Ahad, 31 Julai 2011

.:: part time ::.

sebut pasal part time mesti semua akan cakap.. " wah,, masssyyuuukkk.." kan... masyuk mmg masyuk tp tgk jugak la keje ape yg di buat nya...

hihi,, mcm aku ni buat part time suke-suke,, saje mengisi masa lapang.. dari aku dok tercongok depan screen komputer ni,, ada baik nya aku buat duit,, utk wt tambah2 duit tepi,, tp kena pandai la bahagi kan masa.. jgn sibuk wt part time abis lupa nk urus kan diri, urus rumahtangga...yg penting urus suami,,, =)

nk tau ape yg aku buat.. ketawa dulu ea,, hahahahaha... amik upah jahit utk baju kurung... amacam,, cara tak..? ketawa lagi,,hahahahaha...bukn 1 baju jahit nya pun,, cuma bawah tangan kiri kanan, leher, butang, bawah baju dengan jahit hup kain,, tu jek,,,kacang kan..? ape pn tQ kt kak maria EO kt opis,, dia yg bertanggungjawab utk keje2 ni semua,, hihi

tu dia,,,, baru pegang 1 ada lg 4,, amboi chemong.. tido nmpk,,hihi

peralatan utk menjahit dibekalkan sekali,,,
mula2 org kedai tu bg 1,, ada komen dan aku kena kemas kan lagi jahitan,, ok aku terima.. pastu dia bg lg 1 pasang,, ada sikit komen, yg lain ok.. ha, skrg ni ada 5 pasang,,, nmpk nye hasil jahitan aku sudah diterima,,alhamdulillah,, practice make prefect beb,,hihihi,,

hasil jahitan ..
aku tgk baju yg aku jahit ni lawa2 gak..dgn batu segala,, kelip-kelip gitu,, ni mesti baju raya,, berapa la agaknya upah buat baju kurung skrg ni kan... beli kain da mahal, upah lagi,, so, hari raya tahun ni aku beli baju siap saja,,, hihihi

ok, nk siap kn jahitan,,,

da da ~~

Sabtu, 30 Julai 2011

.:: wordless friday ::.

video

Khamis, 28 Julai 2011

.:: M'sia vs S'pore ::.


adeehhhh,,,seram ada, takut ada, suke ada, sakit jantung pn ada aku tgk bola m'sia vs s'pore ni,,, rasa rugi kalau kelip mata, ape tah lagi nk g mandi... 

dulu aku bukan suka pn tgk bola ni,, tp sejak2 ni jek suka sebab pemain2 semua muda, ensem,,eh.. pastu main pn da best da skrg,,kekekeke

padahal aku baru sampai dr Muar maghrib tadi,,, ni pn baru siap kemas uma,, beg baju tak bukak lagi tu,, ermmm,,, ntah besok ke sabtu ke baru la aku bukak,,

masa nyanyi lagu Negaraku tadi pun rasa sebak,, tetiba jek air mata jernih ku ini mengalir,, tgk muka2 pemain m'sia dgn 1 harapan iaitu MENANG,, pastu penonton yg kt stadium nyanyi dengan penuh semangat,, aku pn nyanyi gak,, berdiri tegak lagi,,hihihi

aku rasa pemain kedua2 negara bermain bermati-matian utk negara masing2,,, aku pn rasa mcm tu jugak,, da macam2 teknik permainan di tunjukkan,, ada yg tergolek, ada yg terbang,, yg terbang tu semestinya keeper m'sia APEK tu selamat gawang m'sia kan,,**walaupun gossip sedang melanda APEK tetap fokus main bola,,, ** kad kuning pn da ada yg dapat,,harap2 takde la yg dapat merah,,,

tp yg tak best nya,, masih ada lg sinaran laser pada keeper s'pore masa tendangan percuma utk m'sia td,, sape dalang laser ni,, wat malu m'sia betul la korang ni,,hhaaiiissshhhh !

