Khamis, 29 September 2011

.:: makan² kt Muar ::.

errmm,, agak lama utk aku update pasal Muar.. ni update pun sebab minggu depan nk g outstation kt Mersing.. kira amik mood nk g outstation la ni....seminggu la MRK kena tinggal... cian dia,,

kali ni update tempat makan je la yg aku da g masa keje kt muar aritu...

yg pertama ~~ hentian bas dan teksi bentayan,, not bad jugak la makan kt sini,, open dan banyak stall, banyak pilihan dan ramai org,, hihi

signboard nya kt belakang nun jauh di sana ~ hihi


antara stall yg ada,, yong tau fu ~

ramai gak org makan...

kt sini aku try makan mee bandung muar... ok la rasa nya sedap sikit berbanding yg aku makan sebelum check in hotel aritu,,, tp,,, sikit bebeno,, tak puas makan.. order yg lain pulak la... nggeee,, tp nk order ape..?

RM3 kot.. lupe la..

haaaa,, sate.. lama tak makan sate,, rasa sedap,, berbeza rasa dgn sate wak radol kt kempas tu,,, ni lg sedap,,, order RM10 jek..

ape tunggu lagi,, belasah kasi abis la,,,

kejap je setel,, 

esok nya g makan kt tempat lain pulak,, medan ikan bakar sabak awor.. semua cakap makan kt situ best,, jom r try ~

terus adalah dilarang sama sekali,,,


projek federal,,

mula-mula pilih nk makan ape,, pastu diorg baru diorg masak... haaa,, dipilih dipilih !

nk ikan ape... ? ikan yg aku kenal kt atas ni cuma ikan siakap je,, yg lain hareeemmm,, hikhik

lebih kurang 5 lauk dipilih,, semua sedap-sedap belaka...

udang masak black pepper... 5 bintang

sotong goreng tepung.. 5 bintang

kupang sambal.. 4 bintang

ikan pari bakar.. 4 bintang

kailan ikan masin.. 3 bintang

errmm,, speechless ~~

nk tau harga utk kesemua makanan di atas termasuk air 2 dan nasi kosong 2,, RM30 sahaja... murah ! nk pegi lagi ~~ bersama yg tersayang pulaksss ~~ hikhik

dan yg terakhir,, ni org JKR yg bawak g tempat ni,, diorg kata mee bandung dia sedap,,, ok,, jom cuba... tgk caner pegi dia... hihihi

ni la kedai nya...

 ini la mee bandung nyer...

mmg sedap,, rasa semua,, cukup rasa,,, full star aku bagi...aku siap beli perencah mee bandung ni,, 1= RM6.. da guna da,, da expired da pun kalau tak abis,, aku guna masa buka puasa hari ke 8 dulu...

best giler keje kt muar ni,, dr makan kt hotel sampai makan malam ,, semua nya sedap-sedap belaka,,

sape yg g muar tu,, ce try tempat-tempat yg aku da g ni,, kompom puas ati ,,

da da ~~

Rabu, 28 September 2011

.:: jambu air cicah kicap ::.

 
 
oopppsss,,, jgn terliur tgk gambar di atas... sesungguh nya aku tgh makan sambil update blog... errrmmm sedap yg amat...hihihi

malam ni aku tak de mood nk makan nasi.. mungkin da kenyang sebab tghari tadi g open house kt opis tu... byk gak aku makan.. 

blik keje ptg td g pasar beli lauk sikit utk 2 3 hari,, tetiba terpandang jambu air,, merah tak merah hijau tak hijau,, sedang2 jek... beli la RM3.. nk try... mana tau kelat ke nti,, tak la rasa rugi sangat...

siap masak kan utk MRK,, aku terus baso potong jambu ni... ooppss jgn lupe kicap nyer buk,, letak gula sikit, titik kan cili padi 2 biji,, pergghhh,, tak berenti mulut mengunyah,,, kelat..? tak punnnnn....


