Sabtu, 30 Oktober 2010

.:: GemBira ::.

sungguh gembira semalam sbb rasanyer semua org ingt kt aku...

hp berbunyi tak henti2...

semua kawan2 wish besday...

fb, sms, call, yg penting MRK la yg pertama wish..TERHARU ~~~

perasaan mengharungi 29/10 semalam adalah gembira kerana :-
1 - semua traficc light otw g kerja hijau
2 - tolong ofismate punch card kn
3 - semua opismate wish besday/dpt kad besday
4 - beli kn hadiah kahwin ofismate kt Tupperware dgn harga diskaun (tak amik untung, 20% tau,,hehe)
5 - balik keje jln tak jem
6 - mlm g mkn2 kt gelang patah...celebrate la konon ~~
awalnyer smpi opis...
tak penah miss amik setiap hari
eh ada nama saya kt laman web jabatan..sukerrrrrr
wall da penuh dgn ucapan..thanks uols
wah..dpt kad lg...
thanks to Adda n Dilla.. luv u
tiket parking utk balik...cepat kn saya balik..hehehe
sampai je uma tgk MRK da sampai dulu..biasa la, takde benda lain, motor, motor, motor...hehehe...

Suami : cepat siap, nk bawak awak keluar ..
Isteri : ha, nk g mana, penat la saya baru je sampai...
Suami : awak siap je la..cepat2.. nak ke tak nak ni..??? sy siap kejap je
Isteri : ermmmm...ok..saya mandi skrg jugak,,huhu

ke mana la MRK nk bawak aku ni...mesti g mkn tp kt mana...adooiiii
tp sebelum keluar ada org jual kopok lekor..MRK suro beli n goreng time tu gak,,siot jek..ye la..ye la...nti bole makan dlm kete...iissshhh ~~~
ni je yg sempat
thanks sayang...mmuuuaaahhh
oooo,,kt restoran yeo sekeluarga..
semua da ada...ape lg,,,serang !!!
ramah meratah
ermmm..sedapnyer tomyam ni...
syok sgt mkn sampi lupe nk minum
ala,,tak larat nk abis kn,,caner eak ???
hehehe,,tapau la..leh return kt uma nti...
sekali sekala tak pe kn sayang ~~~ terima kasih sayang !!!
mmm,,pendek kata mknn kt restoran ni sedap..double thumbs up !!! lain kali nk g lg la..mgkin utk 2nd celebration kot..hehehe

tp perasan tak,,,besday girl tak dapat kek la...lupe nk g beli !!! hahahahaha

nway, nk ucap kn terima kasih banyak2 kpd kawan2, sedara mara semua yg wish besday aku semalam..rasa terharu, seronok, teruja sgt2...dan pada yg mendoakan cepat dpt baby tu insyaAllah ada rezeki kami, ada la baby nti...ape2 pun, korang semua mmg best !!! tahun depan kalau ada umur wish lagi yek...

da da ~~

.:: 29 oktober ::.

Ya ALLAH
panjangkanlah usiaku,
agar lebih lama dapat ku mentaati Mu,
Jadikanlah kehidupan ini sebagai ladang,
moga di akhirat kelak ku mengutip hasilnya.
Ya ALLAH
tambahkanlah amalan ku di saat bertambah usiaku,
Jadikanlah cahaya Mu yang bersinar menyinari jalanku,
Rehatku adalah rantaian zikir,
Rantai yang ku kalungkan pada leherku,
Sebagai tanda cintaku pada Mu,
Ya ALLAH
Engkau tidak mensia-siakan segala usahaku,
Mencari haruman Syurga ciptaanMu,
Tempat rehat dan nikmmat abadi…….


28 tahun yg lalu, pada tarikh ini aku dilahirkan..kira2 jam 1030 pm (info dr mak).. cepat rasanyer masa berlalu..namun aku bersyukur kerana masih bernafas sehingga umur ku skrg..macam2 dugaan telah aku tempohi...suka duka, sedih gembira, menangis ketawa..

dulu seorg kini berdua, dulu muda skrg da tua, tak de dulu tak de la skrg kn...

selamat hari jadi utk diri ku yang ke 28 tahun ~~

p/s terima kasih mak, abah sebab jaga erin sampai erin kawin..semua jasa2 mak dan abah akan erin kenang sepanjang hayat erin. tak terbalas rasanyer dgn ape yg erin bg skrg...ape2 pun erin harapkn mak abah tak putus doakan rumahtangga erin kekal hingga akhir hayat kami ~~ AMIN





Khamis, 28 Oktober 2010

.:: outing @ jusco tmn U ::.

selamat malam semua...

