Khamis, 13 Oktober 2011

.:: nasi arab @ larkin idaman ::.


korang semua jangan sentap tau, pasal blog aku ni takde lain,, asik citer pasal makan jek.. tak de info langsung kan.. ni nama nyer blog syok sendirik.. hihihi

ok,, back to cerita.. ahad lepas cam biasa la masa utk bersuka ria.. 5 ari tak jumpa kan,, kira aktiviti manja² edisi outdoor,, ahaksss

tempat makan yg disajes kn oleh MRK.. sungguh terharu sebab MRK kata da lama nk g makan tp aku takde,, so, postpone sampai aku blik outstation,, OMG ~ i lap u...

 otw, lalu hospital pakar puteri...

tempat jatuh lagi dikenang.. kt area sini la MRK eksiden dulu,, tragis sgt.. dan tu pasal la tangan MRK berparut,, perasan tak..? perasan tak..?

larkin idaman ni kt area stadium larkin,,, kt situ ada deretan kedai baru.. haaa,, kt area situ la,,,

ok, da sampai... restoran nya belakang kedai aksesori kete,, korang cari la nti yek.. =)


aiii,, masuk restoran bukak kasut ke..? 

ooo.. patut kena bukak kasut.. tempat makan spesial,, duduk bersila,,,

 ajak MRK duduk gak,, bole santai²,, permohonan ditolak bulat²,, menci !


ooo,, patut kena bukak kasut.. ada arahan.. ok SYMP,, ahakss.. tgk menu,, masakan Arabbbbb.. nasi ada, kebabo kebab ada,, oder la oder la,,hihi... sebelum ni pun kitorg penah makan nasi arab tp kt cyberjaya la,, kt Restoran Saba'...

adoii, terbelit lidah aku nk nyebut nama² menu tu,, jom tgk menu atas meja... ada gambar.. 





amacam, da tgk gambar ada yg berkenan,,,? semua nmpk sedap.. nk oder ayam ke kambing ea.. pilihan hati semestinya kambing,, mbeekkk... eh silap,, sedap ~

 dipendekkan citer, order air dulu,, teh O ais dan limau suam...

 nape termenung sayang,,,?

awak nk makan ni ke..? hikhik

ok,, order da sampai,, jemput makan semua,, ce tgk nasi dia,, panjang tueeeee.. sangat sedap !

 MRK order nasi Maglubah kambing

 ceh,, makan pakai sudu.. jaga standard konon..haaisshh

 aku order nasi Mendy kambing haneeth..

 kambing nyer dimasak dalam aluminuim foil...

 tgk macam aku,, makan pakai tangan,, ikut sunnah nabi.. kekekeke

tgh syok² makan,, tetiba je mamat selentai ni datang,, siap da nk abis maka lagi...hhaaiiisshh, kacau daun ! 

 sian Adi kena fitnah,, sebelum dtg makan td MRK suro ajak dia sekali.. seronok sikit makan reramai.. 

 Adi order sama mcm MRK punyer,,,


air teh Arab,,, diorg cakap air ni nice sgt rasa nyer,,, teh uncang, buah pelaga, daun pudina, gula.. jadi la air teh Arab ni,, try r buat..

 masih belum kenyang,,, kami order roti arab,, cecah hummus,, not bad gak la rasanyer.. 

2 style rambut,, mana 1 pilihan anda..? saya pilih yg.... yg kerinting la,, hahahaha

ade² jek.. hihi.. lama gak kitorg lepak sini,, santai² sambil dengar lagu² arab.. rasa macam kt arab.. hihi.. untuk info korang, yg masak masakan kt restoran ni bukan org malaysia,, kalau tak silap orang dari Yaman..

haaa, baju putih bertopi tu la tukang masak nyer,,,

 sebelum balik, gambar kt depan kedai,, sekali dgn nk promote restoran ni,, hihihi

amacam,, syok kan,, ada time korang g la try makan kt restoran ni.. lagipun senang jek nk cari.. RESTORAN AL HANIN namo ea.. serve mmg cepat pantas tuntas,, kekekeke

selamat mencuba yek..

da da ~~

2 ulasan:

Sheikh Papa-NtiQ berkata...

hi...saya baru je upload pics kat blog masa gi makan kat sini ngan famili. Boley la tapi kambing nye berminyak sangat.
Senang2 tu singgah la ye blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan je 100% tak de topik lain terutama di area Johor.
Nanti follow yer blog saya TQ TQ TQ

Sheikh Papa-NtiQ berkata...

hi...saya baru je upload pics kat blog masa gi makan kat sini ngan famili. Boley la tapi kambing nye berminyak sangat.
Senang2 tu singgah la ye blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan je 100% tak de topik lain terutama di area Johor.
Nanti follow yer blog saya TQ TQ TQ

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...