Khamis, 22 Julai 2010

.:: aktiviti kami ::.

hahaha...jgn pikir lain ea.hikhik

sejak2 MRK tak buka bengkel motor, abis rumah dia wt bengkel. sebulan yg lepas MRK airbrush cover set motor, mgu lepas dia airbrush gitar baru dia pulak..(gitar ke-3)..katanyer tak de feel masa nk 'menggoreng'..ye jek..

ini la hasilnyer..






itu aktiviti MRK..aku pe lg,,kuarkan la pekakas utk memulakan aktiviti iaitu JELLY...yummy..sedap sgt,,kredit to my opismate KAK JUN cz sponsor jelly yg belum jadi tu...

ada 2 perasa..anggur dgn strawberi..teruja sgt nk mkn,,masukkan dlm freezer cukup 1 jam jekkk..zzaassss~~ 1 cup da abis..huhu
nti nk buat lg,,,

da da ~~



Rabu, 21 Julai 2010

.:: our dinner ::.

" awak da mkn ke sayang..??"

" da,,saya lapar sangat,,tu yang saya beli kuih dgn mee goreng td.."

" mm..ok ye ke?? jd saya tak yah masak la arini ea..?? tersipu-sipu..hikhik

" suke ati awak..masak la utk awak makan.."

hahaha,,dialog yg sama utk hari isnin dan selasa..fuhh,,lega bila tak masak ni..ringan rasa kepala bila ada PELEPASAN macam ni selalu..huhu

sejak-sejak ada camera baru ni, siap je masak dinner mesti nk snap gambar lauk pauk..hehehe..kira-kira JAKUN la..sampai MRK cakap..

" awak ni da kenapa..??"

" ala,,saje jek nk buat kenangan..." bole ke??

so,,enjoy our dinner's picture ya !!!

da da ~~





Rabu, 14 Julai 2010

.:: pc fair ::.

pc fair kali ke-2 utk tahun 2010..dicepatkan sebab bulan 8 da raya..(pose tak lg)

petang dalam jam 330pm,bersiap2 nk kuar utk ke pc fair..secara tetiba jek helmi da ada depan pintu uma,,huh,,mak n bapak mertua dtg...hehehe,,layan tetap layan,,bersiap nak kuar tetap bersiap..aku buatkan air 1 jug pastu sambung make up,,ahakss...diorg pun nk ke mydin nk beli shampoo katanyer.."" bye,,nti dtg lg.."" terus kami capai helmet menuju ke destinasi = persada,,eh,,MRK singgah Dr Motor pulak,,pasang no plate..tunngu lama ape lg amik gambar la,,posing sikit ~~




siap jek,,kami teruskan perjalanan ke persada,,adduuiii byk nyer kete kt persada ni,,jem lagi,,sib baik tak naik kete...ooo rupe2nyer MRK janji dgn adi n cik karim nk g sesama..diorg naik kete..jmpe diorg kt dalam pameran yg penuh dgn orang,,cam nk pitam rasa.
tgk punyer tgk ada lak berkenan kt printer ni..EPSOn 3 in 1..print, copy & scanner..RM199..cam ok jek,,zass,,kami beli..
isteri:: caner nk bawak balik ni sayang???
suami:: awak pegang la
isteri:: ok jek...(tuhan saje yang tau betapa beratnyer menatang ni..)



siap je semua,,si adi ngajak ke CS pulak,,nk cari handphone katanyer...eh,,tak yah nek kenderaan,,kita jalan kaki jek,,penat gak la..turun tangga naik tangga akhirnya sampai jua..jmpe dam kedai h/phone,,da suke da si adi kt 1 h/p ni,,mak ai,,sikit punyer lama dok test,,,lepas satu,,satu di check nyer,,penat kami menunggu..boring2 amik gambar,,




siap adi beli hp,,masing2 kelaparan..jom la g hard rock black..kita makan lg best..
mmg sedapp nasi ayam penyet ni,,,klu ada masa nk ajak MRK makan kt sini lg,,mmg SUPERB !!!!!! harga RM6.50..amacam??? ada berani ke???hikhikhik


.:: makanan ::.

selamat pagi,,

mmm...lama tak update blog ni..takde mood nk menulis..arini mood baru dtg,,hikhik..