yg terakhir ~~

tak leh mkn byk sgt,, nti sebu perut... dan nti terkencing-kencing pulak,,, ntah-ntah ngompol,,, ye la,, air kan,, eee,, selisih jek... ape-ape sblom tido g kencing dulu ea,, 

tp jangan mimpi g toilet suda,,, ade naye jek,,

da da ~~



Selasa, 27 September 2011

.:: Dip. Akauntansi 2000 - 2003 @ Poli PD ::.

mode :: mengimbau kenangan lama ~~

perhatian utk semua kawan-kawan masa sama-sama belajar kt Politeknik Port Dickson utk kos Diploma Akauntansi... hampir 2 hari aku mengscan gambar kelas yg ada dalam simpanan,, dan akhirnya aku masukkan dalam blog kesukaan ramai ku ini sebagai kenang-kenangan.... hihihi.. 

jom kita tgk muka kita semua yg masih kebudak-budakan...kira-kira 11 tahun yg lepas,,, ape..? 11 tahun yg lepas,,, lama tueeee ~~


ini gambar masa induksi,,, semua pakai uniform,, time tu baju ni sgt kejung... keras,,aku yg duduk tu sebelah kiri,, aje gemok ! hahahahaa


ok,, yg ni gambar kelas masa sem 1.. masa tu tak de trend tudung ariani ke syria ke,, semua dok pakai tudung bawal,,, satu-satu nya tudung yg masih aku pakai sampai skrg... mana aku...? kali ni berdiri di barisan pertama,,, no. 6 dr kanan.... kurussssss,,,,


yg ni gambar masa sem 2,, wah-wah.. yg lelaki segak dgn tie segala... kaki pun bersilang..aku pun bersilang gak kaki,, hihi,, makne nyer aku duduk la kan,, mana..? aku ditengah-tengah itu... masih kurus...


gambar sem 3... da sem 3 baru nk ajak lecturer kelas bergambar sekali.. ape pun rindu dgn pn Adibah... kecil molek je org nya,, kt mana ea dia skrg,, ntah kenal aku lagi ntah tak... hihi

mana aku,,? of koz la duduk yg bertudung pepel muda tu kt sebelah Nicole,, budak cina yg seksi tu,,hihi


haaa,,, suke gambar ni sebab kaler baju semua biru,, tp ada gk la yg tak pakai baju biru,, tak tau la kenapa.. oh ye.. ni gambar sem 5,, baru balik LI.. semua da pandai bergaya dan da cantik-cantik da semua..

LI = latihan industri,, kira-kira praktikal la.. 1 sem = 6 bulan.. so, 6 bulan la tak jmpe.. bila jmpe macam-macam cerita kuar,,, rindu nya time ni ~


ni gambar utk sem akhir,, sem 6.. time ni umur 21 tahun.,,, hikhik.. mcm biasa, aku mesti duduk punyer,, tu yg pakai baju coklat tu.. eh, mana ea baju tu skrg,, tetiba rasa blik ni nk cari.. mana la tau masih bole dipakai lagi... kekekeke

kalau uols perasan, semua gambar kt atas tu lebih kurang org yg sama,, ye la sistem politeknik lain dgn U,,, kita akan 1 kelas dr sem 1 sampai abis...

kt situ la akan wujud nya best friend dan tak best friend.. tp pada aku semua nya best friend...

ok,, citer ni tak abis kt sini...ada lagi gambar kelas tp tak nk la tunjuk semua,,,

tunggu entry seterusnya yek...

da da ~~

Isnin, 26 September 2011

.:: johnny english pulak ::.

semalam tgk wayang lagi... kali ni citer omputih pulak.. bukn citer yg perang-perang.. bukn yg susah nk difahami,, ni kelakar punyer... mr bean in cinema.. hahahaha

rasa nye CD pirate da kuar da,, tp nk tgk kt wayang jugak,, nk jugak,, nk tugak !!! hihihi

 pilihan utama,, MBO..

ramai giler orang...

aku jugak yg kena Q,,

MRK tgh wat lawatan...

  dapat tiket kol 615 pm.. sementara ada 15 min.. jom basah kn tekak dulu..

yogurt...MRK amik buah kiwi punyer,,  sedap jugak..

