Rabu, 30 November 2011

.:: hari ke-2 di Segamat ::.

bersin,, bersin,, bersin,,, haaaaaaccciiuummmm ! da tu selsema... merah la hidung aku cam badut sarkas,, hahaha..tadi col MRK konon nak ngadu... tup tup MRK kata dia nak demam,, kena hujan balik keje,, alo lo lo,,, cian nyer dia,, ke demam rindu,, hihih,, malu la tu nak ngaku,, huhu

itu la keadaan aku seharian,, bersin sesaje,, tak tau la kenapa.. boring. sungguh boring.. nak buat keje pun tak syok,, tak tau la ape kena,, ke tanda-tanda nak demam,, tak nak demam.. nanti keje tak siap,, huhu.. weyy,, tolong wey,, ape ubat nak baik kan bersin ni.. gatal hidung aku ni,, aaarrgghhhh !!!

bersin-bersin pun tadi makan tengahari banyak syok oooo... makanan popular kat Segamat ni,, ikan baung,,, ntah caner rupe nya pun aku tak tau... 

kami makan kat Restoran Nasir Corner

 tu dia ikan baung nya.. kepala ikan ape je semua aku makan,, sungguh sedap dan layaaaannnnn... 

hilang sekejap selsema aku time makan lunch tadi,,, da siap keje kat pejabat daerah tu aku singgah jap pasaraya yang dulu aku pegi masa study kat poli PD,, BILLION,, tetiba teringat kenangan time-time belajar dulu.. hujung minggu g pekan PD g Billion beli stok megi, biskut, milo,,,naik bas Chin Wah yang usang giler... eeeee,, mis tat moment...


aku tak de beli ape pun,, saje jalan-jalan,, window soping,,, da tu singgah McD beli makan untuk malam ni,, malas nak turun 2 3 kali bila da pakai baju tido,,, 


semalam fast food,, arini pun fast food,, ape kes ni..? da tu sejak-sejak ni aku gemo beno makan mister potato,, ape sal ntah.. besar tu..? kejap je abis tu nanti aku bedal,, hahaha...

oh ye,, semalam petang aku g JAKEL,, Hj dgn Hafiz g tengok pesta buku kat depan jakel tu,, orang lelaki mana suka g tempat cam jakel tu kan,, hihihi... tak tau pulak yang dalam jakel tu ada ARIANI,, senyum sorang-sorang aku,,

wow,, ada sales 80%,, beli jangan tak beli,,, 

  kecik je kedai nya,,,

 ermm... aku berkenan nak beli yang ni,, awning silk,, badan nya hitam,, kat JB da tak de.. 

kata nak beli kan,, haaaa,, ni makan dia,,, hihihihi

aku nyer 2 jek,, hijau dgn pepel tua tu,, yang lain mak punyer... 

ok,, setel citer untuk hari ke-2 kat segamat,,, dan aku pun baru je setelkan McD.. da sejuk tak berapa terangkat,, air cond..? dari malam semalam aku off,, sejuk yang amat.. 

ok la,, nak g iron baju ni,, sengal sey,, iron kat luar bilik,, jauh lak tu.. aku ni da la penakut Yuna,, pendek kata hotel villa ni tak sangat tak best,, pak kal je senior da tempah kan,, nggeee

da da ~




.:: kali ni ke Segamat pulak ::.

hai semua-semua.. rasanya da lama tak update kan.. hihihi.. takde mood la.. kepala zero blur... kosong  >> @_@ << ntah la kenapa.. walau ape pun blog ni la tempat luah kan segala yang ada.. ye ke..? macam tak jek,, hahahaha

ok,, ok,, tengok tajuk entry,, tak lain tak bukan,, outstation la... tak lama mana pun,, selasa - jumaat,, 4H3M jekk,, haha,, tu pun sebab isnin cuti,, kalau tak 5H4M.. kekekeke.. aku pegi naik kete baru hafiz,, oppsss,, bukan MRK ok,, tapi dia ni kawan motor MRK,, kebetulan ~

segamat aku penah lalu jek dulu masa keje kt kedai buku,, bermalam  tak pernah,, sedara mara..? macam tak de jek kat sini,, kali ni keje kat Pejabat Daerah Segamat,, dan,, ape yang menarik kat Segamat ni eak,, sape orang segamat..? mai la bagitau ape yang best kat sini,,, ~
 singgah sarapan kejap kat sebelah Majlis Daerah Yong Peng..

