Jumaat, 31 Disember 2010

.:: happy new year 2011 ::.

May this New Year bring newly found prosperity, love, happiness and delight in my life...

... AmiN ...

Sabtu, 25 Disember 2010

.:: happy friday ::.


mmm...hepi sesgt hari ni,,dpt release tension...ye la..byk fikir..hal keje,,hal uma tangga,,,hal org keluarga,,hal mertua,,eee,,mcm2 la..
tp semua tu hilang seketika sbb aku da jerit kuat2 !!!!! aaarrrgggghhhhhhhh ~~ =_=

aku g karaoke la...hahahahaha..ketawa jahat..tetiba jek idea terpancul keluar disebabkan agak boring dgn kursus penulisan laporan audit td...penceramah dok pot pet pot pet kt depan,,aku, adda dan dilla besembang kt belakang...biasa la kan..dr zaman sekolah pun mmg mcm tu...

pegi menyanyi kt mana...??? huhu agak jauh jugk la dr opis,,,da menghala blik ke umah aku..area plaza angsana...selama2 dok kempas tak tau pn ada tmpt karaoke camtu..kedai kat belakang al-ikhsan BBU ,,try la cari,,,kedai waner hijau tau..hehehe


kitorg bebenornya 'cabut' dr kursus tu...1145 am da kuar da,,memandangkan takut tak sempat nk melalak 2 jam...sesampai je kt kedai tu,,diorg baru bukak,,kena la tunggu sekejap..tak pe,,,murah punyer pasal,,tunggu~~~ 
murah..??? 1 jam RM5 so kami amik 2 jam..promosi sempena cuti sekolah dan hari jumaat katanya...klu ari biasa 1 jam RM19..untung tak..??berbalaoi-baloi....

cakap byk tak guna kan,,jom layan foto2 kami bertiga yg tgh feel menyanyi...mmg terbaeekkk beb ~!!! hahahaha
nyanyi lagu pertama,,,masih duduk lg..
diikuti Adda pulak,,
aku masih duduk,,Adda da diri da,,huhu
tak bole angkat,,,akhirnya aku pun berdiri jugak..hehehe
screen kecik tu list lagu,,byk kan,,,hihihi
pose terkahir sebelum balik opis semula,,,
 amacam,,teruja tak..??? hehehe,,,sakit jugak la tekak ni,,tp sib baik kami semua ada bekal air masak...cam tau2 jek kan klu menyanyi kena minum air masak yg banyak...ye la nyanyi ikut suka..tak de nyer suara dari perut la,,picing la,,,ape yg penting,,nyanyi ikut suka diri sendiri...

mata pun ngantok,,ape lg,,nk tdo,,,sok nk bangun lewat sikit,,takyah bgun pagi buat sarapan...MRK pn tak keje...

da da ~~

Isnin, 20 Disember 2010

.:: cucu kesayangan ::.

siapa cucu kesayangan ni..aku kah?? oh tidak..sudah tentu la MRK..cucu sayang nenek,,nenek sayang cucu..sayang menyayangi antara 1 mereka ini...sungguh terharu tgk kemesraan diorg ni..

semalam lepas balik dari singapore terus ajak MRK tgk Tok Mah (TM),,ye la TM da sakit,,da tak bole nk berjln,,naik wheel chair da...lgpn minggu lepas TM mengejut kan semua anak dan cucu nyer,,tiba2 TM diam tak berkata apa2,,mata tertutup rapat...mmg mengejutkan,,tp Alhamdulillah,,semuanya selamat dan TM dimasukkan dalam HSA selama 3 ari,,,

sementara ada masa semalam tu,,kitorg bawak TM g jusco,,mkn Johny's,,TM kata sup nyer sedap masa makan dgn Pak Ude aritu..ha...jom la Tok,,Ct dan Apiz belanja..sekali sekala ape salahnye kan..MRK kn cucu kesayangan,,so i sbg isterinyer pun kira TM sayang la jugak,,huhu

jom kita layan gambar2 masa makan semalam
.
.
.
.
.

cepat..cepat..order
TM bingung nk pilih air ape..
suke MRK tgk TM suke ~~
saya pun suke sbb dpt mkn lg ~~
meh tok, ct bancuh kan kopi ~~
akim mkn sundae,,kejap je abis..
MRK dgn intan..cedok jgn tak cedok,,baik2 panas tu...
sian si Kila,,aku suro dia masak..
ala sayang,,meh saya suap meh,,aauuummm ~~
ok,,da siap mkn,,moh kita jalan2..alamak tok seksi la pulak..
ice cream pulak..
            


da bole sembunyi kt belakang rambut MRK..kekeke

awat muka camtu sayang..???
mmm...semua da kenyang,,da pusing2 jusco, kol 5:30pm kitorg balik uma mak teh,,pulang tok dgn pulang kete,,blik kempas naik motor semula,,huhu,,mau pecah punggong tongkeng aku seharian duduk kt motor..penat ~!!!!!!

