Jumaat, 25 November 2011

.:: bawak Chemong jumpa doktor ::.


ingat lagi entry pasal chemong yang gambar dia kenyit mata sebelah tue..? rasa ada gak 3 minggu tapi sampai sekarang tak de perubahan,,, risau kami dibuat nya,, kalau tengok sekali macam da buta mata nya,,

oleh kerana tak sampai ati tengok keadaan Chemong tu,, kitorg bawak pegi jumpa doktor... puas aku google senarai klinik haiwan area JB,, alhamdulillah ada tapi rata-rata semua tutup kol 7 mlm,, mana sempat nak pegi,, last-last ada 1 klinik kat Nusa Bestari yang tutup kol 830 mlm..




Chemong takut,, macam tu la gaya nyer dari umah sampai klinik,, asik peluk MRK jek,, jeles ok ~

tempat daftar dan bayar,,,

da daftar chemong kena timbang,, berat dia 3.4kg jek..

 da bole jumpe doktor,,, jom masuk...

 doktor ni nampak muka cina tapi sekali dia cakap macam orang indon,, kompius iols dengan dia,, cina ke indon,,? hihi

 macam biasa doktor tanyer sakit ape,, da tu doktor periksa dan nak tau ada tak sakit lain..

 mulut pun doktor tengok,,,

dipendekkan cerita,, Chemong ni flu,, da tu batuk dan mata dia gatal,, dia gosok mata, tu yang merah tu.. gatal agaknya.. kalau tak diubati mungkin mata Chemong bole buta,, MRK da sedey da,,, hihihi

so doktor bagi 3 ubat,, dan doktor tunjuk kan macam mane nak kasi Chemong makan,,, sungguh mencabar untuk aku,, huhu.. pastu doktor sajes suro beli cover kepala kucing sebab bila da letak ubat kat mata takut dia gosok dan nanti lambat baik,, caner la gaya nyer yek,,,

sementara tunggu doktor amik menatang tu..

 lain macam jek,,,

 digulung,,

 da tu diserkup,, ooo ini macam ke..baru aku tau,, huhu.. tengok tu mata kiri Chemong,, sian kan,,

 chemong yang bingung kenapa diri nya dilakukan sedemikian rupe,, hahaha.. jalan pun ngudur,,

 ni la ubat untuk Chemong.. yang atas tu suppliment.. yang tengah ubat sapu kt mata.. yang bawak tu antibiotik,,

ok,, bil nya,,, tak pe la sekali sekala berbakti pada binatang kan... 

ini la kali pertama aku dan MRK pegi klinik haiwan,, 1 pengalaman,, harap-harap lepas ni tak pegi lagi,, bukan kedekut tapi semoga Chemong sihat seperti sediakala,, amin ~

pada sesiapa yang berminat nak pegi klinik ni,, kat bawah ada alamat dan no. tel,,,

Global Pets Sdn Bhd
Medical Center
16-18, Jalan Jati 1, Taman Nusa Bestari
Johor Bahru, Johor

No. Tel : 07-512 3344


da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...