pelik, sangat pelik,, kol 9.30 pagi sarapan da abis,, dan customer semua da makan nasi tengahari.. sib baik mee hoon soto ada lagi...

da sampai,,, jom keje,, =(

seharian berada di Pejabat Daerah Segamat,, agak letih sebab rushing kena siap kan keje dalam masa 4 hari.. cukup time balik dan check in hotel.. kt sini kitorg stay kt hotel Villa.. ok ke ..? ntah...


 nampak macam grand jek...

gembira bersama dinner.. hahaha

welcome to my room.. 



pandangan dari tingkap... banyak kedai,, syok,, boring-boring bole merayap..

haa,, ni nak share dengan korang,, dinner malam semalam,, McDota Fried Chicken.. tak penah nampak pulak kat JB,, saje nak try.. sedap ke..? nggeee


  menu nya,, harga lebih kurang cam KFC..

 set berharga RM10.80... ape ada dalam..?

ayam 2 ketul, roti, kentang putar, acar... ayam nyer digoreng biasa jek,, sedap jugak la,, cuma acar nyer tu terlalu masam,,, da la air da masam,, ice lemon tea,, 

hihihi,, itu je la citer kat segamat untuk hari pertama.. biasa-biasa jek,, sebab tak de geng pompuan dalam team aku ni skrg,, ada pun sorang tu tengah cuti bersalin,, da tu boss,, ari khamis baru datang,,, siap la akan ku ajak dia ke JAKEL,, hahahahaha

da da ~~





Sabtu, 26 November 2011

.:: Salam Ma'al Hijrah 1433 ::.


" Tidaklah sama yang buruk dengan yang baik,
walaupun banyak yang buruk itu menarik hatimu.
Oleh itu bertaqwalah kepada Allah wahai orang-orang 
yang berakal fikiran, supaya kamu berjaya.. "
~ Al-Maidah : 100 ~


>> Salam Ma'al Hijrah 1433H <<



Jumaat, 25 November 2011

.:: bawak Chemong jumpa doktor ::.


ingat lagi entry pasal chemong yang gambar dia kenyit mata sebelah tue..? rasa ada gak 3 minggu tapi sampai sekarang tak de perubahan,,, risau kami dibuat nya,, kalau tengok sekali macam da buta mata nya,,

oleh kerana tak sampai ati tengok keadaan Chemong tu,, kitorg bawak pegi jumpa doktor... puas aku google senarai klinik haiwan area JB,, alhamdulillah ada tapi rata-rata semua tutup kol 7 mlm,, mana sempat nak pegi,, last-last ada 1 klinik kat Nusa Bestari yang tutup kol 830 mlm..




Chemong takut,, macam tu la gaya nyer dari umah sampai klinik,, asik peluk MRK jek,, jeles ok ~

tempat daftar dan bayar,,,

da daftar chemong kena timbang,, berat dia 3.4kg jek..

 da bole jumpe doktor,,, jom masuk...

 doktor ni nampak muka cina tapi sekali dia cakap macam orang indon,, kompius iols dengan dia,, cina ke indon,,? hihi

 macam biasa doktor tanyer sakit ape,, da tu doktor periksa dan nak tau ada tak sakit lain..

 mulut pun doktor tengok,,,

dipendekkan cerita,, Chemong ni flu,, da tu batuk dan mata dia gatal,, dia gosok mata, tu yang merah tu.. gatal agaknya.. kalau tak diubati mungkin mata Chemong bole buta,, MRK da sedey da,,, hihihi

so doktor bagi 3 ubat,, dan doktor tunjuk kan macam mane nak kasi Chemong makan,,, sungguh mencabar untuk aku,, huhu.. pastu doktor sajes suro beli cover kepala kucing sebab bila da letak ubat kat mata takut dia gosok dan nanti lambat baik,, caner la gaya nyer yek,,,

sementara tunggu doktor amik menatang tu..

