Khamis, 27 Januari 2011

.:: gemuk ke aku ::.

tgk kt cermin nmpk ok jek,,tp bile jmpe kawan2 semua kata aku da gemukssss....mata sape yg tak betul ni...mata aku ke mata diorg tu....tp MRK pun cakap aku gemukksss,,aritu g KL naik motor MRK kata berat,,motor semput...ciiittt ~!!! hampeh betul la...

oh ye...berat aku skrg ni 63kg...pergghhhh,, mmg berat ~~

siapa yg harus dipersalahkan..??? klu da lapar mesti la makan...lagi2 skrg makanan makin lama makin sedap...pandai org kedai tu masak...hehehe..ye la,,skrg nk pikir ape kn...hati senang...lapar makan..makan tak kira masa...da kenyang tidor...hujung2 semua jadi lemak...tu yg badan pun naik lemak dan  
GEMOKKK !!!

aku la yg kena bertanggungjawab atas semua ni...menyesal..memang menyesal...pepatah ada berkata "berhenti sebelum kenyang"....aku sambung "...bile da kenyang terbongkang".....

jadi, utk menyelesaikan masalah ni,,aku tak makan malam..setakat ni da seminggu...balik keje masak cepat2 sebelum 7 pm aku da siap masak dan makan melantak.. org kata la bukan aku kata,,seelok2nya nk makan malam ni sebelum 8 pm...nway

bangga ni sbb berjaya gak la menahan nafsu makan bile temankan MRK dinner...agak2 tak leh handle, lapar,,aku buat air panas makan biskut kering sekeping dua jek tak pun makan epal sebiji,,cukup,,pastu tido...for sure sok pagi perut da menyanyi2 lagu rock...lapar tahap gaban...klu tak lapar sgt ala2 lagu maher zain la,,hikhik....tu yg bekfes dgn lunch aku mesti amik,,klu x mau pengsan aku nti..hehehe
 
harap2 ape yg aku usahakan ni akan mendatangkan hasil la...yg penting aku kena konsisten...yakin pada diri sendiri,,,support dr rakan2, family pun main peranan gak..lagi2 dr suami tercinta...

ye la sayang,,,nti da kurus awak jugak yg suke ~~ ahaksssss

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...