Sabtu, 26 Februari 2011

.:: d.e.m.a.m ::.

yes ! demam jugak aku akhirnya !!! tQ ALLAH,,

wah2..suke nyer aku dpat demam ea..bukan ape,,,nk cuti keje 1, nk kasih sayang MRK 1....eceh,,..kasih sayang konon...weeeekkk...mcm da lama x demam...aritu nk demam tp x jd,,,kali punyer demam pun tak la kuat sangat,,sedang2 ajer...badan tak berapa nk panas,,cuma pening je ada banyak sikit...ni masa dok merapu ni pun pening bebenornyer,,,di sebabkn idea mencurah2 bagai air hujan ni,,,semangat harus di kuatkan !!!

start rasa nk demam ni hari rabu aritu,,,tekak tetiba je rasa perit...di fikir2 kn kenapa perit,,,ermmmm ye la seminggu straight aku melantak eskrim vanilla bersalut coklat,,tak kira @ malam..eskrim , mmg la sedap kan... pastu murah pulak tu.. singgit jek...alamak, dgr bunyi loceng eskrim la,,,nk eskrim ,,nk eskrim !!!!
huahuahua....
huuuuu,,rindunyer nk makan eskrim ni...
 ari kamis, aku keje mcm biasa tp kepala da rasa berat, badan da seram sejuk,,,dr kt uma da pakai sweater da,,da ala2 org eskimo..hikhik...tp hati mmg nk keje w/pn da rasa nk demam da,,,jam 10 pg, mcm da tak larat jek...g laman web HRMIS apply cuti utk ari jumaat, isi form kebenaran keluar 4 jam (alasan nk g hospital), mintak sign boss, mintak CC buatkn general letter,,semua siap dalam masa 15 minit...ape lagi aku pn zassss,,,yea....balik  uma !!! nk tdo !!!

tido, tido dan tido smpi MRK blik jam 6 petg...isshhh, kelaparan la pulak,,sib baik td otw blik sempat singgah beli mkn kt mak teh (LHDN)...MRK panas kn semua lauk yg ado...**isteri rileks saje yek** makan dgn penuh kesopanan kelaparan pastu sambung tdo sampai ari jumaat...hahahahaha

jumaat mcm ada baik sikit,,bole la bangun tgk MRK g keje,,kemas2 uma sikit,,pastu collapse balik..pening berpusing2..sambung tdo blik smpi MRK blik kol 5 ptg..mmg aku kenyang tdo ! hahaha...tp tetiba teringt ada barang yg lupe nk amik kt KSL City,,, ada order barang,,,ermmm gagah kn diri bangun, g mandi, siap2, ajak MRK g sana...MRK ckp,

"amboi,,tetiba je da baik...auta sakit rupenyer,,," 
dduusshhh... "mana ada... sy sakit betul2 la, da jom g amik brg tu, da lama benor,,excited nk pakai ari ahad nanti...hikhikhik...."


ermmm,,mlm ni tdo nk pakai,,mana tau kn mimpi tgh panas, ada matahri,,silau,,huhuhu

tp demam tetap demam beb,,klu tak ok lg,mau ari isnin cuti lg,,,yahooo !!!

da da ~~

Rabu, 23 Februari 2011

.:: makan @ senibong ::.

bila lapar kita makan..pegi dapur tgk kt meja makan kosong, kt dalm peti ais ada ayam, ikan tp semua keras mcam batu...caner ni, perut da lapar giler... hari pun mcm da malam sikit, lgpn perasaan untuk memasak zero, so kita makan luar la...hihi..alasan mmg byk, ckp je la malas nk masak,,ahaksss

rasa nyer mcm da lama x g makan kt senibong...mesti ada kelainan nyer kan,,org yg selalu pergi jek tau,,so sgt² la suprise utk menuju ke sana ni...jeng jeng jeng jengggg ~~


ooppss sebelum tu, kitorg ada 'dating' dgn our adik angkat from singapore,,,SyafiQ...dia masuk JB dgn gf dia Aina,,ermmm,,diorg ni like kopi O..hikhik,,jgn mara ea SyafiQ,,bukn nyer ape..Aina ni cina, so putih la,,tang SyafiQ ni ada gelap sikit..ooppsss bukn india cuma sunburn coz tgh NS...sian dia,,,***ish aku ni, cakap org, aku pn sama..huhu

kebetulan nk g makan tu diorg col ajak kuar sama²,,ermmm,,jom la join kitorg g mkn ! diorg ok jek, lgpn SyafiQ cakap tak penah g sana,,eeee JAKUN ! huhu

otw ke senibong tu tgk jalan bersimpang siur,,ye la tgh nk siapkan highway/flyover segala...MRK kata da mcm kt singapore,,kt jalan ape tah aritu MRK ckp,,luper ! hihihi...

tiba je kt senibong nk g cari parking tetiba kete kena tahan,,'bang, parking RM2 ea',,,makkk aaiii,,parking kena bayar,,,!!! dahsyat !!! ermmm,, bayar je la sayang,,lapar punyer pasal ~~ huhu

biasala bila nk pilih tmpt makan tu rasa mcm artis pulak, masing² promo kedai masing² ...hihi...
da jumpe dok duduk, order, makan !