takpe yg penting dpt bawak TM g jalan2..klu panjang umor TM, ingt nk bawak g Danga Bay pulak..jalan2 amik angin petang kt tepi selat tu,,, mm..mesti syok kan,,sambil2 tgk sunset..ada lg ke???hehehe

da da ~~

.:: sungei road, singapore ::.

outing yg tidak dijangkakan ~!!! i like it

biasa la ahad mmg akan bangun lambat...lambat tu biasanyer dalam kol 10 am la..(tak la lambat sgt kan..hehehe)..lgpn mlm td g bazar karat dgn mak, abah, abg, kak mimi, adik, pearl, emerald dan Qaisara smpi kol 12 lebih,,,malam td saya bujang,,sesaje MRK kasi aku luangkan masa dgn mak dan abah..MRK kuar jmpe kawan2 silat kt larkin...

mula2 si MRK ni nk bgun awal nk g konvoi amal katanyer,,da kejut da kol 6:30 pg,,tp tak nak bangun..lg2 hujan,,sejuk,,mm,,masing2 tarik la selimut balik,,kol 9 pg FIL jerit...
FIL:: piz,,nk ikut tak,,bak nk g sungei road, cari barang,,bak pegi dgn fairuz"..
MRK:: malas la bak,,ngantok..
FIL:: mm,,takpe la..

tiba2 jek.."..jom Yang,,ikut bak,,bole jln2 cari barang,,,"...aku hanya mampu tersenyum dan dgn pantas terus mencapai towel,,hehehe

agak2 jam 10 pg, kami da smpi Kelantan Lane..ari ahad checkpoint tak jem..lapang..syok r,,tak yah nk beratur berpanas lelama....pusing2 tgk Sungei Road tak bukak lg..ape lg,,ke kedai motor la anak beranak..FIL nk beli box utk motor Valcon dia tu...mmm,,org klu giler motor, sanggup ape saje !!!
mereka2 semua sibuk dok memilih mana 1 yg best,,aku pn cari position yg best utk posing,,hehehe
.

.

.

.

.

mcm tersepit je pose yg ni..hehehe
wah..syok ooo...angin kuat


















da siap membeli kt kedai motor tu,,sg road punyer pasar karat pun da ready..hari pun cantik,,panas...panas yg sgt ~!!!
para2 penjual semua da old timer aka APEK2 tua,,jom tgk ape ada kt sana...huhu

murah2...S$ 5 jek..















he loves trompet
































dpt jugk akhirnya ~~ S$10 jek..


















bile da abis pusing pasar karat tu,,tekak pun kering perut pun lapar,,ape lg,,,nk minum dan makan la...tak jauh pun tmpt mkn kami..kt depan kedai Lim Ah Boy jek..

kedai melayu/islam
mee rebus S$3
nasi ayam penyet S$4.50














huh...halal ke tak ni..??? minum je la








































utk mee rebus tu aku bg 6/10 la..ada kureng sikit,,tp bole la..utk nasi ayam penyet pulak 5/10 jek,,sbb sambal belacan nyer tak berapa nk pedas dan tak berapa nk dedap,,tang ayam nyer pulak ada kecik sikit dr yg kt jb...










errkkk..Alhamdulillah,,kenyang sudah perut2 kami..hari pun da nk petang,,moh la kita balik...merempit kembali utk balik JB ~!!!
































da da ~~

Rabu, 15 Disember 2010

.:: cukup masa ::.


cukup umurnya 56 tahun dan berkhidmat dgn Jabatan Audit Negara lebih kurang 30 tahun++, Tn Hj Noh akan bersara pada 20hb Disember ini...selamat menjalankan kehidupan seperti orang biasa dan berehat di rumah bersama keluarga, anak dan cucu..

aku rasa 1 masa yang agak panjang dan lama utk berkhidmat dalam jabatan kerajaan,,,sampai ke aku ke masa umur 56 tahun..???sedangkan aku telah memilih bersara wajib pada umur ku 58 tahun...skrg aku sudah berumur 28 tahun,,lebih kurang 30 tahun lg,,macam2 bole jadi kan...nway, tahniah la buat Hj Noh...kami yg masih fresh dan muda ini akan bekerja seperti biasa. 

1 majlis persaraan Tn Hj Noh telah diadakan pada hari jumaat (10.12.2010) di Hotel Suria City, JB...majlis yg agak simple tp padat dengan agenda..majlis bermula kira2 jam 4 petang tp 2nd bos en Din da bagi pelepasan keluar pejabat jam 3:30 petang..ape lg,,lepas majlis bole la terus balik uma..hehehehe


makanan yang akan diserang ~!!

pose kejap
nice song

sopan ~~

free style
yg muda2 saje ~!! hehehe
 rasa2 lepas ni ada ramai lagi staff JAN Negeri Johor akan bersara,,, sedih, gembira, suka, semua ada..
tp skrg,,ape yang penting..?? KERJA ~!!!!!!

da da ~~

Selasa, 14 Disember 2010

.:: pc expo pulak ::.


da lama da pc expo ni,,,awal bulan Dis aritu (3-5 Dis 2010)...nama je lain tp sebenarnya pc fair...kedai yang sama, barang yang sama, tempat pun sama....yang lain cuma HARGA jek..

