Khamis, 29 September 2011

.:: makan² kt Muar ::.

errmm,, agak lama utk aku update pasal Muar.. ni update pun sebab minggu depan nk g outstation kt Mersing.. kira amik mood nk g outstation la ni....seminggu la MRK kena tinggal... cian dia,,

kali ni update tempat makan je la yg aku da g masa keje kt muar aritu...

yg pertama ~~ hentian bas dan teksi bentayan,, not bad jugak la makan kt sini,, open dan banyak stall, banyak pilihan dan ramai org,, hihi

signboard nya kt belakang nun jauh di sana ~ hihi


antara stall yg ada,, yong tau fu ~

ramai gak org makan...

kt sini aku try makan mee bandung muar... ok la rasa nya sedap sikit berbanding yg aku makan sebelum check in hotel aritu,,, tp,,, sikit bebeno,, tak puas makan.. order yg lain pulak la... nggeee,, tp nk order ape..?

RM3 kot.. lupe la..

haaaa,, sate.. lama tak makan sate,, rasa sedap,, berbeza rasa dgn sate wak radol kt kempas tu,,, ni lg sedap,,, order RM10 jek..

ape tunggu lagi,, belasah kasi abis la,,,

kejap je setel,, 

esok nya g makan kt tempat lain pulak,, medan ikan bakar sabak awor.. semua cakap makan kt situ best,, jom r try ~

terus adalah dilarang sama sekali,,,


projek federal,,

mula-mula pilih nk makan ape,, pastu diorg baru diorg masak... haaa,, dipilih dipilih !

nk ikan ape... ? ikan yg aku kenal kt atas ni cuma ikan siakap je,, yg lain hareeemmm,, hikhik

lebih kurang 5 lauk dipilih,, semua sedap-sedap belaka...

udang masak black pepper... 5 bintang

sotong goreng tepung.. 5 bintang

kupang sambal.. 4 bintang

ikan pari bakar.. 4 bintang

kailan ikan masin.. 3 bintang

errmm,, speechless ~~

nk tau harga utk kesemua makanan di atas termasuk air 2 dan nasi kosong 2,, RM30 sahaja... murah ! nk pegi lagi ~~ bersama yg tersayang pulaksss ~~ hikhik

dan yg terakhir,, ni org JKR yg bawak g tempat ni,, diorg kata mee bandung dia sedap,,, ok,, jom cuba... tgk caner pegi dia... hihihi

ni la kedai nya...

 ini la mee bandung nyer...

mmg sedap,, rasa semua,, cukup rasa,,, full star aku bagi...aku siap beli perencah mee bandung ni,, 1= RM6.. da guna da,, da expired da pun kalau tak abis,, aku guna masa buka puasa hari ke 8 dulu...

best giler keje kt muar ni,, dr makan kt hotel sampai makan malam ,, semua nya sedap-sedap belaka,,

sape yg g muar tu,, ce try tempat-tempat yg aku da g ni,, kompom puas ati ,,

da da ~~

1 ulasan:

Pupel Liyana berkata...

kedai mee bandung tu tempat lepak orang masa pratikal kat MPM dulu :)

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...