ada di dalam itu,,, aku ni da la buta IT,, 


kalau aku tekan YES, kompom abis semua gambo,,, nak pegi sana lagi ntah bila,,, mood nak update blog memuncak² ni,,, aadeehhhh,, caner ni... nak nangis guling² da ni.... T_T

adduuhhhh,, sape bole tolong aku selesaikan masalah ini,,,, tolong la sesapa yang pakar IT tu,,, tolong la aku,, tolong, tolong...

  TOLONG !!!


Jumaat, 14 Disember 2012

.:: Western Meal @ Nelayan Cafe, Hotel Selesa ::.


hampir terlupa dengan voucher ni,, due date 15.12.2012,,, nasib baik call petang malam da bole datang makan,,, takde la spesial sangat makanan nyer tapi kat hotel kan,, 

lupe la pulak bape ringgit aku beli kupon ni,, ermmm.. malas la nak ingat,,, datang hotel bawak voucher duduk makan lagi syokkkk,,, hikhik.. eh eh,, kat pic bawah ni ada tulis la RM32 untuk 2 orang,, ssoorriiiii ~


untuk Nelayan Cafe ni kena naik tingkat 11,, bukan naik tangga,, ada lift ok,, naik tangga mau banjir ketiak kooo,, hihi


nelayan releven betul dengan bot kan,, 
**aii, buat keje ada kaitan dengan nelayan, makan pun nk ada kaitan ker??**

 hiiii,,, makan² kali ni celebrate berdua sempena untuk hari bahagia kami di sepanjang tahun 2012,, 
B A H A G I A

appetiser = kentang goreng dan roti bakar

 golden chicken chop, aku punyer

 grilled chicken chop, MRK punyer

satu je tak best,, takde mayonis langsung nak makan chicken chop tu,, mintak tapi memang takde dalam pakej,, siot jek,, errmmm bedal je la dengan sos cili yang hadooo tu,,, da setel makan yang chop-chop tu,, jom makan desert pulak,, yyummyyy

 kuih sagu

 puding caramel


 baki yang tidak larat nak di abiskan,, sorriii

siap makan kitorang tak terus balik.. sebelah cafe tu rupe nyer ada swimming pool,, MRK ni memang pantang dengan swimming pool,, mesti nak tengok,, lagi pun dulu MRK dengan kengkawan dia penah terjun junam kat pool hotel selesa ni,, mengimbau zaman dulu kala la tu,,


da, da,, tak yah kenang²,, jom balik


tunggu lift sat...

so far makanan kat sini ok la,, banyak pun banyak tu yang sampai tak dan nak abiskan,, ok,, ahad ni nak makan lagi kat sini tapi versi beramai-ramai... mesti seronok,, kalau ramai beronok-ronok la nanti,,, kekekeke

da da ~~

Khamis, 13 Disember 2012

.:: Outing Wif Siblings MRK | Wedding Topek ::.


mood buat entry pasal kawin kawin,, sebab sekarang musim hujan kawin kawin,, hihihi

cerita agak da basi,, memey pung,, bulan 7 punyer citer,, hahaha,, tertinggal loorrr... aahhh, nak citer gak..

selalu aku citer pasal sedara mara aku kan, kali ni pasal sedara mara MRK pulak,, ok, ni wedding sepupu MRK belah Bak dia,, BAK = ayah, abah, papa, daddy, walid la... dapat orang Sg Danga,, dekat je dengan uma kami,, tapi ada sedikit hal aritu, kitorang sampai lambat,,, sampai² da sanding,, kompang !!!

terus amik port bergambo..

da tu terus amik port makan,, terus duduk kat meja makan damai,, terus makan.. pedulik hape,,, kata sepupu,, huhu



 dapat makan udang,, sedap sangat,, haaaa makan, makan, makan... kekeke

 pose sebelum balik...

lepas majlis kitorang pegi Legoland, saje bawak sepupu MRK.. saje jalan-jalan,, bile lagi kan, time ni la seronok,, dapat borak tanyer tu tanyer ni... dari tak tau sekarang da tau, dari tak rapat sekarang da rapat,, 


ayu dan sopan semua anak dara ni tau,, berbaju kurung ke Legoland,, hikhik

jadi la kan dapat amik gambo kat pintu masuk Legoland ni,,, pegi tak semestinya kena masuk,,, da amik gambo semua,, lepak² sat, terus balik,, eh tak balik,, pegi makan dulu kt Restoran Johan, Taman Perling..

senyum jek si pembayar itu,, hihi

suke, suke aku dapat lepak reramai dengan sedara mara MRK ni,, semua nya open minded,, best la, senang masuk aka giler²,, suke suke jugak kan tapi ada batas nyer,, errmmmm

untuk pengantin kami ucapkan Selamat Pengantin Baru, semoga kekal hingga ke akhir hayat. untuk sepupu sepapat MRK, bile kita nak jumpe lagi,,,??? hihihi

da da ~~






Isnin, 10 Disember 2012

.:: Sepupu Kahwin @ Kluang | Wedding Razi ::.

cuti sekolah = kerja kawin,, kan kan... kalau bole dari isnin sampai ahad nak wat majlis,, pak kal je keje kan,, ngggeee... eleh cakap orang, dulu aku kawin pun wat time cuti sekolah,, hihi,, DULU..? macam da lama jek,, 

kali ni sepupu belah mak pulak kawin,, sebaya Lya,, tapi lelaki,, cikgu gitu,, hihi,, sampai da seru kan,, so ape lagi,, kompang laaa,,

macam biasa la, gambar banyak giler nak di kongsi tapi mulai sekarang da tak nak upload gambar bebanyk,, sebab nanti kuota cepat penuh,, menjajo nak selesai kan maksalah,, huhu,, jom tengok gambo,, hihi


 yea yea perantin, tema pepel koooo

macam biasa la MRK mesti tunjuk skil bersilat,,,


nampak gemok sebab baju ni besO... iissshhh !!!

ala.. tak best la kan gambo kecik,, tak puas nk nengok,, beso lagi best,,,
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

haaa!!!

bukan hi-5 tapi IPhone 5.. 

 oi oi, anak² tengok,, hahaha

amboi, banyak nyer dapat berkat,, hahaha

balik tu sempat gak singgah Ayer Hitam,, nak beli barang untuk wedding Lya akhir bulan ni,, selagi tak majlis ade je yang cukup,,

beli sayur lagi best,, 3 plastik RM5.. 

Tahniah buat Razi @ nama manja nyer Aji dan isteri,, da selamat da korang jadi suami isteri,, semoga kekal hingga ke akhir hayat,, Amin~

da da ~


~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...