Rabu, 23 Februari 2011

.:: makan @ senibong ::.

bila lapar kita makan..pegi dapur tgk kt meja makan kosong, kt dalm peti ais ada ayam, ikan tp semua keras mcam batu...caner ni, perut da lapar giler... hari pun mcm da malam sikit, lgpn perasaan untuk memasak zero, so kita makan luar la...hihi..alasan mmg byk, ckp je la malas nk masak,,ahaksss

rasa nyer mcm da lama x g makan kt senibong...mesti ada kelainan nyer kan,,org yg selalu pergi jek tau,,so sgt² la suprise utk menuju ke sana ni...jeng jeng jeng jengggg ~~


ooppss sebelum tu, kitorg ada 'dating' dgn our adik angkat from singapore,,,SyafiQ...dia masuk JB dgn gf dia Aina,,ermmm,,diorg ni like kopi O..hikhik,,jgn mara ea SyafiQ,,bukn nyer ape..Aina ni cina, so putih la,,tang SyafiQ ni ada gelap sikit..ooppsss bukn india cuma sunburn coz tgh NS...sian dia,,,***ish aku ni, cakap org, aku pn sama..huhu

kebetulan nk g makan tu diorg col ajak kuar sama²,,ermmm,,jom la join kitorg g mkn ! diorg ok jek, lgpn SyafiQ cakap tak penah g sana,,eeee JAKUN ! huhu

otw ke senibong tu tgk jalan bersimpang siur,,ye la tgh nk siapkan highway/flyover segala...MRK kata da mcm kt singapore,,kt jalan ape tah aritu MRK ckp,,luper ! hihihi...

tiba je kt senibong nk g cari parking tetiba kete kena tahan,,'bang, parking RM2 ea',,,makkk aaiii,,parking kena bayar,,,!!! dahsyat !!! ermmm,, bayar je la sayang,,lapar punyer pasal ~~ huhu

biasala bila nk pilih tmpt makan tu rasa mcm artis pulak, masing² promo kedai masing² ...hihi...
da jumpe dok duduk, order, makan !

SyafiQ n Aina
berdua lebih baik,,dahsyat !
 order air da, order makan pun da,,sementara makanan siap di masak klentang kluntung kt dapur tu, kita makan kacang rebus dulu ~~

tapi kedai ni mcm leceh jugak la,,rasanyer ada 30 minit kitorg tggu makanan sampai..pak kal je da order , klu blom mmg kami da blah g kedai lain...nk mkn punyer pasal,,lambat pun lambat la... tik tok tik tok
ermmm,,order kami da sampi,,jemput makan semua... ~~

sebelum

selepas
senyum,,,ngeee

    ha, ni ada sikit citer pasal air,,biasala aku akan order air limau suam, x nk biji masam lebih,,pergghh kedai ni punyer limau suam mmg superb ! dia punyer masam hanya tuhan yang tahu,,,aku saje suro MRK rasa betapa masam nyer air ni,,hihihi,,padan muka dia...ni la gaya muka aku time minum !!! =_=



nway, kt senibong sekarang ni ada ada mini bazar karat..ada la org² buka stall jual mcm²..salah satu nyer ni...nk beli tp malu !! huhuhu

 ok, ari da malam, sok nk keje,,SyafiQ dgn Aina kiotrg drop kn kt susur 3 cz motor diorg repair kt situ...pas anto diorg, aku dan MRK pun blik uma,,tido !!!

da da ~~

1 ulasan:

Papa-NtiQ berkata...

hi FAIZA, saya baru jer upload gambar2 masa makan ngan famili di senibong kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik blog ni pasal tempat2 makan menarik terutama di sekitar JOHOR (maklum la orang JB!) tapi tempat lain pun ada...kalu sudi singgah la yer blog saya nih dan kalau bolih follow ok TQ TQ TQ

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...