 2 tiket = RM22, panggung no 2..  semua 2...

tambah order.. hot dog sos mustard.. tak sedap sos nyer,, pahit ! weeekkk

 harga nya ~ dtg lagi..? tgk la nti,, hihihi

jemput makan,,, aaauuummm ~

 ok,, masa da time,, jom masuk tgk mr bean...

 da tua da mr bean ni...

mula-mula je da gelak.. pastu gelak, gelak dan gelak,, kelako tgk watak mr bean,, selamba badak jek,, padahal agen penyelamat tu,, sempoi giler... hihihi

 snap pic dgn poster mr bean,, walaupun dia nk tembak i.... tak takut pun... =)

otw g amik motor beli burger tepi jalan ni,,,

tak terus blik,, singgah giant extra,, MRK nk makan marrybrown pulak.. jommm...


MRK skrg lebih suke makan marrybrown berbanding KFC @ McD.. MRK kata ayam MB ada besar sikit dan coslow MB sedap.. aku setuju dgn MRK.. nk tambah,, harga MB murah sikit dr KFC & McD,, ye ke..? 

 akhirnya dapat jugak aku makan burger yg mcm ni,, rasa da lama sgt tak dapat..

makan roti dulu..

alahai,, hodoh bebeno muka i makan burger,,, =_=

2 ketul je...da malam tak bole makan byk-byk sgt,, tak baik utk kesihatan,, sekali sekal tak pe,, nggeeee


cara aku makan burger lain sikit,, mula-mula makan roti atas,, pastu roti bawah,, last-last baru daging nyer,, kenapa..? ntah.. aku pun tak tau.. huhu

ermm.. abis da citer outing semalam.. ahad la masa kami utk keluar,, tgk wayang ke, makan luar ke, g jemputan kawin ke.. hari lain keje.. pagi keje,, petang baru jmpe balik... dua-dua bz...

da da ~~

.:: hantu bonceng @ MBO, KSL City ::.

semenjak 2 menjak ni,, suke bebeno kitorg tgk wayang kt MBO, KSL City... sebab..?

sebab nya... tempat baru,, hihihi.. gurau-gurau,, sebab panggung tak la besar sgt,, biasa ada 3 row kn,, kt MBO ni ada 2 row jek,, pastu couple seat di mana-mana saje,,, stand tangan tu leh angkat,, lalalalala... lg 1,, motor MRK parking kt kedai cuci kete kawan dia,,, FREE gitu,,huhuhu

ni citer da suam-suam la kan,, tgk hantu bonceng masa raya ke 8 aritu... kebetulan MRK amik cuti.. panjang la langkah kami..

tp sebelum tu kitorg makan dulu kt plaza larkin...

 nasi lemak ayam goreng crispy,, MRK punyer loooorrrr...

 mee bandung dan rojak asma,, aku la yg punyerrrrr...

 pas makan terus g KSL,,,

 tak ramai org,, semua kn tgh keje,, hihihi

 cantik,, lampu ala-ala belon...

 cashier

 MRK tgh cari seat...


ok,, tiket da beli,, da masuk panggung da pun.. ni tgh gazet filem-filem akan datang,, ai.. mcm best je tgk citer ni,, kelako,, johan ada, nabil pun ada,, tajuk..? ala,, lupe !

 eee,,, kenal tak tu idung sape...? hihi

 ok,, da mula,, off handphone off camera,, fokus...fokus ~~

kesimpulan citer hantu bonceng,, kelakar.. korang pun da tgk kn... ape celup... ucuk baby, tox.. tu antara trademark citer ni.. aku pn da ada soft copy.. ape lg,,donlod la,,, kekekeke

da tu masa utk blik la.. sampai-sampai je kt motor, motor tak hidup, masuk air masa cuci tadi,, perrgghhh,, lama siot nk kasi motor tu idup,, 2 jam setengah,,, eeee,,, stress !!!

 nmpk kn,, mata i da ngantok...

tgk,, siang lagi kan

haaa tu,,, sampai gelap,, motor tak hidup-hidup lagi,,, nk nangis !!!

hujung-hujung MRK tukar kesemua plug..4 biji jek... baru la idup,,, ape lagi,, berdesup la blik...

da da ~~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...