SyafiQ n Aina
berdua lebih baik,,dahsyat !
 order air da, order makan pun da,,sementara makanan siap di masak klentang kluntung kt dapur tu, kita makan kacang rebus dulu ~~

tapi kedai ni mcm leceh jugak la,,rasanyer ada 30 minit kitorg tggu makanan sampai..pak kal je da order , klu blom mmg kami da blah g kedai lain...nk mkn punyer pasal,,lambat pun lambat la... tik tok tik tok
ermmm,,order kami da sampi,,jemput makan semua... ~~

sebelum

selepas
senyum,,,ngeee

    ha, ni ada sikit citer pasal air,,biasala aku akan order air limau suam, x nk biji masam lebih,,pergghh kedai ni punyer limau suam mmg superb ! dia punyer masam hanya tuhan yang tahu,,,aku saje suro MRK rasa betapa masam nyer air ni,,hihihi,,padan muka dia...ni la gaya muka aku time minum !!! =_=



nway, kt senibong sekarang ni ada ada mini bazar karat..ada la org² buka stall jual mcm²..salah satu nyer ni...nk beli tp malu !! huhuhu

 ok, ari da malam, sok nk keje,,SyafiQ dgn Aina kiotrg drop kn kt susur 3 cz motor diorg repair kt situ...pas anto diorg, aku dan MRK pun blik uma,,tido !!!

da da ~~

Selasa, 22 Februari 2011

.:: jalan² @ Batu Pahat ::.

makan lagi, kt uma org kawin da makan, ni makan lg...mmm,,dasar kuat makan !!! hahahaha...bukan ape masa outstation kt BP aritu, x dpt makan kt summit ni...asik teringat-ingat jek...iisshhh x bole jadi, mesti nak kena makan ni...kiranya susah gak la nk cari makanan ni kt jb skrg,,dulu ada kt Festival Street Mall@Danga Bay,,tp skrg kn da tutup mol tu,,,semua da pindah...xtau pindah mana,,,

nak tau ke makanan ape yg aku sibuk kan sangat ni...Tomyam Thai la,,,masyaAllah,,,dia punyer pedas....perggghhh,,pedas mcm setan! terlampau sesgt pedas nyer,,,hanya Tuhan yg tau..nk makan sgt punye pasal,,,akan ku habis kan,,,MRK da serender da,,,kepedasan katanyer...hahaha


the stall

kue tiaw tomyam, saya yg punyer

mee laksa tom yam, MRK yg punyer


pergghh MRK siap ada napkin,,huhu...bagus nk elakkan dari baju kotor, nti isteri jugak yg kena basuh kan,,,
time ni baru nk makan,,,baru makan 3 suap da tak tahan, air da abis 1 tin...kesian MRK,,,tp MRK tolak kt aku,,,adoooiiii,,,mcm nk mintak tolong bomba simbah air je time tu,,,ne no ne no


nmpk tak muka aku yg tgh kepedasan...ni tgh menghabiskn MRK punyer tau...sayang tak abis kn..1 mangkuk RM5...rugi,,,rugi....


beno nyer klu kuah tom yam ni x panas, mungkin kepedasan tu x la extreme sgt...ni da la pedas panas pulak tu,,,mmg air batu la aku cari...**hodoh perangai...aahhhh...ayu tu berbaju kurung lg tp ada aku kesah!!! cak cak cak cak...

