Isnin, 25 April 2011

.:: pengat pisang bersagu ::.

hari ahad yang agak panas... memang best kalau basuh kain pastu sidai,,baju cepat kering,,rangup pulak tu... sabtu tak basuh sebab rajin malas,, hihi... yg tak basuh 2 bakul yg tak lipat 1 longgok..best kan dgr...

ok..ok...tgk title entry,,mcm good jek kan,,, sabtu semalam acik depan uma ni bagi pisang,,ntah pisang ape ntah,,org bagi aku amik.. tak tau nk buat ape,,try la buat pengat,, abis aku google resepi malam semalam.. tgk semua lebih kurang sama bahan-bahan nyer :-

pisang
santan
gula melaka
biji sagu
daun pandan
garam sikit

semua bahan-bahan ni aku agak2 jek..agak² kurang tambah,,hihi,,tapi bahan² ni lebih kurang sama dengan serawa durian...






 senang je,,campur semua bahan..masak dengan api yang perlahan...jangan lupe kacau...agak² da mendidih tutup api,,sedia utk di makan..


jemput makan semua..nyumm..nyumm..

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...