Sabtu, 7 Mei 2011

.:: restoran tanjung nelayan ::.


lepas berjalan g singapore 1 mei aritu,,, kepenatan yang amat, masing² tido tak sedar kan diri,,mcm kena tuba,,,hahaha...

sgt suke sebab dapat spend masa dgn MRK... walaupun tak jalan ke mana² hanya di uma saja, tp aku BAHAGIA !!! duit pun tak kuar byk..hihi

tp kena keluarkan gak duit tu,,untuk makan tengahari...

mana destinasi utk makan lunch ni,,,jam da kol 2 da,,,haiyyoooo,,lama nyer kami "TERtido "..hihihi

mana tak lama tido, cuaca pun turut menyokong kami utk tido,,redup dan hujan renyai² bahasa... ha,,ni jln nk g mana ni..?

tau tak kt mana ni,,,ce teka ce teka ~~ hihi
ni semua gara² jalan² cari makan 2 minggu lepas...asam pedas gelang patah... dari aritu MRK ajak g makan sana, aku elak aku elak, tp aritu tak leh elak sebab da lapor,,,hihihi


tp belum smpi destinasi lg MRK da makan,,beli kuih kt tepi jalan,,da lapo sgt katanyer,,ala-ala siannyer dia,,lapor ea,,,,

 
mcm biasa MRK tak peduli org bila tgh makan,,tgk tu peyOt dia,,,sexy u ~~ i like ~~


ni tol perling,,lalu touch n Go beb,,,hahaha,,belen ada 6 hingget,,ermmm,,,cukup utk balik nti,,

perjalanan ke destinasi kali ni agak jauh,, ye la hujung sekali... so far jalan pun tak la teruk,,syok lalu kg... 



 agak² dalam 20 minit.....baru kitorg sampi kt sini,,,[ye ke..rasa mcm lebih je,,] ni kot restoran tu,,byk je kete parking... ye la kot,, da tak de jalan nk terus,,kalau terus masuk laut/sungai pulak... 

 ye,,tak syak lg,,memang ini la restoran nyer...ape lg,,serang !!!


kata nk serang....steady je jalan,,cepat la..da lapar ni...


time kitorg sampai tu ramai gak la pelanggan,,bajet nk dok tepi nmpk sungai/laut tp tak de rezeki,,penuh...tak pe la..MRK kata kt mana² pun bole makan, yg penting kita order makan dulu,,baik tuan ~~



tu diaaaa,,menu utama asam pedas ikan sembilang,,order----order,,,

oh ye, sebelum g td aku da google kt blog²  blogger yg penah makan kt sini,,diorg cakap makanan kt sini mmg sedap, harga berpatutan tapi,,,ada tapi yg leceh ni,,,service ada lambat sikit,,nk tau tau bape lama kitorg layan perut da sedia berkeroncong ni... lebih kurang 30 minit,,,tak caya kan,,,try la kalau nk tau...hu hu hu hu hu 


mcm biasa kalau lambat cover dgn air dulu,,,utk bukti service lambat da terbukti betul,,,lg 2 bukti ni nak di sahkan oleh penolong juruaudit yang bertauliah,,,ahaksssss,,,wwwuuekkkk ~

sotong goreng tepung...masin sikit,,ter kot

asam pedas ikan sembilang,,

sayur chap chai,,,cchhooyyyy !
ape lagi...belasah la,,1 2 3,,,ngap ngap ~

ni pinggan aku,,,aku makan part kepala ikan,,aku mmg suke kepala,,semua kepala ikan aku suke,,, tak tau knp...


sedang menikmati kuah asam pedas yang MRK kata sedap,,bila MRK da kata sedap, aku agak terkejut sebab lidah MRK ni jahat... kalau aku masak asam pedas ada je yg kurang nyer,,kurang asam la, kurang pijo la lada nyer... yang ni rasanya berkali-kali MRK kata sedap,,, bila da sedap bole la datang lg ye Sayang ~~

ok bukti ke2 sedap da disahkan dgn licin nyer pinggan-pinggan kami ini... lg 1 je lg...


sekejap ada sekejap tak de,,magik kan,,hahaha,, ni perkara biasa,,luar biasa kalau tak abis,,kekeke


ni la akibat kalau makan tak bercakap,,hahahaha --- aset yg sgt berharga ni ~






sebelum balik sempat la aku snap permandangan di sekitar restoran ni...


 haaa,,,ni la bukti JJCM da sampai sini...wahhh...ada sign Qi,,,ada peace lagi U...


ok,,,bayar time... "kak, mintak makan free bole tak..?" aku berkata tp dalam ati jek,,,suke-suke ko je nk free... masa bayar ni aku ada bg komen la kt akak kesyer ni yg service lambat,,dia cakap mmg, ramai da cakap sebab byk order,,, tukang masak ada 4 org,,,memuaskan tak jawapan ahkak ni,,,,?? toing toing

ok bukti terakhir pasal harga pun da aku sahkan,,mmg berpatutan... jadi 2 ok 1 tak ok,,,pendapat audit mendapati restoran ini adalah baik....hahahahahaha....mcm good je ayat aku,,,

sape-sape yg suke baca laporan audit tu, ini adalah ayat biasa...hihihi

pose menarik dari kami untuk anda semua ~~ hahaha,,ingt ko artis nk pose-pose,,poyo adalah,,,hihihi


tgk parking da mana-mana da,,penuh,,,sib baik jalan ni tak sibuk sgt...dan tak de kena kupon parking,,hihihi

mamat ni poyo byk....hahahaha

sekian untuk kali ini,,, pendek kata mmg hebat penangan jalan-jalan cari makan ni kan,,, walaupun jauh kami sanggup redah sebab nk rasa punyer pasal....

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...