Jumaat, 1 April 2011

.:: selesai sudah ::.


alhamdulillah,,,selesai jugak akhirnya kes kemalangan MRK tahun 2008 lepas setelah 3 tahun tertangguh...kemalangan pada 13 Nov 2008 yg hampir meragut nyawa MRK ...parut kt tangan MRK tu akan menjadi kenangan sepanjang hayat kami...  **kalau tak, tak kawin la aku ~~ hehehe

selesai makna nya, tak perlu lg ke lawyer atau ke mahkamah untuk bagi keterangan,,ni pun 3 kali MRK kena hadir kt mahkamh,,dia kn saksi utama,,,ada tak de pn ke lawyer jugk nti utk amik cek pampasan jek,,tang tu ah kak suke ~~

tapi sebenarnya, bukn cek tu yang kitorg nk kan,,kalau diberi peluang utk membuat pilihan, kitorg pilih nk kawan baik MRK tu kembali bersama-sama kitorg dan keluarga dia,,hidup seperti manusia biasa,,tapi tu semua mustahil...ye la kan, ajal maut semua di tangan Tuhan...

dan harap-harap lepas ni tak nk la berurusan dengan polis ke lawyer ke hospital ke..mintak selisih la dr kami sekeluarga ~ 

yang best nyer, MRK ada offer gak ape bisnes yg aku rasa bole buat,,,MRK nk modal kn, dan dia nk amik persen jek...MRK ckp dia da ada bisnes, dia nk aku pn ada bisnes gak,,,ait,,,tersenarai jugak aku dlm list yg akan menerima $$ pampasan itu...nk amik peluang tu tp ape bisnes ea yg menguntungkan dan mudah untuk di handle..??? bagi-bagi la idea kt aku ni,,,hehehe,,

hati kecil ku berkata --> tp sayang, saya nk rumah, nk handbag, nk jam, nk baju, nk handphone yg canggih, nk dSLR, nk saving dlm ASB,,,eeee byk la yg saya nk...bole tak awak bagi semua ape yg saya nk tu..??huhu,,byk songeh pulak kan...sebab aku ada pepatah 'duit mu duit ku jua' ~~

ape-ape pun semua yang terjadi pasti ada hikmahnya...rezeki masing-masing kan,,utk kami setelah hampir 2 tahun mendirikan rumahtangga, rezeki utk mendapatkan anak belum ada lg...kami akan terus berusaha...tp kami bersyukur dan redha dgn ketentuan ALLAH.. ~~ insyaAllah, dapat je duit tu nti kitorg akan buat kenduri kesyukuran..untuk keberkatan ~~

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...