 lain macam jek,,,

 digulung,,

 da tu diserkup,, ooo ini macam ke..baru aku tau,, huhu.. tengok tu mata kiri Chemong,, sian kan,,

 chemong yang bingung kenapa diri nya dilakukan sedemikian rupe,, hahaha.. jalan pun ngudur,,

 ni la ubat untuk Chemong.. yang atas tu suppliment.. yang tengah ubat sapu kt mata.. yang bawak tu antibiotik,,

ok,, bil nya,,, tak pe la sekali sekala berbakti pada binatang kan... 

ini la kali pertama aku dan MRK pegi klinik haiwan,, 1 pengalaman,, harap-harap lepas ni tak pegi lagi,, bukan kedekut tapi semoga Chemong sihat seperti sediakala,, amin ~

pada sesiapa yang berminat nak pegi klinik ni,, kat bawah ada alamat dan no. tel,,,

Global Pets Sdn Bhd
Medical Center
16-18, Jalan Jati 1, Taman Nusa Bestari
Johor Bahru, Johor

No. Tel : 07-512 3344


da da ~~

Khamis, 24 November 2011

.:: Baucar Tesco RM10 ::.

selamat pagi... eh,, da nak tengahri da..hihi.. sejuk jek hari ni,, walaupun kat luar sana panas terik,, aircond opis ni memang sejuk,, ngokol semua tahan sejuk.. hihihi


tetiba dapat sms dari tesco,, 

Baucar Tesco RM10 - Khas untuk ahli Tesco Clubcard! 
Dapatkan Baucar RM10 dilaman web sekarang ! 
Sah 24-25 Nov 2011 sahaja. 
T&S

amboi,, nampak menarik.. dengan segera aku bertindak membuka laman web tesco untuk dapat kan baucar RM10 tue... peluang beb,, kena cepat nanti melepas ~

klik kat yang ada RM10 tue...

da tu masukkan no kad,, rujuk kat belakang kad tesco korang tau,,,

da tu klik donload dan print,, tengok syarat² nye tau,, ada size yang ditetapkan..

tapi ada lagi 1 syarat,, kena belanja dengan 1 resit bernilai RM100 ke atas baru dapat diskaun RM10 tue,, rasanya kena la dengan hari nya kan,, kan hari ni da gaji,, ** bagi yang keje gomen **.. hikhik

ape lagi,, jom serbu tesco ! hahaha

da da ~~










Rabu, 23 November 2011

.:: dinner yang ala-ala masakan thai ::.

wah,, macam good-good je kan tajuk entry,,, ala-ala thai konon,, rasa hadoooo ke..? hahahaha

ala,, takpe la.. jenuh ko ari-ari aku dok mikir ape nak di masak.. disebabkan ari ni hujan rintik-rintik air bergelora kan,, so,, mood konon-konon makan kat stulang pun datang,, rasa da nak dapat 10 markah tapi ada 1 lagi hidangan yang aku tak masak,,, ape..? jom tengok.. 

 udang goreng kunyit berkacang panjang...

 chap cai cincai,,,

tom yam campur,,

ape yang kurang,,,? ikan 3 rasa kan,, hahahaha,, ikan siakap ada 2 ekor dalam esbok tapi malas nak masak,, tengok 3 makanan kat atas tu da banyak beno,, makan 2 orang je pun,,, ikan tu buat esok ke lusa la,,

macam biasa, arini MRK bagi markah 22 per 10.. mengong... pastu dia bagi lagi,, 59 emas sempena sukan sea,, mengong 100x... mencik,, suka nak main-main.. 

ok,, malam ni ada bola lagi... M'sia Vs Syria.. semoga M'sia menang lagi lagi dan lagi... Selamanya, Selamanya, Selamanya M'sia ~

da da ~~

.:: GA Saya Nak Angry Bird Keychain! ::.


1st time ni join Give Away,, tak pandai tapi pandai-pandai jek,, hahaha.. 

klik kat banner bawah ni kalau nk join.. good luck,,, gOOd luck juga untuk diri sendirik... hihihi




nak sebab aku takde 1 pun baju dalam ke pen ke beg ke dari brand angry bird ni,, hihi..

kalau dapat nak yang E... 




Tag : 



ok,, semua syarat penyertaan da aku buat,, dapat ke tak,, tu tuan punyer blog punyer keje,,

da da ~




~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...