Isnin, 13 Jun 2011

.:: pengerang - kota tinggi - jb ::.

pengerang adalah kg MRK... dan uma ibu bapa mertua ku... da lama x blik sana,, ni blik pun sebab ada wedding kawan MRK... 

bukan tak nak balik tp tak cukup masa.. byk keje.. insyaAllah sipa je highway tiram-desaru,, rajin la kami balik nti yek...

ni otw nk balik JB.. kebetulan hari hujan renyai² bahasa,, jalan pn slow la... tiba kt air tawar 2 da jem,, ape hal la pulak ni... boring la...

sempat aku snap beberapa gambar... ye la jem,,kete tak jalan,, MRK da boring da tu... sib baik ada goodies wedding td,,, ape lg,, korek la ape ada dalam...jelly rupe nya.. ermm,,sedap gak...


kanan salah ke kiri salah,, tegak salah, baring salah... MRK da boring !!!

ooo,,ada exciden rupenya,,, mesti kes tersondol bontot la ni... terus MRK pesan,, " pastikan jarak kenderaan awak selamat,,jgn rapat sangt dengan kete depan.." baik tuan JPJ.. !


tu,,bumper kete mangsa,,tertanggal smpai... eeeee,,mintak selisih la dr exciden ² ni.. AMiN ~

laaaa,,rupe² jem tu bukn sebab exciden,,sebab ada pasar malam kt pasak ni... haiyooo,, parah oooo,,, jauh tu jem nyer... haiiyooo ~


lepas je dr jem terus aku pecut.. tp x la laju sgt... MRK kata nk singgah kota,,saje jalan²,,aku ok jek..hihi

aduuhhh,,kebetulan plaza kota ni xde air cond.. mak aaiii..paneh sunggoh... ingt 1 hari je tp da seminggu.. mau terbako sape keje dalam ni...


dalam kepanasan ni pn sempat MRK beli beg utk g keje..

da siap soping,, terus g makan kt nasi ayam baser yg dikatakn sedap tu,, jom la try..arini cuti utk berdiet ok,,, hikhik


aku order nasi ayam biasa,, MRK order nasi goreng ayam berlada,, cam tu la nama nya...dengan sayur chap chai..


sempat lagi tu bergayut dengan awek kawan yg baru jumpa masa kt wedding mimi petang td...


 habis,,,

perjalanan blik jb diteruskan tp misi utama MRK masih belum terlaksana.. td kt kota da cari tp tak menepati citarasa pulak.. so MRK mintak singgah kip mart tampoi pulak...jomm

nmpk,,, MRK pegang ape..? chopstick..? isshhh,,joystick... 

baru aku tau.. misi membeli PS2 rupenya.... hai pakcik,,mode main PS2 pulak ke...? game pompuan ada tak..? makcik nk layan gak..hakhakhak


 antara cd game yg dipilih... 2 daripadanya adalah aku punyer...hihi

 penerangan dr apek a.k.a tukang jual..da la sepet...

orite,,semua ah pek ni da ajar,,nk pasang joystick, nk masukkn game.. ada ape2 dtg jumpe dia,,1 year warantty.. orite boS !


masa utk pulang,,, amboi,,bukn main berlenggang lg MRK da dpt mainan baru ea,,, aku pn x sabo nk try main,,mana tau pandai... hihihi

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...