Selasa, 15 Mac 2011

.:: suami ku exciden ::.

hari isnin aritu, dalam jam 1130 am, tetiba jek tangan ni dok gatai nk col MRK kt tempat kerja,,,org kata nk kn feel semangat utk buat kerja,,eceh,,,padahal da tak de keje da tu...hu hu

mmg da jadi kebiasaan 1 hari sekali aku akan col MRK kt singapore tu,,kalau tak pagi, tengahari @ petang...tak la mahal sangat pun...wah....terperanjat, terkejut, nak nangis, nak balik skrg jugak !!! knp??? MRK exciden,,,aduhhh, teruk ke tidak..? exciden dgn sape..? mcmaner keadaan nyer..? tangan patah ke..? ke kaki yg patah..?? macam-macam da dalam kepala otak ni...patut la jawab col suara mcm org sakit,,ingat main-main,,betul rupenya...

lega sikit bila MRK da cerita ringkas caner dia leh exciden,,motor MRK kena himpit dengan kete singapore..MRK kata tiba-tiba je kete tu masuk lane MRK,,da MRK tak bole nk wat ape, tersenggol bontot kete tu, terus jatuh,,,nasib baik jatuh belah kanan,,,kalau belah kiri, mau patah lagi besi exciden yg dulu,,,bila da jatuh tu, MRK terus bangun selamatkn diri kete dari belakang...ffuuuhhhh,,,betul-betul lega,,panjang umur dan MRK selamat ! MRK cuma mengalami luka di jari kaki kanan dan siku kanan...

ibu jari kaki tu kuku nyer da tak de separuh,,,doktor tak kasi cabut, nti makin lambat baik...aduuhhhh ~

pastu member MRK bawak g hospital,,siap kena x-ray segala katanyer,,,3 jam gak kt hospital tu..mcm di check nyer...siap je semua MRK drive motor balik ke rumah...time da 345 pm..ermm alang-alang da nk kol 430pm aku pn tak balik la...lgpn mak mertua ada kt uma,,bole la dia tolong kemas kn uma tgk-tgk kn anak kesayangan dia tu...

tp sebelum balik tu MRK ada order makan,,,ciittt,, tak padan dgn sakit,,ye la sayang...lapar ea,, nk tggu saya masak lambat..ok la, saya beli siap jek...sepantas kilat aku g order makanan kt singgah selalu kotaraya tu...

hahaha,,sakit ke tidak makan tetap makan,,mula-mula tak yah pantang la yek,,MRK aku blikan nasi goreng USA,,oversea ok...aku punyer kue tiaw hailam,,,ermmm,, sedap...pastu pisang goreng sikit,,,lg la best makan ujan-ujan ni...nyumm,,nyumm...

ok siap makan, aku bg MRK makan ubat yg doktor bekal kan,,,jauh tau ubat ni,,seberang laut,,,huhu

  oh ye, doctor bg MRK mc 5 hari,,,waahh,,sungguh jeles..nk cuti gak la,, cuti banyak lagi ni,,38 ari lg...tp MRK kata tak yah, cuti rabu je sbb nk g hospital pi cuci luka,,,ye la...

ha,,time sakit la ni kita bole tgk sape kawan sape lawan...jgn time kita senang je masing-masing dok memebing, time kita susah sikit tak jenguk kita,,,td ada gak kawan MRK yg datang melawat dia,,,sangat-sangat terharu,,,lgpn MRK ni ramai kawan..sape-sape je dtg..diorg datang bukn tangan kosong..bawa BUAH tangan gitu,,huhu

anggur tanpa biji akan ku lenyap kan sekejap lagi,,huhu
 kesimpulannyer, luka MRK tak la teruk sangat tp memerlukan jagaan yg rapi jugak supaya cepat baik..nway, Tuhan sedang menduga kami berdua...

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...