 

mmm..abis jugak akhirnya..masa nk abiskn ni, air mata da ready nk kuar tp aku tahan, org-org sekeliling yg makan pun masing-masing kepedasan,,lebih banyak minum air dari makan tom yam..klu jual air RM5 pun sanggup beli la,,,huhu,, ape-ape pun, sumpah nk makan lagi,,kekekeke

perut da kenyang, ati pun senang,,eceh, pantun konon...tetiba jek MRK cakap nk g salon, nk cuci rambut,,haaa..jom naik atas,,,banyak salon, pilih je sayang...ye la, rambut MRK ni da keras semacam,,asik kena klorin je masa keja...

ok, da jmpe da,,,ape lg masuk la,,glamer awak nanti klu kuar dr sini..hehe

amboi,,sekali amoi la yg layan MRK..ini amoi mulut ada bising juga...pot pet pot pet dok berborak dgn MRK, tanyer itu tanyer ini, haiiyyooo...manyak bising oooo..tp bagus jugk sekurang-kurangnyer MRK x tido...

hahaha,,da macam bapak jin buncit da,,ada toncet gitu...agak lama la jugk amoi ni uli rambut MRK,,2x cuci dgn sabun...**adooii perut awak,,cover² la sikit sayang oiii ~~

ni da lepas cuci,,,aku malas nk ke sana amik pic, da penat menunggu,,ceria je muka MRK ni,,

sabun da, baso pun da skrg masa utk dikeringkan...amoi ni tanyer nk kembang lg ke..?? kembang, aku kata,,buat mcm lion king,,terkekek² si amoi ni ketawa,,,kering je rambut, setel kje, bole la balik,,ooppss bayar la dulu, nk tau bape..?? RM12 jek,,murah kn..kt jb mau RM20++..

ok,,pose sikit jd model rambut perut buncit,,,, ahakss
 
 
lepas itu kitorg meneruskan perjalanan ke BP Mall pulak,,nmpk mcm best je,,,singgah la kejap tgk ada ape kt dalam ni..ingt nk cari tempat urut² kaki yg 30 minit RM25 ke,,tp hampa,,xde la kt BP Mall ni...ada takde layan la "Rest n Go" ni seminit dua,,hehehe


naik tangga turun tangga pusing kanan pusing kiri takde yang menarik sgt la,,sama je mcm kt jb, cuma orang BP ada pelik sikit tgk rambut MRK,,semua mesti tgk MRK 2x...ape kt BP xde org rambut afro ke,,???


da la, jom blik...beli ape² yg patut utk mkn dlm kete nanti...beli air ke, roti ke..kacang ke..hehehe

 mula² air,,cool blog..1 mocha 1 lime juice
 
 sandwich kenny roger,,mcm baru je ni,,,ermmm,, tgk² je,,

 
 MRK beli ais krim, 1 scoop jek,,aku x nk

x sangka masa nk beli waffle ni terjumpa anak paman Wari si Mia...oo,,dia keje sini rupenyer sementara result SPM kuar...bagus² da pandai cari duit sendiri..


semua da beli,,hari da petang moh la kita blik JB,,esok nk keje da..
nway, kitaorg mmg teruja jalan² kt BP aritu,,,ye la, tak penah pergi sana kan,,mungkin lepas ni kitaorg nk ke Muar pulak..saje jalan² cari pengalaman kt tempat org,,kadang² boring gak JB tu,,hehehe

da da ~~

Sabtu, 19 Februari 2011

.:: the simple spageti ::.

spageti sape yang tak suke kan...kiranya spageti dulu ni makanan orang "berduit",,,dulu la tp sekarang orang berduit ke orang kurang duit ke orang-orang ke da bole makan da...tak payah beli,,buat sendiri jek lg save dan sedap..sedap bang..?? sedapppp ~~ hehehehe

tapi bagi aku ni la salah satu makanan time M.A.L.A.S !! hehehe...tiap-tiap bulan bile g belanja barang dapur, aku mesti beli sekali bahan-bahan untuk spageti ni,,,iaitu eceh, iaitu ea,,hehehehe  daging hancur (ramli beger), tomato puree, mushroom dlm tin, hotdog dan yg paling penting mee spageti tu...senang kan,,tak yah nk pakai prego segala... da la ada mahal sikit..pasu dgr-dgr mcm x halal...pat yg hala ke idok tu, ceq tak pasti pulak,,dari kita was-was baik x yah makan kn...

anyway thanks to my lovely sista "CIA" sebab ajar masak menatang ni masa kt putrajaya dulu...rasanye ni je la masakan yg dia ajar aku,,yg lain hampeh,,,kekekek..jgn marah ea CIA,,tp itula hakikatnyer !!! 
ye la dulu i kan tukang masak kt uma tu...the big boss Cia, order saje...huhu

moh la kita tgk hasil masakan dari orang yang tak berapa rajin ni,,hikhikhik

1 utk suami 1 utk isteri,,adil kan..tp suami punyer ada banyak sikit...sebab isteri sedang berdiet..
ye ke diet...??? huhu

close up sikit...nmpak segala mala yg ada dlm kuah spageti tu....oopppsss...

jemput makan !!

da da ~~

Rabu, 16 Februari 2011

.:: Maulidur Rasul 1432H ::.


