Isnin, 20 Disember 2010

.:: sungei road, singapore ::.

outing yg tidak dijangkakan ~!!! i like it

biasa la ahad mmg akan bangun lambat...lambat tu biasanyer dalam kol 10 am la..(tak la lambat sgt kan..hehehe)..lgpn mlm td g bazar karat dgn mak, abah, abg, kak mimi, adik, pearl, emerald dan Qaisara smpi kol 12 lebih,,,malam td saya bujang,,sesaje MRK kasi aku luangkan masa dgn mak dan abah..MRK kuar jmpe kawan2 silat kt larkin...

mula2 si MRK ni nk bgun awal nk g konvoi amal katanyer,,da kejut da kol 6:30 pg,,tp tak nak bangun..lg2 hujan,,sejuk,,mm,,masing2 tarik la selimut balik,,kol 9 pg FIL jerit...
FIL:: piz,,nk ikut tak,,bak nk g sungei road, cari barang,,bak pegi dgn fairuz"..
MRK:: malas la bak,,ngantok..
FIL:: mm,,takpe la..

tiba2 jek.."..jom Yang,,ikut bak,,bole jln2 cari barang,,,"...aku hanya mampu tersenyum dan dgn pantas terus mencapai towel,,hehehe

agak2 jam 10 pg, kami da smpi Kelantan Lane..ari ahad checkpoint tak jem..lapang..syok r,,tak yah nk beratur berpanas lelama....pusing2 tgk Sungei Road tak bukak lg..ape lg,,ke kedai motor la anak beranak..FIL nk beli box utk motor Valcon dia tu...mmm,,org klu giler motor, sanggup ape saje !!!
mereka2 semua sibuk dok memilih mana 1 yg best,,aku pn cari position yg best utk posing,,hehehe
.

.

.

.

.

mcm tersepit je pose yg ni..hehehe
wah..syok ooo...angin kuat


















da siap membeli kt kedai motor tu,,sg road punyer pasar karat pun da ready..hari pun cantik,,panas...panas yg sgt ~!!!
para2 penjual semua da old timer aka APEK2 tua,,jom tgk ape ada kt sana...huhu

murah2...S$ 5 jek..















he loves trompet
































dpt jugk akhirnya ~~ S$10 jek..


















bile da abis pusing pasar karat tu,,tekak pun kering perut pun lapar,,ape lg,,,nk minum dan makan la...tak jauh pun tmpt mkn kami..kt depan kedai Lim Ah Boy jek..

kedai melayu/islam
mee rebus S$3
nasi ayam penyet S$4.50














huh...halal ke tak ni..??? minum je la








































utk mee rebus tu aku bg 6/10 la..ada kureng sikit,,tp bole la..utk nasi ayam penyet pulak 5/10 jek,,sbb sambal belacan nyer tak berapa nk pedas dan tak berapa nk dedap,,tang ayam nyer pulak ada kecik sikit dr yg kt jb...










errkkk..Alhamdulillah,,kenyang sudah perut2 kami..hari pun da nk petang,,moh la kita balik...merempit kembali utk balik JB ~!!!
































da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...