Selasa, 23 Ogos 2011

.:: cerita berbuka hari ke-21 ::.

hari ahad adalah hari utk berehat bersama keluarga,,, borak-borak, gurau senda dan yang paling penting membincangkan tentang persiapan hari raya... hihi,, 

tapi ahad lepas aku tak dapat lepak berdua-duaan dgn MRK sebab ada org mintak tolong tunjukkan jalan kt singapura,, sebelum ni kitorg ada plan yang nk berbuka dgn tok mah MRK kt uma mak teh MRK @ taman sri pulai... jadi ke tidak..? teruskan bacaan kamu semua hingga ke hujung cerita.. hihihi

dipendekkan cerita, MRK kuar lebih kurang jam 11 am.. aku da sedey da,, ape aku nk buat, mana aku nk tuju..? sebelum pegi tu MRK janji akan balik sebelum berbuka.. suke dgr tak suke nk tunggu.. tgk twitter ah kak ipar tweet nk g shopping,, dgn rasa tak malu aku retweet nk join... ok,, da ada projek baik.. MRK da pesan kalau nk kuar jalan pegi la,, ah haaaaa...

pegi 1 kete... errmm rasa kete abg aku tu kecik ke anak-anak dia beso..? hahahaha,, da beso la sebab sibuk si pearl dgn kaisah nk pakai tudung,, kira-kira da anak dara la konon.....hikhik

kaisah yg pandai posing bila depan camera...

pearl jugak,,,,

tp emerald sempoi jek..

destinasi pertama kitorg adalah tesco bukit indah.. i like tesco.. ntah,, sebab aku rasa barang-barang kt tesco ni ada murah sikit berbanding giant dan yg lain-lain,, pada aku la,,, kt sini tak de beli ape, cuma beli hanger,, tu pun tertinggal kt uma abg,, adeehhh

suke nk naik troli yg utk baby ni...


kakak-kakak nyer pun naik troli gak,, masing-masing malas nk jalan,, aku pun rasa mcm tu jugak,,hihi

nampaknya da bertukar orang da.. mana si kaisah ni..?

haaa,, tu dia,, mintak papa dia dokong mcm tu pulak,, ape pun tak bole la kaisah ni,, ngeee

destinasi ke-2, kitorg g jusco bukit indah pulak,, kt sini mak abah dtg.. mak abah aku ni hujung minggu je mmg naik jb,, kali naik sebab nk cat uma kt 5 kedai tu,, tp bahagian luar pulak,, amboi,, betul-betul nk raya ni,, waner pilihan adalah kuning,,, ermm ada yg menurun la nti tu,, hahahahaha


mak cik ni menangis sebab nk troli yang ala-ala kereta... mak cik ni mmg lain sikit,, kalau nk mesti nak,, kalau tak dia akan menangis a.k.a merajuk


aku pujuk tak jalan, nenek pujuk pn tak jalan,, last-last emerald tertido kt tempat duduk yg kitorg lepak.. sian dia...

kt sini pun aku tak de beli ape-ape pun,, window shopping saje,, abg ada la beli baju anak-anak dia dgn suar dia,,

da puas lepaking kitorg amik keputusan utk ke outlet nike kt taman U pulak,, abah nk beli baju katanyer... aku follow jek..

aii, jam da kol 5 pm ni, MRK masih di seberang, mcm tak sempat je nk blik JB... nk buka mana ni,,.? addeeehhh

otw nk g parking kete tu tiba-tiba ada tarian pulak kt ruang legar JJ ni,, mcm syok je.. layan kejap la,,,




layan punyer layan rupenya si kaisah ni suke nk tgk,, ajak balik tak nak,,, tudung da lama da tanggal..


mcm cantik ke kombinasi kuning biru ni... bole dipanjangkn utk tema baju raya 2012..ahaksss

destinasi seterusnya outlet nike taman U... sebelum tu MRK da kompem kn yg dia tak leh blik buka bersama.. errmmm,,, tak pe la.. buka dgn mak abah dan family abg le jawab nyer...

malas nk tgk barang,, lotih da.. duduk saje ~

anak beranak yg tgh memilih baju.. 




yang 3 org budak ni mmg suke g sini.. lari sana lari sini,, buat mcm kedai papa diorg.. ape pun tak bole ~


ni acara salin pampers di depan hotel murah,, hahahaha

selesai membeli destinasi seterusnya kedai makan.. sebelum dtg sini abg da tempah makanan dulu.. ye la takut tak de tempat duduk nk buka kang... buka kt mana..?


tak jauh pun,, kt belakang outlet tu jek,, nama kedai nya Restoran Jom Sudi Mampir... konon nk jawa, tapi tak jawa sangat la nama nya...


menu pilihan adalah nasi ayam penyet...



nasi goreng cina pearl yg punyer..


inilah penaja utk berbuka hari ini...terima kasih cikgu ~





hai,, ape la yg MRK makan kt singapore tu...nk 3G tak leh...nmpk nya paln utk buka dgn tok mah tak jadi,, errmm, tak pe la,, hari lain kn ada.... abg aku tu lain tak.. check in la tu kt iphone..


menu tambahan,, udang sambal.. sotong goreng tepung otw,, sampai da buka, tak sempat nk snap... makan 1st ok..hihi




mak nenek kecik ni da makan dulu,, tp kepedasan sebab ayam nya terkena sambal,,, meradang.. abis dia minum air teh O ais pearl... mengade !


errmmm,,, selesai sudah berbuka.. mak je yg tak setel lg,, ngabiskan makanan cucu yg tak abis,, rugi katanyer.. sebab tu mak gemok,, hahahaha

perjalanan kitorg tak abis kt sini.. destinasi seterusnya adalah Giant Skudai.. hihi,, walaupun giant tu tak semeriah giant plentong tp we alls suke g sana.. ada playground budak-budak.. free jek mesin permainan tu,, main la sampai jemu...

nenek kata terapi selepas berbuka,, kekenyangan..

mak cik ni pun nk jugak,, layan kn aje...

ni pun nk jugak...errmmm lepas buka tudung pun terbuka,,hihi


atok yg setia bersama kaisah,, tu la mesin yg free,, kaisah pun da pandai picit sendiri kalau berenti

ni adalah destinasi terakhir kami,, seronok bersama family,, tak seronok sebab MRK takde,, errmm tak pe la,, bukn nyer balik uma nti tak jumpe MRK kn,,, haa.. ngadap la muka MRK tu puas-puas,, kekeke

da da ~ ~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...