ڊﺴﻡ ﺁﷲ ٲﻠﺮﺤﻤﻦ ٲﻠﺤﯾﻢ

 Selamat Menyambut Maulidur Rasul 1432H.
Marilah kita sama² berselawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w.
Semoga selawat ini akan menjadi amalan seharian kita bukan hanya untuk sambutan Maulidur Rasul sahaja..

Isnin, 14 Februari 2011

.:: wedding Sahada & Hisham ::.

tahniah buat Sahada dan suami yang telah selamat diijabkabulkan pada hari jumaat 11/2/2011 yang lalu..semoga kalian kekal hingga ke akhir hayat..
~~ Amin ~~

ok, majlis persandingan mereka ni buat kt Batu Pahat pada Ahad - 13/2/2011....aku pergi bersama² MRK...kiranya ni kali ke-2 aku menjejakkan kaki kt BP ni...masih lagi ' jakun '...bukn ape,,BP aku tgk 1 daerah yang besar..sibuk gak la, sebab banyak kereta dan banyak pasaraya..untuk MRK aku xtau kali yang ke berapa @ x pernah sampai agaknyer,,hikhik

kitaorg gerak keluar dr uma kira² jam 12.30 pm,,lalu highway la, senang, tol pn setakat RM9.10/sehala.,,lagipun nk ikut pontian bukannyer kami tau,,huhuhu..ada kang sesat, padan muka..so kami amik jln selamat..

fuuhhh,,selamat sebab setibanya kami kt dewan tu kira² jam 2.00 pm, pengantin blom bersanding,,,ye la nk tgk pengantin jalan melalui karpet merah..glamer gitu mcm artis,,dulu masa kawin x merasa cam ni..belum musim,,hikhik

malas la nk citer panjang,, jom layan pic yg tak seberapa ni,,,
.
.
.
.
.
.


 




pengantin sepatutnya bersanding 2.30 pm tp ada masalah yg x dpt di elakkan 3.15 pm baru berbunyi kompang,,berpeluh kami tggu !!! dan bila pengantin da selamat duduk kt pelamin yg bertemakan oren + putih yg indah dan gah tu, semua member² Audit pun angkat bontot kaki nk blik,,aku x nk blik lg sbb belum gambar dgn pengantin !..ah, tggu la kejap,,last² dpt gak amik bersama² Topex dan Dilla - pasangan yang sedang hangat bercinta di zaman ini,,ahaksss...

dan itu saje pic yang dapat di snap...ok la kan dari xde pic langsung...hihi

ok semua member Audit da balik, lepas amik gambar,,,aku dan MRK menerus kan perjalanan meronda² bandar BP ni,,,syyookkkk !!! cerita ronda² Bp ada kt next entry,,,hihihi

da da ~~

Khamis, 10 Februari 2011

.:: Ibu Mithali ::.


Ibu Mithali
Tidurnya...
Berbantalkan Al-Quran,
Bertilamkan Sejadah,
Berselimutkan Telekung.

Ibu Mithali...
Shopingnya, di Masjid dan Surau.
Pakaiannya, dari Tafsiran Al-Quran.
Resepinya, dari ustaz dan ustazah.
Makanannya, bacaan Al-Quran.
Minumannya, Hadith Rasullallah.
Mandiannya, solat-solat yang di perintah.

Ibu Mithali...
Kebahagiannya, bersama suami tercinta,
serta anak-anak yang disayangi,
Tanggisannya, Tahajjud di tengah malam,
Marahnya, semerdu alunan Musabaqoh.

Ibu Mithali...
Ketakutannya, godaan dan hasutan syaitan,
Kegagalannya, pasrah kepada Allah
Kemenangannya, mati fi sabilillah

.:: petua & tips daripada Dr. Fatma ::.

From Dr. Fatma's tafsir Al-Quran class How To Use the Surah Al-Fatihah

  • To make someone (YOUR Husband, your children) think of you all the time:
    • read the Al-Fatihah 14 times before going to sleep 
  • For terminal diseases
    • read the Al-Fatihah 41 times and blow it in the water. Drink and take a bath with that water.
  • For the mentally ill
    • read the Al-Fatihah 7 times while rubbing the person's head once in the morning and once at night, everyday without fail.
  •  When in extreme pain
    • read the Al-Fatihah 3 times and blow it in the water and drink it. Then read the Al-Fatihah while rubbing the area that is in pain.
  • For babies who cry at night or at any time
    • read the Al-Fatihah 7 times while rubbing the baby's head.
  • For injury ex. Cut, bee sting, bleeding, finger got slammed by the door
    • read the Al-Fatihah 3 or 7 times, using your thumb, take ypur saliva from the 'langit²' or your mouth and rub in onto the injured area.
 All of the above INSYAALLAH will work with several conditions:-
  • believe that the Al-Fatihah is the best 'penawar' for everything
  • read it with full 'khusyuk'
  • tawakal to Allah
  • use it with GOOD 'niat' / intentions
semua penyakit pasti ada ubat,,,selamat mencuba dan sama² kita amalkan ayat suci AL-FATIHAH ini...
~~ AMIN ~~

