Isnin, 6 Disember 2010

.:: JGU 1069 ku sayang ::.

semenjak dua menjak ni,,kete kesayanganku ni selalu sgt nk g klinik..biasa la kan..kete 2nd hand (ye ke,,ntah2 3rd @ 4th hand) hehehe... sakit sikit tp sikit2 pn $$$$ melayang jugk la...

mm,,rasanyer buln 8 aritu kami pasang tinted,,ye la, da uzur bebeno..cermin depan klu drive malam da tak clear..lgpn tinted lama tak gelap,,ni kami pasang ada gelap sikit la,,org kedai tu kata JPJ bole lepas,,,pasang je la,,nmpk cantik sikit,,ngggeee



lagi pun time keje aku parking open,,parking tak de bumbung,,harapkn pokok2 je,,tu antara faktor menyebabkn tinted cepat rosak..ye ke..??? hihihi.,, daun2 kering banyak terselit2 kt celah bedah kete...time cuci je la aku bersihkn,,,total pasang tinted aritu RM400..mahal kn,,kata kt kota murah,,yek jekkkkk

setel pasal tinted,,ni pasal bateri pulak,,sib baik cuti 22 Nov (johor je cuti ok), bateri kong,,kong kang $$$ aku sekali lagi melayang...sib baik tak keje,,,tetiba jek tak leh start,,ala mcm kt tv tu..bila aku start bunyi 'ktek,,ktek,,' sah bateri...

pusing punyer pusing sib baik la ada kedai spare part bukak time cuti ni,,nah ko RM220 utk bateri..bateri kering katanyer tak payah check air la,,,bateri lama kedai amik RM16 jek,,bole la,,@_@...warantty 2 tahun..ffuuhhhh ~~~~

arini 6 Dis, (besday emerald) brake shoes belakang belah kanan da patah,,patut la tak bole jln aritu,,nk jalan lekat,,,sekali lg bernasib baik sbb aku cuti,,mcm au 2 je kan kete ni,,,time cuti dia nk rosak...hehehe

dgn jasa baik bak (bapak mertua ku), dia tolong bukak kn tgh,,brake shoes dia da patah,,MRK kata tak yah g bengkel,,MRK beli brg pasang sendiri,,beli pun harganyer RM60...patah la kaki arini tak dpt outing,,,tp tak pe,,kete bak ada,,kete ipar ada,,pilih saje,,hehehehe

ape2 pun aku mmg sayang kete aku ni,,,da merata dia bawak kami berjalan,,ke KL mmg selalu, balik kg, motorGP 2 tahun berturut2..ni mgkin christmas nti mgkin ke KL lg cz MRK cuti sabtu ahad (harap2 jd la)..nk g cameron ke genting,,dok kira2 bajet la skrg ni,,,hikhikhik


sikit2 masuk klinik tu biasa la kn,,kita pakai dia bukn nyer dok tutup dgn kain,,klu tak pakai tak tau ape sakitnyer,,,itu la satu2 harta yang kami ada...tinggl 1 lg nk di betulkn iaitu AIRCOND,,,tu tahun depan kot tggu KWSP aku kuar,,ntah2 tukar kete terus kot,,,hehehehe,,,ooohhhhh tiiidaaaakkkkk !!!!

da da ~~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...