alamak,, panjang pulak aku membebel,, mata tgk tv, tangan laju nya menaip,,hihihi... ok akhir tulisan aku harap kan m'sia akan menang,, AMIN ~

da da ~~

Rabu, 27 Julai 2011

.:: Muar part 1 ::.

morning,,,, !!! morning ke..? ahaksss.. da nk malam la dik non oiii... caner hari ni,,? hepi ke..? ada la hepi sikit tp masih teringt2 kt MRK yg tido sorang2,, eh sorang ke,,? tido dgn chemong.. ok la kan,, nggeee

aku masih di muar atas urusan kerja dengan JKR daerah muar... kali kajian berkenaan jalan dan jambatan,, da siap da, cuma nk overview.. nk citer panjang,, malas la pulak,, jom g keje,,hihihi

monday blues... siap utk g bekfes,,,

ni cafe hotel,,, ait, lantai sama la cam kt uma...
pembuka selera,, mula2 makan buah,, pastu makan bubur seterusnya hotdog dgn kacang peas,,,

yg ni bertambah selera,, hahahaha,, mee hoon goreng dgn ayam goreng dan yg lain2,,kekeke

ni menu tambahan,,french toast... mmg sedap,, 1st time rasa dan tak de kat tempat lain,,

siap sarapan, destinasi diteruskan,, punyer la terpusing2 cari sampi col org jkr tunjuk kan jalan,, rupe2 nya jkr ni depan hotel jek,, cuma mcm tersembunyi tu yg tak perasan,, lebih kurang 150 meter jek dr hotel,, hihi,, ni bukn kg saya,,,


kitorg berurusan dengan bahagian jalan,,, errmmm,, cuba tgk betul2 sign board ni,, ape yg kurang eak,,hihihi

hari pertama ni takde tgk dokumen,, terus g lawat tapak,, ready kn perkakasan yek,, camera dan sunglass,,hihihi,, kali ni aku ditugaskan utk amik gambar jalan dan jambatan.. i like tis job...hihihi

naik CRV ok,, dok belakang,,mcm boss,,**perasan**,,hahaha
mcm biasa,, posing di tepi jalan,,hahahaha,, panas beb time ni,, surn burn mak cik,,

aiittt,, ada pulak transformers,,, hihihi

siap g lawak tapak lebih kurang jam 1 tghari.. jauh gak berjalan.. byk dpt tgk jambatan... tetiba rasa lapar pulak,, oo,, belom makan tengahari,,patut la,, 

org JKR bawak kitorg makan kt warung,, ntah ape nama ea,,, menu utama takde lain,, asam pedas,,, pergghh,, mmg terBAeekkk,,, sedap.. ada masa nk ajak MRK dtg muo, nk ajak makan asam pedas ni,,

byk nye lauk,,, jemput makan semua,,,


siap makan balik pejabat JKR...da ada yg tunggu tau,, nk tau ape,, 

.

.

.

.

.

.

.


taaa daaa,,, fail,, dislike ! kompem ngantok tahap power rangers,,,

amik mood nk bukak fail,, tepat jam 5 pm,, wrap for today....letihhhhhh

hadooiii,, penat hari ni,, sgt2 penat dan kekenyangan,,hihihi... nk blik aaakkuuuuu,, nk tido...

nmpk,,muka i da surn burn,, OMG OMG,, agak2 MRK kenal tak kalau balik jb nti,,hukhuk

sebelum tu,, selak langsir,, lihat permandangan sungai muar dulu,, eh ada jeti,, sah itu jeti sultan ismail yg menuju ke istana hinggap baginda kt muar ni,,, time ni pun baginda ada kt dalam tu,, ada event ape ntah kt melaka katanya,, baginda bawak ferrari,,, zzoooommmmm ~~

ok,, zzZZzzzz

da da ~~

.:: M U O ::.

sebut betul2 ea,,MUO... pandai tak,,? kalau tak pandai ce sebut ni MUAR... haaa,, pandai kan,, hihihihi... 

buat ape kt muo tu,,? best ke..? haiyyooo, keje maaaa... best tak best belakang kira... sedey ni,, sedey sesgt !