.:: mari coklat ::.

mari, mari, mari....

hehehe...bukan coklat yg sedap tu yek...ni ayam goreng...dgn kata lain marrybrown...hikhik....

acara makan² yg tidak dirancang,,,malam tau ni..dalam jam 930 pm,,ari ahad,,angsana pun da nk tutup...
waaaaa,,,memang paksa MRK keluar jugak sbb da janji sabtu @ ahad mesti outing ber-2,,tp MRK asik buat motor jek,,,BENGANG...!!! ye la,,nk beli beg...nk beli jugak,nk jugak,nk jugak !!!

jom la layan pic² yg tak seberapa ni ~~
nasi lemak

fish n chip
selesai ~~
   aku cuma jamah sikit² jek,,i'm on diet ok,,tak makan malam !!! tp x mkn pun x pe la sebab da dpt beg...dan kedua² pinggan MRK yang setel kan,,,ur my hero... huhu

 ini la beg nyer,,simple mimple kan...ala² batik,,ye la 
1 MALAYSIA beb ~~ ahakssss

da da ~~

Rabu, 9 Februari 2011

.:: chicken chop @ hutan bandar ::.


jom SAYA BELANJA !!!

errrkkk...Alhamdulillah...akhirnya dapat jugak makan kt sini setelah 2 kali kecewa...huhuhuhu
2x kecewa...??
1st - org ramai tahap gaban....2nd - kedai tutup !!!
kecewa duka lara !!!

tapi kali ni acara makan beramai² bersama² MRK mak abah abang kak mimi pearl emerald dan Qaisara...lg 2 org makhluk Tuhan tu Cia n Sicin ada gak tp dlm 3G jek..hahahahaha,,** sape suro duduk jauh...hahahaha

nk makan punyer pasal kami semua sanggup dtg awal kira² jam 5.30 pm...tunggu krew pasang khemah susun meja susun kerusi...walaupun tempat makan belom ready tp da boleh order...nmpk sgt lapar,,ahakss
antara muka² org kelaparan ~~ sabar yek semua,,hihi..
sian Qaisara smpi tertidur dia..

akhirnya, dapat jugak duduk,,,abah n menantu yg chop kan..tau la nk makan yg chop2,,cepat je chop...hihi..mmg lapar mike berdua ni..

haaaaa...makanan sampai...korang tgk, kitorg makan..nyumm..nyumm..

ok yg ni saya n MRK punyer... Lamb Chop - RM10 jek..

 ni Chicken Chop...RM5... pearl n emerald yg punyer

ni Chicken Grill RM6.50.. abg n kak mimi yg punyer,,,
jemput makan semua...

pearl mmg suka dgn MRK sbb MRK suke melayan dia ~~ bagus sayang,,berlatih dari sekarang yek..hihi

gambar atas permintaan pearl...eeee ngade jek.. 

special person in my life ~~ enjoy ur meal !!!

 meyel a.k.a adira...budak ni da kuat makan !!! 1 pinggan setel tanpa pertolongan sesiapa ~~ 

dan ini saya pulak...sopan tau i makan..!!! hakhakhak

 
 
 
 

amboi²...syok kn tgk aku memamah makan itu...nama je ada garfu dgn pisau..aku x guna sgt pun...leceh, lambat...guna yg ori lg best...dan aku adalah antara orang yg terakhir siap makan...sebab saya suke makan kambing...segala² nyer kambing...hehehe

amacam...??? licin tak licin sgt la kan..sebab masing² da kekenyangan...

ok...makan sudah,,,bil setel,,,hari pun da nk malam,,,esok keje,,,moh la kita balik !!!

ini mmg aktiviti budak ni,,suka amik gambar sendiri...


Qaisara ni nk jugak tolak..tau la da besar

mana papa ni,,lambat la
hihi,,amacam..??? jom r rempit...hihi


ok...pendek kata dan akhir kata makan kt sini mmg murah, sedap, nk dtg makan lagi !!!

da da ~~


~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...