Khamis, 3 Mac 2011

.:: jalan² @ kluang ::.

hihihi,,,sejak akhir2 ni mode berjalan makin menjadi-jadi...MRK pun bole tahan jugak suke melayan mode aku ni,,,klu tak layan MRK tetap kena join jugak,,tak nak suke sorang2 kan,,hikhikhik...destinasi kali ni KLUANG, Johor...kitorg g ari ahad 27/2/2011...masih dlm johor lagi..destinasi bajet la katakan,,hehehehe

bukn naik kete, bukan naik motor, naik bas pun bukn,,tp ala-ala Kembara Mahkota Johor 2010 gitu,,kitaorg naik KERETAPI !!! gerek kan...tetiba je idea saya yg bernas ni terpancul terpancut keluar..huhuhu...salah satu nyer sbb aku tak pernah naik ketapi !! huh, mmg memalukan ! ngeeee

naik ketapi ni relaksss....tak macam naik kete..sorang drive sorang tido,,x adil kan..naik ketapi ni dua-dua bole tido,,tp,,ooppsss jangan terlepas station sudah la,,,mmg cari nahas !!!

perjalanan bermula jam 815 am, aku dgn MRK bawak kete dan pick up khadam Adi dan Apis bersama-sama anaknya eisya kt larkin...
tgh tggu si adi yg lambat,,,!!!
 sampai JB Sentral kira-kira jam 845 am..parking @ ktm jb yg da usang tu, menapak la sikit ke JB Sentral...

sib baik sempat beli tiket utk ketapi jam 9 am,,..next ketapi 2 ptg...klu tak mmg tak jd la projek ni.. tiket utk ke kluang ni RM14 utk dewasa dan RM11 utk kanak2 lebih 2 tahun...ok la kn...oh ye,,,masa beli tiket td, akak tu bgtau yg hari ni kitaorg bertuah sbb ketapi akan dipandu oleh Tuanku Sultan Ibrahim,,,Tuanku nk ke Seremban katanyer...patut la ada kaarpet biru bagai terbentang,,ingt nk welcome kitaorg as pelancong dalam daerah ni..ahaksss....ermmmm,,mmg da macam KMJ da,,hikhik...kami yg mmg bertuah !!

penjual tiket yg mesra ~~
tuanku tak sampai lagi...
mufti johor pun ada,,Dato' Noh Gadut...
ketapi da sampai,,,jom kita naik !!!
 
 

ooo...macamni rupenyer naik ketapi..same jek mcm naik LRT @ ERL kt KL tu,,yang lain cuma nama jek...ooppss lg 1, tempat duduk untuk ketapi ni da di tulis kt tiket..tp kitaorg tak perasan,,main belasah jek duduk...da smpi kluang baru perasan..hihi,,terlalu excited nk naik ketapi kan,,,eeee, buat malu jek,,ngeee...  =_=


otw ke kluang tu dpt la tgk kawasan² terselindung di sebalik bukuit² bukau, bangunan tinggi, rumah flet tu...best jugak nmpk pokok hijau²,,sejuk je mata memandang walaupun pada hakikat nyer perut da bergurindam lagu asli...
belakang danga city mall
 ketapi ni berenti utk amik org kt kempas baru, kulai dan kluang, pastu x tau la benti kt ner cz kitorg da turun....hihihi

 


mula² je semua syok tgk permandangan tp lepas kulai je masing² da tido, ye la biasanyer ahad kn bangun lambat, tp kali ni dok berjalan pulak...kira² 1030 am, kitorg sampai stesen ketapi kluang....

klu nk tau tujuan kitorg g kluang ni sebenarnya nk bekfes kt kluang railcoffe...asik dgr org ckp jek,,sesekali nk pekena jugak..dan akhirnya terlaksana jugak impian kami berempat,,hikhikhik...dalam erti kata lain, sarapan di mana..?? sarapan di kluang ~~


menu

waktu beroperasi
tp tempat populer cam ni bohong la klu org x ramai,,kira² 10 minit gak la kami tggu nk dapatkn tempat duduk...nk sangat kan..ha,,amik ko ! hahahaha

jom tgk ape yg kitorg makan,,yg utama mestila kopi kluang ni...3 gelas jek cz aku x minum kopi so aku order la teh O suam, telur setengah masak, pau sambal, roti bakar, nasi lemak, mee hoon goreng dan lain ² lg ~~


kopi kluang yg diidam²kan


2 biji telur setengah masak

nasi lemak 70 sen dan roti bakar...sedap ~~

pau sambal

mee hoon goreng

licin ~~

erkkk,,alhamdulillah,,kenyang...abis sarapan jam 1130 am, ermmm nk g mana pulak pasni eak..??? pasaraya da bukak kn time skrg ni,,jom la kita ke bandar kluang tu, tgk ape yg ada,,tp nk naik ape..??? jalan kaki suda.. sementara matahari tak berapa nk panas ni, baik kita jalan skrg !
jom ~~

