Jumaat, 26 Ogos 2011

.:: menu berbuka hari ke-24 & 25 ::.

aku tau semua da mode nk raya kn, tp aku tetap masak utk berbuka,,, hahahaha... aritu makan kt kedai tak puas,, rabu aritu aku masak ala-ala kt kedai,,, rasa,, sedap la tp kt tekak kami berdua saje ! kekekeke

siakap berbagai rasa ~

kailan udang dan sotong...

 udang dan sotong goreng rempah beriani...

 kuih gula melaka... beli byk sikit,,, MRK 3 aku 2,,,

macam biasa,, semua nya abis di buang makan.. rabu tu g kipmart beli lauk utk sampai hari ahad nti... macam-macam aku beli,, termasuk la tulang kambing,, gear box... errmm,, sejak-sejak puasa mmg tak masak lagi dan da lama tak makan... 

aku beli sekilo jek,, beli tetel sikit, rebus sampai empuk... so, jadi la menu berbuka utk semalam ...

martabak beli kt larkin, kuih muih beli kt bazar kotaraya

berenang-renang tulang dalam periuk...sum-sum nyer da ready nk kuar tu.. hikhik

sangat lembut utk dimakan... direbus lebih kurang 4 jam...

 nmpk merah sebab aku letak kuib tomyam.. MRK suke sup yg ada masam-masam sikit..

 udang dan sotong goreng kunyit,,, utk dimakan bersama nasi dan sup....

lega bila dapat masak 2 menu yg mmg aku dan MRK suke makan ni.. oleh sebab aku ada merengek kt MRK sakit-sakit badan semalam,, lepas isyak MRK ajak g giant,, MRK belanja urut badan,, perrgghhh,, sgt best... nk lagi, nk lagi dan lagi... tQ sayang ~~ luv u ~~ lepas urut terus tido... tu yg sampai tak bangun sahur pagi td.. hihihi

ada 3 hari lagi aku kena masak utk berbuka... rasanye ada menu menarik sebelum blik raya uma mertua nti.. ape yek..? tggu ~~ hikhik

da da ~~


Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...