Khamis, 27 Januari 2011

.:: gemuk ke aku ::.

tgk kt cermin nmpk ok jek,,tp bile jmpe kawan2 semua kata aku da gemukssss....mata sape yg tak betul ni...mata aku ke mata diorg tu....tp MRK pun cakap aku gemukksss,,aritu g KL naik motor MRK kata berat,,motor semput...ciiittt ~!!! hampeh betul la...

oh ye...berat aku skrg ni 63kg...pergghhhh,, mmg berat ~~

siapa yg harus dipersalahkan..??? klu da lapar mesti la makan...lagi2 skrg makanan makin lama makin sedap...pandai org kedai tu masak...hehehe..ye la,,skrg nk pikir ape kn...hati senang...lapar makan..makan tak kira masa...da kenyang tidor...hujung2 semua jadi lemak...tu yg badan pun naik lemak dan  
GEMOKKK !!!

aku la yg kena bertanggungjawab atas semua ni...menyesal..memang menyesal...pepatah ada berkata "berhenti sebelum kenyang"....aku sambung "...bile da kenyang terbongkang".....

jadi, utk menyelesaikan masalah ni,,aku tak makan malam..setakat ni da seminggu...balik keje masak cepat2 sebelum 7 pm aku da siap masak dan makan melantak.. org kata la bukan aku kata,,seelok2nya nk makan malam ni sebelum 8 pm...nway

bangga ni sbb berjaya gak la menahan nafsu makan bile temankan MRK dinner...agak2 tak leh handle, lapar,,aku buat air panas makan biskut kering sekeping dua jek tak pun makan epal sebiji,,cukup,,pastu tido...for sure sok pagi perut da menyanyi2 lagu rock...lapar tahap gaban...klu tak lapar sgt ala2 lagu maher zain la,,hikhik....tu yg bekfes dgn lunch aku mesti amik,,klu x mau pengsan aku nti..hehehe
 
harap2 ape yg aku usahakan ni akan mendatangkan hasil la...yg penting aku kena konsisten...yakin pada diri sendiri,,,support dr rakan2, family pun main peranan gak..lagi2 dr suami tercinta...

ye la sayang,,,nti da kurus awak jugak yg suke ~~ ahaksssss

da da ~~

Jumaat, 21 Januari 2011

.:: kenny roger part 2 ::.

mmmm,,,kembali kita dengan cerita KKR ni,,hihi..agak lama utk part 2 ni,,,busy la...(ye ke..??)nggeee

ok...aritu last tgh tggu waffel siap kn,,,mmm,,,lama gak la beratur utk dapatkn sekeping waffel yg berharga RM2.50 tue...di fikir2 kan klu bisnes waffel ni pn best jugak kn,,,hehehe

isteri - sayang, lapar la,,jom makan,,tak pe, saya belanja
suami - makan..??? kt mana..?? jom la,,ikut la selera awak,saya ok jek
isteri - kita makan KKR bole...???
suami - bole jek...jom la cepat,,,nti KKR tutup,,,
isteri - eeee,,yek jek tutup..sekeh r awak ni,,,buuekkkk


eh,,,baru ckp da nk order...lajunyer jln,,huhu...sape yg lapar ni...??sori ea sayang,,arini malas la nk masak,,hehehe


ok,,dik,,akak nk yg ni,,,yg ni,,yg ni,,muffin coklat dgn pisang ea...eh adik ni ingt je ke,,tulis la..nti salah anto..hihi

oppsss,,perasan tak tudung i da lain,,hehehe...td sebelum smpi KKR singgah jap butik depan tu beli tudung,,,selesa sikit,,pakai shawl gipsi tu kureng selesa,,,huhu  (bajet lawa r tu..nggee)



sementara tggu makanan sampai,,ni la keje kami...amik gambar yg tak berapa berfaedah,,huhu

p/s banyak nyer cincin MRK...huhu

MRK punyer

Saya punyer


ha,,sampai pun makanan kami,,wah,,nmpk meriah dan menyelerakan..nyumm..nyumm.. lama tak makan KKR ni...jemput makan yek...korang jgn telan air liur tau...eeee,,sedapnyer ~~



mmmm,,,ini la hasil lebih kurang 25 minit makanan kami sampai...selesai semuanya...kamimemang pegang moto "BERSIH, CEKAP, SEDAP"...hehe....bagus kan,,kami mmg tak suke membazir sebab itu amalan syaitan ~~

aritu kitorang makan lambat2..sebab nk merasakkan kesedapan KKR ni,,hehehe,,bukan la...kt luar tu ujan,,caner nk balik kan...da la naik motor..motor comel pulak tu,,,ala,,rileks kt KKR pn bukn staff tu marah...lgpn meja banyak kosong,,,hehehe

 
 antara aksi kekenyangan sementara menunggu hujan berhenti utk pulang ~~

da da ~~

Ahad, 16 Januari 2011

.:: cucuk-cucuk ::.

