Sabtu, 30 April 2011

.:: ekor ape..??? ::.

ekor ape...? ape yg ada ekor..? teka-teka..1 2 3,,teeetttt...abis masa...jawapan ada kt bawah ni ! hihihi

biasa la hari jumaat mesti aku masak speSIAL sikit... sebab ada Maharaja Lawak... dan no diet utk MRK...tapi hari ni kawan-kawan MRK tak datang..mungkin diorg ada hal agaknya,,ermm,, tak pe la,,privacy byk sikit...huhu,,,just kidding guys..
 
jawapan nyer ----> sup ekor..1st time ni masak.. ntah jadi ntah tidak... CUBA JAYA ! dan 1st time g beli ekor kt pasar td,,hhhooiii,,, mahal gak la ekor ni kan...RM23/kilo...takde la daging sangat..tp nk makan punyer pasal, " ok bang, bagi setengah kilo..."

start masak kol 6 ptg siap semua kol 9.30 mlm...makkk aii,, lama nyer, ye la rebus ekor je da 2 jam lebih...yg lain sekelip mata jek...

ta da..... inila hasilnyer...
>
>

>

>

>

>

 >

 >



 adduuuhh,,penat aku setting nmpk ekor,,tp bila da snap tak nmpk pulak,,aaahhh...bio la..


 yg lain tu seperti nasi goreng, kangkung goreng belacan, telur dadar,,uuppsss, tak lupe buah betik sebagai pencuci mulut,,,mcm gOOd je kan,,ahakss

bismillah... tak sempat nk tggu maharaja lawak start kami da baham semua hidangan..lambat bebeno nk mula...huhu

so far MRk takde komen sgt pasal sup ekor cuma kurang empuk jek...ok sayang noted ! lain kali saya kasi empuk punyer...hihihi

da da ~~


Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...