biasa la,,hujung minggu kn..tp sori la cz lmbt nk update blog...sebab ---> sibuk ke malaszzz... hehehe

kali outing masih lg bersama mak, abang, kak mimi, pearl, emerald n kaisah...MRK tak join cz dia masuk singapore betul kn motor keje yg ditinggalkan sbb rosak semalam...tu la kt uma takde buat ape2..baik kita penuh dgn aktiviti..hehehe

bebenornyer,,,aku nk amik adik yg baru smpi dr UiTM tu baliik jb,,study week katanyer,,cuti seminggu...dia turun kt esso taman tun sana,,ye la,,tak yah turun larkin,,berpatah balik pulak nti...kadang2 rindu gak kt dia tu,,tp cam tak caya pulak yg dia da masuk U..dulu kecik je..hehehe

jusco paling dekat taman U...si pearl dgn emerald da hafal da jalan ke sana..aku sesaja buat2 tak tau,,beriya2 diorg bgtau jalan,,,hehehe...makne nyer, da selalu la papa n mama diorg bwk diorg ke sana...uuiiittt ~~
manis pearl bertudung..ahakss
emerald dlm keadaan normal
kaisah tgk angah ea...
sampai je posing dulu kt depan pintu ni...ada ape tah sempena Deepavali,,ammmaaaa ~~
ait,,terover pulak pose ~~ huhu
nk adik lg ke??? hehehe
nk adik tanyer mama n papa ea..kuikuikui
sushi time ~~
kaisah pun pandai mamam sushi
syok kn makan sushi king...hehehe,,pandai bebudak ni mkn rupenyer...nggeee

siap mkn turun balik ground floor...nk ajak diorg main kt bawah tu...mula2 dudk2 aje,,last2 kena gak tukar syiling...ye la, kaisah tak nk turun !!! budak tu mmg pandai !!!

1 lawan 3..hehehe
tgh syok2 layan kerenah budak2 tetiba je mascott ayamas round kt area2 tmpt main tu..terus suro pearl n emerald posing gambar..kelakarnya si kaisah ni penakut..muka cm nk nangis je,,tp bila menatang tu da blah, dia sibuk jenguk2..ngengade !!!
mascott ayamas..kaisah takut..hehe
abis story utk minggu ke-3 bulan oktober 2010..minggu ke-4 pun ada story gk..ape2 pun tungguuuu ~~

da da ~~

Isnin, 25 Oktober 2010

.:: outing @ angsana ::.


selamat malam ~~

16.10.2010 sabtu - biasa la mmg masa utk outing berdua,, saje je,,,5 hari bekerja curi sikit masa nk release tension..

baru je nk gerak tetiba mak tepon tnyer tak kuar ke?? cantik, dpt jmpe mak..so pendek citer jmpe kt angsana la..vrrommm...vrroommm..

tiba je angsana, ada event pasal motor..sparepart FAITO...tak penah dgr pun..hehehe

MRK ckp klu tak dia join tp malas..dalm tggu mak n the group sampai, layan la kejap acara yg tgh berjln kt pentas tu,,,lgpn MRK tgh syok berbual dgn mber motorbike dia..
din klawa
 
 
kaisah bingung cari jln..huhu
da puas tgk2 event FAITO ni,,kitorg menuju ke KFC...abang nk belanja mak makan kata nyer...kitorg da mkn da sblm kuar td,,tak pe,,layan je la..

otw nk sampai ke KFC tu sempat jugak la bebudak ni singgah kt uncle diorg ni..huhu

pose menarik 3 beradik...
pearl mmg rapat dgn uncle
kaisah nk ape???
ooo..nk diri atas meja rupenyer..ngengade !!!
pearl n emerald
saya la penaja utama..sila-sila...
ape tu uncle..???
nyummm..nyummm...ari2 mkn KFC pun takpe,,i like ~~
siap mkn je...sempat gk jln2 kt ground floor tu walaupun kedai semua da tutup..sempat singgah kt 1 kiosk tu..da lama berkenan kt menatang ni..belek punyer belek..tanyer punyer tanyer,zaaaasss aku sambar yg ni..nmpk besar, sekali da lekat kt dinding..semeynot jek..ye la padan la dgn harga nyer ~~ RM3 ..
cantik kn..pasni nk beli lg ~~
blik tu abang ckp dia nk bawak mak g pasar karat..**lama tak g sana cari brg2 2nd hand...tak pe la,,,kitorg nk blik...sampi uma kami tido ~~

da da ~~

Sabtu, 23 Oktober 2010

.:: sambal belacan ::.

selamat tengahari !!!

mmm...sabtu ahad mmg aku suka,,,nape?? cuti la..lalalalala

klu sabtu ahad otomatik mata mmg susah nk bukak pg2...mind set kot..huhu..