biasa la, ari jumaat mesti pegi,,rehat lama,,tak makan lunch, kt opis sejuk,,ape lg keluar la,,,pegi dgn Dilla dgn Adda,,si Dilla tu nk beli camera digital, si Adda nk beli pendrive,,aku pulak..???

mmm,,nk survey HARD DISK.. ada sebab nk survey2 ni.. sbb nyer ---- > komputer yg opis bekalkan rosak,,,tak leh on,,terkelip2 lampu oren kt cpu tu...da la byk dokumen/pictures dalam tu,,keja punyer 1 hal la,,personal 1 hal..hadooiii...klu hard disk yg rosak confim la abis semua dokumen2 itu...

survey punyer survey ada la nmpk jugak beberapa design dan jenama...nk beli yg 320GB ke 500GB,,tgk harga cam lebih kurang jek...beza cuma dalam RM20-RM30 jek.. eh,,masih blom beli lg..nk survey lg, sabtu ada ahad pun ada,,hehehe

fikir punyer fikir, ari ahad g blik persada,,pergi bersama-sama MRK, byk kebaikan klu g dgn MRK ni..hehe,,bole la MRK top up sikit2 mana yg tak cukup nanti..

alhamdulillah, akhirnya dpt jugk cari yg berkenan di hati..warna dan design MRK yg pilih...cantik kt mata MRK, cantik la kt amat aku,,,MRK mmg suke BIRU ~~ hehehe...bagus??? insyaAllah,,harap2 tahan lama,,lgpn ada warantty 3 tahun, aku beli yg 500GB,,senang,,semua masuk dlm tu nti...

ooppsss,,,bukan beli hard disk je,, beg utk notebook pun TERBELI jugak..pegi ari jumaat harga RM35, tp ari ahad da turun jd RM33...w/pun beza cuma 2 hinggit tetap aku kira murah...nway, thanks dear sbb belanja isteri tersayang ni..

setakat ni, keperluan elektronik rasanye da complete...tp tgk2 gaya MRK macam tgh survey2 harga camera SLR...tak la mengharap tp klu dpt best jugak kan...hehehe...yang penting keje,,pastu duit mesti
MARi...... ~~

da da ~~

Sabtu, 11 Disember 2010

.:: jadi misi 3 ari ::.

demam...semua da demam,,aku jek blom,,hehehe..eeee,,mintak jauh la hai..

3 ari MRK demam..ari selasa, rabu, khamis...rasanyer ni la 1st time sejak kami kahwin, salah seorang dari kami demam...dulu masa bujang/anak dara, jaga diri sendiri jek kalau sakit,,sekarang kena jaga jugak, jaga diri dan suami TERSAYANG...

tanda2 MRK nk demam aritu tekak rasa perit...aku suro la MRK minum air masak banyak2..tp tak hilang jugak,,,da MRK kuar g beli gula2 hacks (hitam)...tup!! terus aku teringt klu sakit tekak makan la Dequadin...cepat..cepat..cepat..!!! hehehe..

emmm,,,bila da demam badan pun panas la,,selera mkn pun takde...ooppsss bukan MRK, tp aku,,rasanyer 3 ari MRK demam,,3 ari aku tak makan nasi...tak tau la kenapa..,selera MRK tetap ada,,aku masakan bubur saje,,,bubur ayam McD sedap ke tak tetap kena makan sbb nk makan ubat,,,
jagung mmg aku suke,,,ni je yg aku makan
cakap pasal ubat,,da demam 2 ari baru g klinik,,,tu pn aku yang paksa,,,so aku pun terpaksa la masuk keje lmbt..6:45 am aku da msg bos mintak kebenaran,,bos ok jek,,tQ bos !!! alang2 masuk lambat..kol 10 am baru aku smpi opis,,,hehehe

kami g klinik kesihatan kermpas je,,dekat dgn uma...lama gk la menunggu utk dpatkn pil KK dgn ubat batuk cam ibu dan anak..MA ckp demam MRK da nk surut,,,klu da mkn ubat tp still tak baik lg, dia suro g HSA,,,takut ada benda lain pulak...alhamdulillah...makan ubat ikut jadual,,,demam pun da baik skrg, tinggal batuk ajek...

tp bila da baik ni,,rasa geram jek kt MRK ni,,,ye la, time demam sikit punyer manja aka mengada2,,,cakap pun mcm nk berbisik jek,,bila da baik, mula la nk wt kita rasa nk kejar dia 1 uma,,wt lawak giler,,eeeee..gerammmm !!! 

tp suke MRK da baik,,ceria rasa rumahtangga, time mandi nyanyi, panggil2 aku,,,tgk tv ASTRO MUSTIKA 132, ketawa kuat2,,,hehehehe...

huuuu,,tgk org demam mcm best,,baring ada org jaga, mkn bersuap,,,tp org yg demam kata seksa,,pening kepala, batuk, seseme...tak la demam,,mintak jauh la hai...

tp klu aku pulak yg demam, caner ea layanan MRK??? nk jugak tau,,hehehehe

da da ~~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...