Ahad, 21 Ogos 2011

.:: cerita berbuka hari ke-18 ::.

opis buat majlis bebuka puasa... ini adalah salah satu aktiviti wajib bagi mana-mana agensi @ jabatan kerajaan,, utk mengeratkan silaturrahim...

jabatan audit negara cawangan negeri johor pun tak ketinggalan utk mengadakan majlis yg tersebut... **ayat tak bole blah sey..hahaha**

masuk kali ni aku da join 2x utk majlis berbuka puasa sejak pindah jb.. dan kali ni aku telah diberi tanggungjawab utk membuat persiapan utk nasi ayam.. ala,,, tinggal letak-letak jek..bukn nyer masak pun,, hihihi...ermmmm... tahun lepas MRK ikut, tp tahun ni tak dapat join sebab MRK blik keje lambat... ye la bz sejak-sejak naik ...... ooppssss ~ ** ape agaknya MRK makan masa buka eak..?**

menu berbuka kali ni simple,,, nasi ayam, murtabak, mee hoon goreng, satay, bubur lambuk, puding cocktail, karipap, seri muka, anggur, limau,, ishhh,, byk kan...? cakap je tak best,, jom kita tgk gambar sebagai bukti..hihihi





oopps, lupe.. naget, hotdog dgn ayam goreng pun ada...

murtabak daging,, feveret big BOSS

karipap-karipap cinta, seri muka, kurma yusoff taiyobb

nasi ayam,,1 plus besar,,,


ayam utk diratah nasi ayam

sup pun 1 plus,, tp yg kecik jek..


aksesori wajib ada utk makan nasi aya,, salad, timun dan tomat...


menu tambahan,, mee hoon goreng.. tak dapat rasa sbb full dan abis ~

koktel,,, aku tak pandai makan ini benda,,, yyeeeaaaakkksss


air anak-anak dara yg buat,, mesti manis mcm orang nya kan,,hihi

buah-buahan... manis nya buah ini ~ ngeeee

haaa,, ini yg paling best,, satay,, sedap,,

menu yg akan dijumpa pd bulan puasa sahaja,, bubur lambok

alhamdulillah,, penyertaan utk tahun 2011 ni meningkat berbanding tahun lepas,,, ramai yg datang.. mcm tu la... kn seronok makan ramai, solat berjemaah dan terawih ramai... selain tu dapat le kenal suami @ isteri staff audit ni,, mana la tau kn,, tup-tup suami kita kenal suami dia,,, haaaa


sementara menunggu waktu berbuka,, lain takde, borak saje,, hihihi


hidangan utk VVIP.. semua ada,, 1 pn tak kurang,,

utk staff,,, pn semua ada gak,, saje je,,,


ok,, ni la antara kawan-kawan kerja yg datang,, penuh. aku nk duduk mana..?

ermmm,, takpe la,, bg diorg makan dulu,, aku makan kendian pun tak pe,,, 

lepas buka ada solat maghrib berjemaah,, lepas tu baru sambung makan yg berat iaitu nasi ayam, lepas tu solat isyak dan terus terawih, lepas terawih ada moreh...

haa,, dpt pun duduk dan makan,, sedap nasi ayam ni,, sambal nyer pekat, ayam berasa, cukup tip top !

siap terawih kira-kira 930 mlm..  tak makan byk pun time moreh tu... just minum air,, so, makan yg ada balance tu tapau la bg sape yg nak..

diam tak diam jam da kol 930 pm... mata da berat da ni,, badan da letih... nk balik...



siap bungkus makanan terus siap-siap kemas.. basuh semua kelengkapan yg kotor,, tp bukan aku yg basuh yek,, Dilla dgn Syima yg basuh,, rajin anak dara 2 org ni,, untung sape dpt mereka,,ahaksss

harap-harap tahun depan aku dapat join la acara ini... seronok dpt jmpe staff Audit belah wisma.. kadang-kadang jemu gak tgk muka staff yg kt menara ansar,, hahahaha

da da ~~


Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...