Jumaat, 28 Oktober 2011

.:: yang lama tukar baru ::.

kalau bole semua barang-barang yang lama nak ditukar baru,, setuju tak..? tak kisah la baju ke, hp ke, kasut ke, suar kecik ke,, asal kan tak kena ape-ape bayaran... suka kan,, suka kan,, hihi

tapi kadang-kadang yang lama ni value dia lebih tinggi,, sebab da rare untuk sape yang tak de,, kan kan kan...

sebenar nya nak cite yang petang tadi aku g tukar kad ATM Bank Islam,,BERTUKAR.... ! hihihi... dari kad ATM biasa menjadi debit kad.. amboi,, nampak nya makin senang aku nak membeli belah kayu ni,,,hahahaha,, takde kena mengena kan dengan statement kat atas tu,, kena caj RM10 ada la,,

cara-cara nak tukar kad senang jek.. mula-mula jumpe customer service BI.. cakap nak tukar kad ATM,, nanti dia akan isi kan borang dan akan mintak IC dan kad ATM BI... pastu tu sign borang dan amik no. untuk proses kat kaunter pulak...

 muka surat 1

 muka surat 2,,, tu gambar ic tahun 2002,,, nampak yang bertanda pepel tu,, ape lagi wish la,, hahahahaha

bila no. da naik serah je borang kat kakak/abang kaunter.. tunggu kejap nanti akan dipanggil.. pastu da dapat da kad ATM/Debit Kad yang baru,,, cantik tu,, warna biru..yang lama putih belang merah..


  da tu try la guna kat ATM,, bole ke tak,,

oh ye,, harus di ingat yang ni hanya debit kad bukan kredit kad, kalau nak guna kena pasti kan baki duit dalam bank ada,, dan had untuk berbelanja adalah RM500 sahaja,, kalau nak lebih bole,, call no. yang ada kat belakang kad tu untuk dibuka kan had berbelanja.. 

amacam,, senang dan mudah kan..? ni salah 1 cara nak elakkan kita bawak duit banyak time soping.. jangan tulis no. pin kad belakang sudah la,, kalau cicir,, duit pun cair,,

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...