'' dia cucuk tang sini, dia cucuk tang sini '' hehehe...ingt tak dialog citer ape tu...citer pendekar bujang lapok la,,,mmg legend citer tu kn,,eh nk citer pasal ape ni,,haiyyooo melalut da ni...

ala,,saje jek opening kasi lain sikit kali ni,,,wweekkk...hehehe..ape benda yg releven dgn cucuk2 ni..ape lg SATE la..eh SATE ke SATAY...??? mana2 la yg penting benda alah tu sedap mahal..

bukan ape skrg ni rasa tetiba je selalu dtg,,tetiba je nk makan sate malam semalam,,ye la warong wak radol yg fofuler dgn sate tu dekat je dgn uma...kadang2 bau nyer sampai rumah menusuk2 ke lubang hidung ni,,,sape tak nk order beb,,,

tp yg tak syok nyer malam td da kehabisan pulak sate nyer,,,aaddooiii agak keciwa la...tak pe la takde rezeki agaknyer,,,dlm keadaan agak sedey aku mkn mee hoon soto siang td...

tp MRK mmg the best,,,ntah mcm maner tah,,tetiba je (tetiba lg,,huhu) dia bole dpt kn sate utk isterinya,,, huwwaaaa,,terharu sekali..tQ sayang...banyak pulak tu,,,ntah bape hinggit MRK beli...

dgn segera aku membuka plastik2 yg menyelubungi sate itu,,,mmm,,zaaassss 1 cucuk da kurang,,,zzaaassss lg 1 da kurang,,hehehehe

alhamdulillah...dpt gak mkn sate...sedap gak la...nyummm..nyummm jemput makan yek semua,,,hihihi


makan....



makan....



makan...



dan,,,,,



abisss ~~


sadakallahulazim...

da da ~~

Khamis, 13 Januari 2011

.:: kenny roger part 1::.


kira beberapa hari sebelum tahun baru 2011 yg lepas,,, ari ahad tak de buat ape,,masing2 amik keputusan keluar..haaa,,ni 1 masalah bila keluar,,tak tau nk pegi mana,,kadang2 bole smpi bertegang leher nk pegi mana..kadang2 smpi tak jadi keluar...hu hu..itu pn masalah ke,,haiyyooo

tp kali ni jadi ok...dan mengambil keputusan yg tepat utk ke Angana kerana :-
  1. dekat tak smpi 5 minit da smpi
  2. hari da nk hujan, sempat  merempit sampai
  3. naik motor buruk je
  4. ada tempat makan
  5. parking senang dan murah
  6. dua-dua setuju..hehehe
hu hu,,kukuh kn alasan kami...rasanya ada byk lg reason tp ni antara yg penting... ahhh,,yg penting ari ahad mmg masa utk bersuka ria, berjalan2, bermakan-makan dan bermacam-macam,,,itu antara janji MRK sbb isnin-sabtu beliau kerja...ahad masa utk 'bersama',,oooopppssss ~~

ok,,,da naik motor tu kena la pilihh motor yg mana 1...nk yg besar ke kecil ke lama buruk ke...yg padan dgn helmet kura-kura aku ni adalah yg old school tu = honda c70...mmg sempoi ~~ motor yg paling aku suke naik klu jalan2 kt jb ni,,klu bole balik kg nk naik motor ni je,,tp tak bole gak takut terburai 1 persatu 1 tgh jln..sape nk jawab...???hehehe

check minyak cukup ke idok ~~
tayar rupernyer yg pancit...
begini la kami seadanya,,sempoi ~
siap parking kami terus masuk...agak teruja cam baru 1st time smpi..bukn ape lama jugak la tak ke angsana..padahal dekat je..hehe..