otw ke K Parade...
sibuk je Adi ni,,
tempat wajib MRK klu g mall...singgit je tau
di antara 2 bangunan
melayan Eisya main lari²..
 penat da turun naik turun naik K Parade tu, perasaan nk keluar membuak² tp nk pegi mana..??? jom la g cari cendol ke ABC ke...tp nk tnyer sape??? ermm,,kitorg pn kuar terus menuju ke HOOVER tmpt sepupu aku, Atan keje...fuuhhh nasib baik dia ada,,kereta abg dia Sani pun ada,,hehehehe,,,bole la aku pinjam sat nk g cari cendol,,,nway tQ to Sani sebab kereta ko selamat kitorg yg kehausan di tengah kepanasan ini,,hikhik

pusing punyer pusing jmpe gak cendol, ntah kt jalan ape tah,,,ni kes redah sampi jmpe la ni,,hehehe...
cendol ni india yg jual,,rasa nyer bole la, tp sedap lagi cendol taman suria,,ngeee





da siap minum cendol, ada 1 lg mall yg pergi lagi ni,,ape ye nama nyer...oooo Kluang Mall,, so far nmpk dr luar mcm besar, ape² jom kita terjah kluang mall ini..

kete Sani a.k.a prebet sapu...

tgk peta dulu sebelum memulakan perjalanan
  jalan punyer jalan tetiba ternampak 1 kedai kasut tu tulis SALES 50%,,,wah, sangat teruja dan kaki ku ini kian laju menuju ke sana,,,org² lelaki sila tunggu di luar ye...saya mahu melihat² sebentar...huhu..

belek² tersuke pulak kt 1 kasut ni,,mintak saiz ada, try fitting sesedap rasa,,
" bole la amoi,,i angkat ini kasut, bape yek...
ha..??? RM19.90,,,
mmm ok, bungkus, kasut i pakai terus ~~ "
senang je kan, yg penting $$$ ada dong...

 
 
da beli kasut baru baru la bole posing,,,ha ha ha 

 jam da 2 pm, masing² da kepenatan..nak balik, jom la balik, ape² pulang kete dulu kt Atan... suro Atan tolong anto kn ke stesen tp dia takut nk mintak izin kuar dgn bos dia,,tak pe, kitorg jalan ke sana,, tak la jauh sgt pun...tp PANAZZZZ,, adeehh...

td dapat jugak sampaikan pesan suro dia kirimkan salam kt Bik Pon & Wak Nen, sori la yek kitorg x dan nk singgah,,lain kali kitorg singgah, nk mintak makan dan nak mandi gunung yek...


bole dpt award bapa mithali !!! ahakss
oi, cepat nye jalan, nk jmpe sape la tu,,,
MRK tu nk cover muka ke rambut..??? hikhik
 alhamdulillah, sampai sudah kt stesen...penat jugak la berjalan, org kata banjir ketiak beb..ni baru nama nyer berjalan, makan dapat, penat pun dapat kn...huhuhu,,,tiket balik jb pun da beli, naik ketapi dlm 3 pm,,,ada lg beberapa minit utk bersembang sebelum tido kerana kepenatan,,,hikhik

 


sementara tunggu ketapi sampai, kita pose dulu la yek,, seronok time tunggu ketapi ni, angin kuat, sepoi² bahasa...nyaman dan melegakan ~~ si Apis p tukar kan baju dgn lampin eisya ..bagus dia berjalan bawa anak, wife dia x ikut keje, x cuti....keseronokan di kongsi bersama,,...mcm aku dgn MRK la,,,semua berdua...baru rasa susah senang nyer,,tak gitu kawan²..???

ni mesti ayah dia yg beli kn baju ni,,,perasan sungguh ! huhu

adi yg poyo !
 ok, da nampak da kepala ketapi,,,masa utk balik ke JB, ingt, duduk ikut no yg ada kt tiket tu,,,jgn suke² duduk ea...ada kang nti kena marah dgn org,,,sape yg malu nti..???



sesungguhnya, jalan² kali sedikit meletihkan kerana masing² marathon lumba jalan kaki..penat² itu semua dihabiskan dgn tido dalam ketapi dr kluang - jb...siap je tiket di tebuk, aku pun melayang ~~ zzZZzzzzz

 
terlupe nk simpan aset² tu,,tp sib baik tak hilang !!!
sampai JB Sentral kira² 430 ptg, jalan balik ke parking kete, bayar parking yg murah sangat², parking dr 9pg-430ptg cuma RM2.80 tu dan menuju balik ke rumah manis rumah !!!

kesimpulannyer, syok nyer jalan²...ha ha ha

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...