Isnin, 21 Mac 2011

.:: hikayat merong mahawangsa ::.

cerita epik pertama di malaysia...sebenarnya aku kureng sikit nk tgk citer² macam ni,,,tp disebabkan org malaysia yg bikin,,kena la bg sokongan,,ahakss....tp bila da tgk best jugak la,,

sori la ea sebab ni lambat sikit nk masukkan entri pasal HMM ni... nk kata byk keje, tak juga cuma mood je tak de... aku g tgk HMM ni ari ahad minggu lepas, bertiga dgn adik bungso MRK, Helmi... kitorg g tgk kt City Square, masuk kol 630 ptg... ramai jugak la dalam panggung aritu...

tiket yg berharga RM10/satu
lepaking sementara nk masuk panggung,,
antra karakter dalam HMM ni,, klik sini

 untuk pengetahuan korang la, citer ni 80% di buat di terengganu..tgk mcm kt oversea jek,,cantik jugak pantai malaysia kan...hihihi

tp aku nk bg komen sikit pasal HMM ni yek...
  1. ost filem ni Sedetik Lebih dari Anuar Zain mmg best !!! superb ~~
  2. Filem terbaik Malaysia dari segi CGI
  3. Dialog yang mantap terutama bahasa kiasan dia (time nk g perang)
  4. Lakonan yang mantap terutama dari Khir Rahman sebagai Kamawas (mmg macam mawas)
  5. Filem Malaysia yang lain daripada yang lain. Bukan tipikal.
  6. Babak pergaduhan yang awesome. Darah berterabur sana sini
  7. Stephen Rahman sangat handsome.
  8. Inang tuan puteri china a.k.a ying ying @ ching ching sgt kelakar..
  9. tentera ada terlalu kurus dan terlalu chubby
  10. Lakonan Ummi Nazeera sangat awesome walaupun keluar sekejap je.
  11. Boleh belajar sejarah kerajaan Kedah.
  12. Boleh buat anda menangis kalau anda seorang wanita yang over sensitif.
  13. Skor muzik dia sangat best.
 
ni antara bait² kata yg best ~~

Sampai masa tibanya waktu,
Redup hati kaum berdua.
bila dua jasad menjadi satu,
hidup mati jadi bersama
 (dialog ummi aida, dato' rahim razali)

 jaga jaga panah garuda
kalau diluka disini ada ubatnya
raja kami lah jaga kami
raja kami kelak pasti akan kembali
(dialog ummi nazeera)

bg yg belum tgk, bole la tgk nti,,ada lg seminggu ni,,, rasa² mcm nk tgk lg sekali jek..hihi
da da ~~


Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...