tp masak tetap masak...byk lauk kt dlm peti ais tu,,ikan, ayam, paru...sayur jgn ckp la...bukn takde...ada..kdg2 smpi layu tak sempat nk masak..ye la klu beli tak ingt...last2 membazir..ish..ish..ish...

menu arini simple mimple.. 
SAMBAL BELACAN, IKAN GORENG, SARDIN & PETOLA BENING...
bukn malas ok tp MRK order...nyumm..nyumm..

kt sini nk share sambal belacan jawa aku..jawa ke?? nggeee...rasa2nyer klu 10 org yg buat sambal belacan ni..ada 10 rasa..lain org lain cara kn...
1.  bhn2 yg mudah 2. bhn2 digoreng sebentar 3. bhn2 ditumbuk sampai lumat



senang kn.. cuba jgn tak cuba..

sedap sehingga menggaru kepala ~~ huhu

da da ~~

Rabu, 20 Oktober 2010

.:: busy ker ::.

salam semua ~~

busy ker??? 
a'ah la...
busy kenapa???
keje byk la...
keje ape yg byk tue???
keje opis la...
bile dateline nyer???
minggu depan...

adooiiii...baru la rasa ada keje sejak dpt transfer JB ni,,,ye la...da dok opis orang seminggu balik opis sendiri jek abis kuarkan semua dokumen2 untuk dijadikan laporan...
ni time keje kt nusajaya - JPS
tp, dalam busy2 pn sempat gk aku melayan citer SITI KELEMBAI ni...hehehe...ooppsss,,tgk guna berukben ea...tak sempat nk tgk kt uma,,asik terlepas jek..kt uma lg la busy...dok 2 org pun uma bersepah cam dok 10 org...kt uma kena memasak, menyapu, mengemas, memakan, membaring, menido...hehehe

busyla sgt kn..huhuhu...nk update blog pn takde masa klu kt uma tu...ye la kadang2 idea tak mariiii time nk mencarut marut ni...benornyer banyak story nk share,,nti la ea...ni da masuk opis harap2 idea dtg mencurah nk tulis report n blog...

ha,,,masa utk sambung keje..

da da ~~

Rabu, 13 Oktober 2010

.:: bencana alam ::.

selamat malam....

tak best kn title kt atas tu...mintak selisih la hai...

bukan ape, bencana alam ni tak bole diduga, bila2 bole terjadi.

nk di jadikan cerita, isnin lepas 11.10.2010 uma mak kt felda kena ribut, bergegas aku menghantar mak balik waha, yela mak kt 5 kedai lg blom balik sebab jaga cucu...kenapa jaga cucu??? sebab papa n mama diorg pegi tgk MOTORGP dan masa nk balik tu terperangkap kt jem excident yang dasyhat kt highway PLUS tu...ape2 pun meraka berdua selamat sampai rumah dengan perasaan yang tak serik utk ke MOTORGP lagi...kuikuikui

ok, sambung citer pasal bencana alam..selain uma mak, uma jiran2 pun ada yg kena jugak..agak teruk la berbanding uma mak. antaranya uma mak biah, cik zizah dan cik noh..eh, dengar2 uma MAT BETEL n uma kilang pun teruk, abis semua bumbung uma terbang...

so, ni la antara gambar yang sempat di ambil sebelum aku blik jb malam tu jugak,,huhu

pandangan dari depan
eh ada model pulak...hehehe
pandangan dari sisi


pandangan dari bawah - kerosakn bhgn depan
pandangan dr tepi - kerosakan tepi
close up
 pandangan dr dlm rumah - sib baik tak kena kete abah...
pokok ceri hj din patah,,sib baik tak kena uma
abis semua pasu terbongkang
tikar tu basah sbb air tempias dr tingkap
yg belah sini clear...cantik takk???? ahaksss
ni gambar uma cik zizah pulak...dapur nyer yg ditimpa dengan pokok kelapa...
luar dlm kena


ni gambar uma mak biah..abis brg hantaran ima yg nk kawin buln 12 tu basah...sabar ea..

kena kt bumbung gak,,eh sempat pulak bergossip,,,addooiiii
nway, ape yg terjadi pasti ada hikmahnya...duduk, diam, berfikir la sejenak ape yang telah kita lakukan hari ini..muhasabah diri, cari di mana kesilapan kita,,,insyaAllah semua nya akan kembali seperti sedia kala...

 mm,,takziah jugak kpd sape yg terlibat dgn kemalangan kt highway PLUS 10.10.10 ahad lepas,,,sesuatu yang terjadi pasti ada HIKMAH nyer,,,
bersabarla sayang ~~

~~ amin ~~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...