aduuhh,,ari ahad, masih cuti sekolah, makna nyer ramai la org dan kanak2 riang berlari-lari (mcm kaisah)..perasaan boring mula timbul cepat2 g cari pemakan...benornyer kami mmg blom makan aka baru bangun tido ~!!! uuppssss ~~ pusing2 kat level 1 tu ada la Daily Fresh,,mmg kegemaran MRK ni iaitu waffel flavor peanut+cokolat...tp tak ramai pulak org beratur,,,suami punyer pasal,,aku rela bekorban,,ahaksssss

kak,,garing2 yer,,,pastu flavor lebih sikit..
mana kenny roger punyer citer kan...??? mmmm,,,kt angsana ada ke KKR ni...??


sabar ok,..ada citer tp lmbt sbb motor semput..huhu...


so,,,to be continue ~~~ poyo jek

da da ~~

Jumaat, 7 Januari 2011

.:: tetiba jek ::.

mmmm...tetiba jek...kenapa...???
tetiba jek semlm dlm kol 11am aku sakit kepala...da terbengkalai semua keje opis semlm...nk siap kn 1 surat pun tak bole...tak tau la kenapa..
tetiba jek...

nk kata tak mkn, sarapan makan mee hoon goreng plus ayam goreng plus cekodok pisang...tang cekodok pisang tu yg tak bole tahan,,sedap sesangat...siap mimpi2 lg nk mkn..hikhikhik

tang sakit kepala ni yg membingung kan aku,,sakit sebelah kiri je...tak tau dr mana asal sakit nyer...masuk angin??? aku selalu kuar kn bom angin...oopppssss....kadang2 smpi main tembak2 lg dgn MRK...

tapi nasib baik la semlm masa kt opis tu kak Nah ada tolong,,tolong urut kn kepala dgn belakang badan sikit,,,kau, kuar semua angin,,,sahut menyahut agin aku dgn angin kak Nah...ada kurang la sikit lepas kena 'uli' dgn kak Nah,,thanks Akak...

jam punch card tepat 430pm, dgn pantas aku check out dr opis...tahan kn je sakit kepala ni,,,tepon MRK bgtau tak bole nk masak,,sakit,,,MRK ok jek tp siap pesan...'awak beli la mknn siap2'...walaneyyyy...baik sayang,,

pikir punyer pikir, haaa..ada pasar tani kt Uda,,singgah jp la beli mknn...nk tau beli ape....





ta da ~~~~

bayam goreng...1st time jumpe ni..
isteri punyer - nasi kerabu
MRK punyer - nasi minyak lauk  ayam rendang+ayam masak merah..
tak banyak pun beli mknn..tgk mcm tak best jek tp blik uma cam menyesal tak beli,,tp takpe, pasar tani ni ada setiap hari rabu, khamis, jumaat dan sabtu...

kata jek sakit kepala,,nasi kerabu tu licin gak aku makan...minggu depan nk beli lg la,,sedap dan murah...hehe..

masa da siap2 beli brg mkn tu, ada org bg kicap sample,,,kicap cap kipas udang, perasa manis pulak tu,,mmg kicap kegemaran aku tu,,tp size ada kecik sikit...ye la benda free kn...dpt bukn 1 beb tp 2,,hehehe,,rezeki ~~

ooppss,,ada 1 lg yg aku jmpe tp tak leh beli,,kawan 1 study masa kt polytech dulu,,asmah budak DEP...anak dia da 2 da,,pun rezeki jugak tu,,huhu

da da ~~

.:: faiza hut ::.

hahaha...faiza hut,,cam bagus je kan..pizza hut la...

agak spesial cz MRK yg ajak dgn alasan isteri malas penat dan tak nk masak...hahahaha...

sebetulnya,,,bukn tak nak masak,,cuma balik keje je selasa lepas aku agak kengantukan yg amat...ingt nk lelap sekejap tp lama..bangun2 jek MRK da balik..janji nk masak la konon tp tak jugak..hahaha..hujung MRK ckp jom pizza..terus aku bangun mandi dan bersiap,,kena bertindak dgn pantas sebelum MRK berubah fikiran...

ingt nk g pizza kotaraya tp jam da pukul 9pm...mmm,,pizza angsana je la, dekat, cepat sikit dpt mkn,,nyum,,nyum...tQ SAYANG...

jom order

mushroom soup...sekejap je bersih..huhu


aku buknnya pandai order klu makan kt pizza ni,,,nama pizza2 pn aku tak ingt,,tgk gambar nmpk mcm sedap jek,,order la..tp part lasagna tu mmg 1st time aku order,,da lama nk try,,,mmg sedap...MRK pn kata sedap,,next time ini benda mesti order klu mkn pizza...

