Rabu, 21 Disember 2011

.:: family day @ Wonderland, Melaka ::.

da hujung-hujung tahun ni, rata-rata semua opis tengah sibuk dengan family day,, nak abis kan cuti dan bajet tahunan kan,, same jek macam opis aku ni,,

destinasi pilihan adalah Wonderland, Melaka.. wah,, sangat teruja sebab tak penah pegi, cuma dengar-dengar dan tengok gambar kawan-kawan dalam FB jek,, nampak menarik tertarik,, kebabooooom... hahaha

tarikh pilihan nya pada sabtu 3 Dis 2011.. pegi 1 hari jek,, balik hari,, naik bas SUK,, ada jugak staff yang naik kete,, katanyer nak sambung cuti ari ahad tu.. best nyer,, aku..? pegi sorang jek, MRK keje,, ape lagi,, layan blues la sorang-sorang,, ahaksss


tempat berkumpul di Bukit Timbalan,, cantik permandangan nyer..

haha,, muka bangun tido dan menjadi orang yang ke-2 lambat,, sori urusetia..

antara peserta rombongan cik kiah...

berhenti sebentar kat RnR Macap untuk sarapan pagi,, 

waahhhh,, nasi goreng dan telur mata lembu,, sedap sedap sedap,,,

air kotak dan kuih pun diberi,, erkk.. alhamdulillah

kira-kira jam 11 pagi kitorg semua sampai kat wonderland,,, 

yeeaaa,, tiket masuk yang ditaja oleh kelab sukan,, suke sangat,,,

jom masuk tapi sila beratur,, dan serah kan tangan ada untuk pemakaian tiket...

permandangan yang cantik,, beserta angin sepoi-sepoi bahasa..

stage 1,, tempat mandi ala-ala tepi pantai,, ada ombak rindu


stage ke-2, tempat makan dan tempat mandi budak-budak

boya juga disediakan,, tapi duit pun kena sedia la,, 1 boya RM20 tapi masa pulang dapat refund balik RM10,,

nak yang mane 1..? yang no. 8, yang macam bot semua ada..

ermm,, awal lagi nak mandi orang pun belom ramai,, tetiba ternampak ada 1 game yang agak best untuk dicuba,, ape ntah nama nyer..

are u ready..?

4 pusingan = RM15.. layannnn

safety 1st...

pakai helmet togel,, hahaha

i'm ready yoooo

yeeaahhh,, turun bukit yang agak tinggi..

nampak yang belakang..? tu stage ke-3, tempat mandi orang yang da beso... yang wajib guna boya..

ffuuhhhh.. berjaya,, hihihi

best sangat,, kali pertama cuba,, terus suka.. hihihi

tiba-tiba si mael lambung ni datang, dengan nada yang sedey,, "kenapa korang tak ajak aku",, huhu

amboi, bukan main posing lagi..


selain dari ape yang kami naik tu, ada lagi yang lain.. pilih aje la nak yang mana 1..


da penat pastu lapo,, elok sangat la tu,, dan kebetulan my boss baru sampai,, sian dia tiket free ada tapi di atas kesilapan teknikal, dia kena beli tiket sendiri... errmmm,, cOOl blog boss ~ hikhik

ni makan dia,, nasi ayam yang berharga RM6,, sedap gak,,

betapa lapar nyer aku,, hihihi


dan secara tak sengaja, tetiba terjumpa sedara,, keciknyer dunia,, hihi,, sape lagi,, bibik senah aka bibik sitol,, hahaha,, bole pulak mintak tolong amikkan gambar sebab camera dia tertinggal kat hotel,, tak de hal la,, klik !


aiitt,, baju lain pulak,, hihi,, sebenar nya aku mandi jugak tapi tak lama, takut sun burn ko, da la tak pakai sunblock.. kat situ panas yang amat,, tempat nya terbuka kan,, huuuu.. time ni da nak kuar dari wonderland,, sebab ada acara lain lepas ni..



kebetulan ari tu ada karnival upin ipin,, so ada la booth yang jual produk upin ipin,, singgah jap beli kan anak buah yang 3 orang tu,, tak de ape pun,, set pensil untuk pearl dan emerald,, pensil color untuk kaisah..

on the way nak ke luar sempat gak amik gambar dengan maskot... macam budak-budak kan,, hihi


ok,, da sampai tempat tanggal tiket,,sila serah kan tangan anda untuk dipotong,,, dipotong tiket nyer,, hihihi


ok,, bubbye wonderland.. panjang umur jumpa lagi...

keluar dari wonderland dalam jam 230 petang,, dan akan menuju ke bandar melaka,, sebelum tu dalam bas rupe nya ada cabutan bertuah,, wahhh,, harap-harap bertuah la.. hihi

akhirnya,, aku bertuah,, no. 22 terbaaaeekkk,, yeaa,, dapat hadiah..

nak tau ape ada dalam,, nanti la,, citer tak abis lagi,, nak bukak kat uma,,

sesampai di bandar melaka,, alamakk,, da banyak berubah,, seyes dulu masa pegi tak macam ni,, jem jangan cakap la.. tapi memang da berubah,, nanti nak ajak MRK pegi sini la,, macam-macam ada, macam-macam bole tengok,, johor? tak de ape nak tengok da,, jemu ~~ hahaha

dataran pahlawan,,, best jek kan dok lepak-lepak,, santai jek



sebelum bas datang amik kitorang semua kol 7 mlm nanti, baik makan dulu,, dalam bas nanti bole tido sampai JB,, hihi


nasi goreng kampung, sotong kicap dan air limau berasam boi..

alhamdulillah,, selamat sampai JB jam 11 malam,, lepak gak la.. walaupun da tido dalam bas,, haha,, ingat nak round bazar karat tapi mata da kelat,, balik uma terus la... vrrrooommm

oooh. ye,, sempat gak aku sambar 2 pasang t-shirt dan suar pendek untuk MRK... ole-ole la konon.. kekekeke


ok,, ni la hadiah cabutan bertuah,, cantik kan,, dapat 3 la u,, korang haderrrr,, hahaha,, bole la aku buat letak garam ke ape ke kan,, kalau raya leh wat tempat kuih raya,, suke suke suke,,,

simple jek kan family day opis aku,, ok la dari tak buat kan.. walaupun sehari tapi sakit-sakit badan gak..hihihi,, opis korang da buat family day ke..? kat mana..? mesti grand kan,, hihihi

da da ~







Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...