ye la,, dapat jumpa MRK 1 hari jek, pastu tak jmpe smpi khamis kang,,, sabtu ahad aritu MRK g konvoi ke kuantan dgn member2 superbike... nk ikut tak bole,, sebab ahad petang da gerak g muo... masa g tu MRK tak sampai JB lg...sedey kan..?

sedey, sedey jugak,, tp beg penuh mcm x nk balik jek,,huhu

abis nk wt caner kan,, kena kerja utk cari duit beli baju raya dgn wedges sembonia aritu,,ahakss,, ok,, kira2 jam 930 pm sampi kt tol pagoh... 2 jam gak perjalanan dr skudai ke muar ni kan,, ni belum smpai hotel lagi ni,,  mau2 lg 1 jam sampai,, 

 jgn lupe amik resit utk claim...

 ini bukti yg aku sudah berada di Muo...

pintu masuk pandangan tepi,,


laman utama lobby

 lift utk naik ke receptionist dan bilik hotel

  kt lobby,, ada pulak model terlampau ni,, aaiissshhhh

yeesss,, da dapat bilik,,jemput masuk


 ok,, katil ada, tv ada,,

 selak langsuir langsir nmpk permandangan bandar muar

 bilik air

 bilik mandi yg transperens..

 xde almari tp ada tempat gantung baju

semua cukup, semua ada,, MRK je yg takde,, kalau ada kn best,, leh hanimun lagi,,, leh tido sama, mandi sama, bekfes sama, semua sama2 la,, pak kal je jauh kn,, sian pulak kt MRK nk ulang alik,,,MRK ckp penat g konvoi aritu pun tak hilang la,, sian dia,,, 

tak sabar rasanya nk bekfes esok,,, mesti best kn makanan nya,, hotel la kata kan,, hihi,,

tunggu entry seterusnya yek,,, =)

da da ~~

Isnin, 25 Julai 2011

.:: aku disini ::.

di sini..? di mana..? di mana-mana..hahahaha... yg sedih nya, aku tidak bersama suami yg tersayang,, aku kn tergolong dalam golongan SYMP,, saya yang menurut perintah,,, menurut ke..? ntah ! hahahaha

ni kira sambungan entry aritu la, saje nk share caner rupenya akademi ni...

bukak je pintu terus nmpk katil,,ooppsss,,abai kn keadaan katil itu yek... da lambat nk g kelas tak dan nk kemas,,, tp ada org dtg kemas,,, bior dia kemas la,,,hihi

 tu meja minum dan meja belajar,,, ye ke..? belasah je la..

 yg kiri skali tu almari...besar,,suke ~

  bilik air

 
 bilik mandi...sekali dgn bilik air

best kn klu bilik tu bilik sendiri,, mcm kt hotel pn yek jugak kan... berangan je bole la,,huhu

ni surau dr pandangan tepi,,,


ok,, g akademi ni bukn suka2 ok... kena bangun pagi, pastu g kelas,, petang pn ada kelas jugak,,, tp yg best makanan disediakan sepenuh nya,,, hihihi


 ni sasaran utama kalau g akademi,, dewan makan..hihi

 
biasa nya makanan adalah sama dgn kursus yg lain,, tp tetap di labelkan,,kenapa..? ikut berapa ramai peserta.. senang,, tak berebut-rebut...

 
makan malam

ok,, berbalik citer pasal kursus,, nk tau kursus ape..? ha, panjang bebeno mana ea,, tgk la gambar bawah kang... kali ni aku kena jadi jurutera,, kena tau byk perkara berkaitan dengan teknikal,,, so, utk 4 hari ni panggil saya IR Faiza Erina yek,,,ahaksss..hahahahaha,,, ape pun tak bole la

 
 nota penuh dlm box file ni,,berat tueee,,,

tgk tu time table,, padat,, mampat !
ada sambungan lagi tu,,, semmppuuttt ~

ni lagu kesukaan aku,, lagu tema jabatan audit...
oh ye,, skrg ni kursus ada dpt pas,, kena pakai sepanjang kursus yek..abis kursus, pulang kannnnn