nway,,jumaat lepas nk makan chicken chop yg kt hutan bandar tu...kami kuar rumah dalam 815pm,,konon2 sempat la sampai sana cz kami merempit jek..tup2 sampai sana,,pergghhh penuh semua meja,,siap ada yg berdiri tunggu meja kosong...hampa !!! MRK ajak makan tempat lain,,,so suggest la ZZ mee rebus tulang,,mm..ok gk,,da lama tak makan sana..aku ape lg..tak lepas peluang la,,ha..ini la makanan kami..mee rebus tulang utk MRK..lamb chop utk saya !!!




ha,,itu cerita ari jumaat,,so petang sabtu MRK balik pengerang sorang cz nk betul kan RXZ yg rosak kt kg sana,,tinggal la aku keseorangan..ape lagi terus hello my BrO tanyer ada kt uma tak, g mana2 ke tak..jawapan "aku keje malam la,,datang la"..hihihi

sepantas kilat aku memandu menuju ke Lima Kedai...sesampai je di sana, aku disambut dgn Qai yang baru siap mandi..kakak2 semua berjalan uma kak Yan,,"kakak, cepat angah nk g Jusco..mandi ngaji solat,,kol 755pm kami keluar...tak pasal2 kena buli belanja KFC utk pearl n emerald..mm..tak pe la...RM20 jek..



hehehe..cukup utk kali ni,,jmpe lain kali ~~

da da ~~

Rabu, 7 Julai 2010

.:: jalan ::.

selamat pagi semua ~~

seger,,,sbb baru lepas sarapan meehoon soto dgn air limau suam kurang manis tak nak biji,,ahakss.. hari makan dgn group2 lelaki kt warung KL Menjerit..nk tau?? warung tu depan bukit timbalan,,hehe (sbb filem tu penah shoot kt warung tu katanyer..)

ahad lepas kami outing, tu pun da petang baru kami kuar..masing2 malas nk drive kete, so kami merempit dgn motor keje MRK honda petak,,mmg syok,semua org tgk kami..yela dressing cantik tp nek motor kapcai jek..takpe, yang penting hari tu tak ujan.

destinasi pertama kami adalah PERSADA. saje ajak husband g sana cz nk suro dia beli memory card utk camera (fujiflim $129 jek).tup2 dpt extra brg lain iaitu kipas utk notebook..hehehe

da penat berjalan tetiba nmpk makanan..nasi beriani..wah,,MRK ape lg,,"saya lapar la,saya nk makan'..padahal sebelum kuar da mkn tu,,emm, takpe la..org nk mkn, jgn ditegah,,so aku pun join sekaki ~~ nyumm..nyumm

destinasi kedua kami KOTARAYA..penat gk berjalan dr persada..ye la..semua brg isteri yg kena bawak..huhu,,takpe..duit MRK yg kuar..biasa la MRK klu da smpi sana ada 1 kedai yg dituju,,kedai gitar,,,hujung MRK beli tali gitar..sib baik tak beli gitar..huhu

sebelum balik tu kami turun ke level 1, tgk cam ada yg best jek..ooo,,UO buat jualan murah..power root pun ada sekali..ada test drink, MRK try,,cam sedap jek..ape lg kami pun sambar 1 paket alicafe utk MRK dgn 6 tin kacip fatimah utk saya..@_@ =)... utk menambah tenaga ~~ ahakss

so,,abis da story mory kami utk weekend lepas,,,ada la beberapa keping gambar aku snap utk tatapan..

da da ~~











Isnin, 5 Julai 2010

.:: syyhhh .::

selamat pagi..

hilang mood nk wt keje arini,,betul la org kata diam itu bijaksana ~~ aku akan cube kurangkan bercakap hari ini,,practice make prefect !!! chaiyok,,chaiyok...

bukan ape,,pagi2 lagi mood down,,tak tau kenapa..boring, bosan, sakit hati, semua ada,,kenapa??? biarlah aku tanggung sendiri,,tak nk sedih2 la,,walaupun kurang bercakap tp nk membebel kt blog ni,,hahahaha,,tp tak idea nk tulis ape,,ingt nk share outing semalam tp gambar lupe nk save dlm pendrive,,nk la edit2 sikit gambar tu biar nmpk best,,huhu

ok la,,rasa mood nk keje sudah mariii...

da da ~~

i love sayang ~~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...