Isnin, 28 Mac 2011

.:: bila kami berdua cuti ::.

Tarikh : 16 Mac 2011 (Rabu)
Masa : 11 pagi - 9 mlm
Tempat : BBU - HSA - Tampoi

cuti !!! yeaaaaa...cuti bukan utk suka² ok... cuti sebab nk teman MRK g dressing luka exciden hari tu... beriya² aku bangun awal² pagi, tp kuar uma da nk tengahri gak..ye la mmg da di ajar dari dulu kalau nk g hospital g pagi², nti dapat jmpe doktor cepat... MRK kalau da tido mana ingt nk bangun,,, cuti = tidur ~~ huhu

bila da cuti, so semua cuti,, lagi² masak... dapur da cuci bersih,,, tutup utk sehari jek,,huhu.. takde sarapan takde lunch...hihihi... sori ea sayang, arini kita makan luar yek...
otw nk ke HSA tu MRK singgah BBU jap, g opis lawyer utk kes exciden tahun 2008..exciden yg penuh dgn kenangan sebab salah sorang dari kawan baik MRK telah meninggal dunia...

 ni link utk tgk keadaan MRK maa exciden dulu ---> gambar 1 & gambar 2

kes MRK ni katanya akan masuk court buln Mac ni,,,dan gerenti menang punyer...hahahah makcik KAYO !!! 




setengah jam jugak la tggu MRK,,,malas nk ikut, nti aku banyak tanyer... baik dok dlm kete jek... 
siap je semua terus bawak MRK g makan kt BBU.. aritu masa keje luar dgn IRDA diorg bawak makan kt situ,,,pergghhh, asam pedas dia mmg sedap,, nk tau nama kedai...?? MINHA.. time ktorg sampai tu customer tak ramai lagi.. ye la baru kol 12... hihi

 kedai ni kt belakang wisma BBU sebaris dgn pej pos BBU


mcm² lauk ada,,,asam pedas ada, lemak tempoyak ada, jom cedok lauk...


ok,,ni lauk kami...asam pedas ikan parang dgn sayur lemak pisang+pucuk ubi,,terBAEKKK ~~


licin...

selesai makan kami meneruskan perjalanan ke HSA.. jam da kol 1230,,kejap lg time rehat,,,eeee,,saje je MRK ni tau wat² lambat,,dia ckp dia takut nk cuci luka,,sakit katanyer,,eleh, badan je beso, tp penakut,,hikhik


nasib baik cuci luka ni tak yah jmpe doktor,,, misi je cukup..tp i jeles u sbb misi tu pegang MRK nti,,ahaksss

bilik khas utk di dressing,,jgn keluar rambut MRK jadi lurus sudah la yek,,ye la bilik dressing la kata kan,,hikhik


haaaa,,siap sudah di dressing.... sib baik tak jadi ape² kt rambut MRK..huhu
setel kt HSA, aku singgah jap Menara Tabung Haji..nk g amik borang utk buat buku akaun simpanan yang baru, yg lama ntah kt ner ntah aku buang,,miss place gaknyer... da amik borang terus g larkin perdana, sebab sana pun ada TH kn,,

otw nk ke larkin tu, terasa haus pulak... jom singgah minum cendol kt court..sluurrrpppp ~~




da alang² kt court kan, bole la tgk² barang² uma..ala saje je tgk²..nk beli mmg tak la,,hihi


MRK kata nk test tilam lembut ke tak...huhu

da puas tgk² meneruskan perjalanan ke larkin perdana... di situ la bermula tragedi yg menyakitkan hati,, sape tak sakit ati beb kalau buat kerja yg patut nya bole siap 15 minit tp ding dong ding dong sampai 2 jam,,pergghh menyirap !!! sampai kn aku buat surat aduan dgn ketidakpuashatian dgn servis yg di berikan,, sakit ati tau,,, dalam kereta aku nangis sambil bercerita dgn MRK..

cerita, cerita gak tp MRK tanyer nk ke mana kita ..? jom tenangkn fikiran,,g tgk Tok Mah kt Taman Sri Pulai..ape kabar agaknyer tok tu kan,,lama tak g tgk dia...

lama gak la kitorg lepak kt sana... dr jam 330 ptg - 630 ptg... perut masing2 da kenyang,, moh la kita balik uma...rehat2 kn badan, sok nk keje..MRK tak pe masih dlm pantang cuti lg...

tiba2 jek terkeluar dr mulut aku,,

g karaoke nk tak sayang..???

jom, MRK jawab....

hahaha,,dgn pantas aku membelok kan kete masuk ke giant tampoi...dgr2 kt situ ada karaoke yg best,,,jom kita nyanyi sampai lebam !!!


ya ali li ali ba ba ~~

bila da ala² padang pasir mesti la ada unta,,,hikhik


 

ktorg amik pakej yg PALiNG suci iaitu yg paling murah,,, package A jek

ktorg diberi bilik cleopatra...ermmm, kalau tau mintak bilik pelamin,,ala-ala pengantin gitu,,ahakss




dpt tau je no. bilik dgn segera ktorg masuk,,MRK terus amik remote nk pilih lagu,,,semangat banget !



packge A bole nyanyi melalak selama 2 jam dan free jus,,pilih je jus ape,,ktorg amik oren jus dgn mango jus ~~ slurrrpppp


bukn main santai lg MRK ea,,nyanyi sambil baring,,,seksi pulak tue ~~ auuwww



bergambar dgn artis..huhu ~~



lagu² terakhir yang mesti di abiskan,,sempat ke idok ni..??


hahahaha...sempat abis da lagu jamal tu,,so aku tambah lagi 1 lagu,,lagu wajib, WULAN MERINDU ~~


abis suda seisi melalak mcm nk ape,,,suara pn da takde kan, rasa mcm nk g jalan² lagi, tp tak daya..kepenatan la konon 2 jam terkurung...last² balik uma dgn rasa gembira kerana percutian yang suke² ini mmg seronok...

lain kali nk cuti lagi di waktu kamu² orang semua sibuk bekerja,,hahahaha

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...