Rabu, 2 November 2011

.:: MotorGP 2011 ::.

acara tahunan 2011 kami salah 1 nya adalah ke Sepang Circuit,, nak tengok motor race dengan tengok Valentino Risso...haha,,

tahun ni g naik motor,, teringat masa g GP sebelum kawin dulu,, naik motor gak.. penat memang penat la,, tapi seronok,, tak de yang potong,, kita jek potong,, hihihi,, lg 1 nek motor ni aku tak berapa penat,, kalau nek ZXR 250,, addeehhh,, patah pinggang aku,, penat tue,,,

ok,, kitorag gerak ke KL ari sabtu dalam kol 8:15 mlm,, bajet nak gerak petang tapi hujan lebat giler dan MRK pun tak siap lagi service motor dia.. 


mula² isi minyak kat Shell Kempas,,,

lepas tu berenti kat R n R Pagoh,, isi minyak lagi,, cuaca ok,, tak hujan..

lepas tu berenti lagi kt R n R Seremban,, sian MRK ngantok dan lapar.. kopi+sandwich+burger,, MRK yang kenyang.. aku ok lagi sebab sebelum gerak tadi aku sempat masak dan makan nasi dengan lauk sotong paprik..

dalam kol 11 mlm kitorg sampai KL, terus lepak kt kedai member kt Maju Junction.. aku pulak yang makan,, hihi,, mee kari dan sate.. sate daging liat nak mampus giler...

tak bape minit si Adi dgn uncle dgn ibu pulak datang,, diaorg pun dari JB gak,, adi naik vespa, uncle naik scooter.. ada jambori vespa kt tasik titiwangsa..

lepak situ sampai kol 2 lebih,, tido mana..? mesti la uma adik aku kt putrajaya,, dari dulu la mmg tido uma dia kalau g KL.. hihi

 sebelum ke putrajaya tu, singgah Shell diorg isi minyak.. 

 gambar atas permintaan,, ye la sayang,,,

aku pun nak jugak,, baik punyer ~

sampi putrajaya dalam kol 4 pagi, sampai je uma terus lena.. sebelum tu mak abah adik family abang da ada kat putrajaya dari hari jumaat malam.. diorg lagi semangat nak tengok motorGP dari aku,, hihihi.. mereka semua da tido da,,,

i'm ready to go !

mereka berdua ini sibuk berFB,, cepat siap !

aku ni asik buat baik punyer jek.. hihi

uncle dan ibu

Adi buaya aka poyo, bajet faizal tahi tahir.. hahahaha

yang ke sepang cuma kami berdua,, mereka² itu ke KL semula untuk jambori vespa.. vroooommmmm ~

sekejap je da sampai sepang dari presint 5,, benti jap isi minyak kat Shell Dengkil.. parking kt sepang pun senang dan tak jauh.. tu yang suka tu kalau g nek motor,, =)


sebelum masuk K1,, jalan² kat booth motor,, amik gambar sebagai kenang²an..

MRK cakap dia nak beli motor ni... errmmm,,, setuju je la,, hikhik

orang nak beli kita suka jek.. hikhik

Ducati 795





ok,, kat situ la kitorang akan duduk.. abang kak mimi abah da ada kt sana tu,,

scan tiket yang da mahal sekarang ni,, dulu kat K1 ni RM30 jek,, sekarang RM70..haaaiishhh !

sebelum naik bukit,, gambar lagi...


suami isteri yang semangat ! hihihi

abah pun semangat,, 

orait,, masa untuk menjerit da tiba,,, hahahaha.. ombak !!!

ni masa 125cc.. 

pastu 600cc pulak..

jatuh,,,

jatuh,,,

dan jatuh... masa race 600cc banyak yang jatuh kat K1 ni,, penat aku amik gambar,, errrmmm

sementara menunggu race yang lain,, amik gambar sendiri la pe lagi,, 

yang ni versi pakai topi dot dot.. bawak dr JB ok, sib baik tak kemek awning nyer,, semangat yang amat,, hahaha


da tu g beli air,, harga air tin RM5,, mineral botol kecik pun RM5,, kena beli gak la,, haus tue,,, kakak ipo cakap burger daging kosong dan tak sedap,,, RM13,, dia beli,, aku tak.. ffuuhhhh ~

ok,, jom sambung tengok race... rossi pulak...

pelumba feveret MRK,, dulu rambut diorg sama,, time ni warm up lap..Rssi mesti lambai tangan kat aku

 ni masa starting,, 







tetiba je red flag naik,, kitorg yg kt K1 tak tau ape jadi,,,

 tengok screen,, ada exciden rupenya,, tpi tak tau sape...

 tak sempat nak tengok rossi untuk lap 2 dan seterusnya,,,

hampa,, memang hampa,, baru 1 lap da red flag,, semua da bising da,, sebab takde ape² announcement dari pihak Sepang Circuit,, lama gak kitorg tunggu,, lebih kurang 40 minit, tgk macam tak kan ada race semula jek,, baik balik sebelum jem,,, 

hentian terakhir sebelum balik JB,, 

da sampai R n R Pagoh tengok berita kol 8 baru tau rupenya exciden tu ada yang mati,,, so, perasaan yang marah tadi terus redha,, nak buat macam mane kan,, ajal da sampai dan terjadi kat M'sia pulak,, 

so, pada peminat² motor tu jangan serik k,, ada umur tahun depan kita datang SIC lagi,, 

da da ~ ~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...