pizza, lasagna, garlic bread
MRK kekenyangan,,aku yg kena setel kn,,,baik tuan ~~
bersih cekap sedap ~~
da da ~~

Selasa, 4 Januari 2011

.:: eeee..ngilu ::.

mmm,,mmg ngilu,,ape yg ngilu tu...GIGI ~~ bile...??? klu makan benda2 manis,,terutamanya makan GULA-gula... sebab tu da lama tak makan gula2...takut,,nanti ngilu yg amat mengilukan,,hikhik

almaklum la kan,,da lama jugak la tak g anto servis gigi ku ini...last check gigi masa sekolah menengah dulu,,kira2 12 thn yg lepas...lama tu ~~ huhu... tiap2 ari kita pakai dia untuk kunyah makanan time perut lapar,,ape la salahnya 6 BULAN sekali g jmpe doktor gigi, suro tgk2 kan..ada nk kena di ganti ke idok,,,huhu...

jadi,,,sementara ada peluang hari khamis yg lepas (30.12.2010) aku singgah sekejap kt klinik pergigian kota tinggi...itu pn mak dan adik yg sibuk suro aku pergi,,diorg cakap tak lama pun,,sekejap aje..mmm,,takut gak la kan, mana la tau tetiba je doktor nk cabut,,mau menangis aku nanti,,huahuahua

dengan bayaran RM1, no aku dipanggil,,dengan rasa berdebar2 aku baring,,lampu pun dibuka menghala terus ke mulut ku..dan perbualan pun bermula...


doktor : kenapa dgn gigi awak..(sambil mengorek2 gigi aku)

saya : ntah la doktor, klu saya makan manis menti ngilu,,gigi saya berlubang ke..??

doktor : mmm,,saya tgk tak de ape2 pun..ok jek...da g kumur2..

saya : ye ke doktor,,da tu knp ngilu...(sambil2 berkumur2)

doktor : mungkin ada kerosakan di belah dalam gigi awak,,tp luaran saya tgk cantik jek..
saya : doktor tak nk cuci gigi saya ke..cuci la doktor

doktor : gigi awak ok, cantik, takde plak buat ape saya nk cuci,,
saya : ye ke doktor..klu macam tu ok la,,terima kasih..dalam hati berkata,,doktor ckp gigi aku cantik,,,fuh ~!!! =)
doktor ckp gigi saya cantik ~~ senyum...
kadang2 kita rasa macam tak berapa perlu sebab kita rasa kita da jaga gigi kita ari dgn gosok sekurang2 nya 2x sehari,,,tp doktor kn lebih tau bila da tgk,,ada plak ke..ada rosak ke tidak,,

so,, jangan la takut utk berjmpe dgn doktor gigi,,meraka semua tu baik...hehehe

da da ~~

Isnin, 3 Januari 2011

.:: penutup 2010 ::.

alhamdulillah,,
semua nyer da selesai..ape yg selesai...??? 
kenduri doa selamat untuk kami sekeluarga...
bile..??? 31.12.2010 (jumaat) kt uma mak kt waha...
dalam erti kata org felda,,yasinan perempuan...
biasa la bila ada kenduri mesti ada rewang2...utk rewang2 ni mak jemput jiran2 terdekat jek,,tp time yasin nti 1 blok 13 dijemput semua...

nway, jumaat tu aku da amik cuti seminggu yg lepas,,ye la,,cuti byk lg,,nk abiskn pun da tak sempat,,ada masa ni cuti je la,,,tup2 Malaysia menang pulak Piala Suzuki AFF 2010, dapat cuti free dr PM....

dan kebetulan rabu khamis ada kerja kt Kota Tinggi,,siap2 suro mak dan adik g kota naik bas..senang belanja sekali utk kenduri esok...

 
ni masa belanja kt econsave, kota tinggi


mcm malas je nk story panjang2...jom la layan gambar ~~
.

.

.

.

.

.


 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

kenduri selesai dalam jam 5 pm,,,dgn seberapa segera kami mengemas rumah utk di tinggalkan sebab nk anta adik lapor diri kt UiTM Lendu esok,,lgpn mlm ni ada kenduri jugk di uma pakcik kt gelang patah...nasib baik la semua mknn habis di mkn dan di bahagi2 kan...

Alhamdulillah ~~

da da ~~



~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...