kebetulan time kursus ni ada gak member 1 induksi,, sape..? liza, linda dan amin,, terubat rindu setelah 3 tahun tak jmpe,,, bila da jmpe tu, harus la bergossiping sesaje,,,selain tu ada gak bertukar2 pengalaman kerja,,,


senyum jek Linda,,tau la dapat coklat dari mukhlis,,hihihi,, yg Liza tu sibuk nk tepon sape ntah,,

sorang lg si amin,,, jejaka idaman semua,, hihi,,,

ini la aku,,, yg cute,,, tolong laaaa..hahahaha

3 hari pertama kursus dalam kelas jek,,, dgr ceramah,, kompem ngantok,,, lepas aku tido, amin pulak, lepas amin, linda pulak,,, hihihi,,, sib baik penceramah sporting,,,

hari khamis = hari ke4, takde kelas, tp ada lawatan tapak pembinaan mahkamah syariah ,,,wah, syok ni... ke sendayan kita yek,, yyeeaaa


ready utk lawatan tapak,, pakaian blouse dan kasut yg sesuai...

lama da tak pakai kasut ni,, tQ to MRK cz beli kn,,, 

sblm g site amik gambar dulu,,, semua giler kamera,,hahahaha

mcm rombongan cik kiah kan,, hihihi

da smpi sana pun nk gambar jugak,, tgk tu,,, idea si amin,, nk cantum kepala la, ape la,, ada2 jek.. nway, ni semua kenangan kan... hihihi,,miss tis moment...
 
wajib pakai topi keselamatan di kawasan pembinaan,, begitu juga sunglass ok,, sebab cuaca begitu terik sekali,,,hahahaha,,utk keselamatan mata ~

hampir setengah hari gak kt site,, moh le blik akademi semula utk acara penutup pemberian sijil dan yg penting nk blik jb yeeeaaaaa..


 kt dewan syarahan,,, masa nk amik sijil

 
dipersila kan IR Faiza Erina,,,ahaksss,, nk jugak

abis je awal tp flight kol 9 mlm,, ape lg, landing atas katil la,, beg mmg da siap kemas da,, tinggal angkat jek nti,,, teksi pun da col da, kol 745pm dtg la nti utk ke airport...

ait,, beg bertambah da,, beg plastik pulak tue,,,

sedang menanti jam dan kak ila di lobby,,,posing terusss

teksi sampai tp ada lambat sikit,, da sampai LCCT si jam ni bole pulak kelaparan,, bergegas dia g makan kt marrybrown, kami org pompuan jalan2 cuci mata je la,, **belum gaji**.. time2 mcm ni bole pulak ternampak kasut yg berkenan di kaki hati... amik gambar je la dulu,, blik jb baru kita cari yek...

ni la menatang yg tak mampu di beli sblm 25hb,,hukhuk

cepat makan !!! jam tinggal 10 minit lg kol 9 mlm,,, sumbat--sumbat--sumbat !! hahahaha

nk di jadikan citer, da lambat kan dan nama pon di panggil2,,glamer la kejap,,hahahaha,,, ape lg,, attenden airasia tu suro kami bertiga lari pecut menuju ke kapal,, giler jauh,,, hhaaaaa,,, semputttt

tetap posing walaupun kepenatan lari 100 meter pecut,,,,


lebih kurang 50 minit dok atas awan, sampai la ke airport senai,,, cam biasa, tunggu beg.. tergolek beg aku di buatnya org airasia,,, kalau kump. sepah keje airasia lg, ni mesti diorg punyer keje,,hihihi

ffuuhhh,,, seronok dapat tgk muka MRK malam tu,, hilang semua rasa yg tak best,, bestttt je rasa,,, hihihi

tp ada yg tak best gak,, 25hb - 28hb Julai outstation Muar pulak,, hhaaa,, sayang suami tinggal2 kan...dislike !  =(

da da ~



~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...