Ahad, 12 Februari 2017

.:: Short Trip Ke Thailand | Part 4 ::.

sambungan Short Trip Ke Thailand | Part 3...

26.12.2016 - Isnin

macam biasa kami berdua la yang akan bangun lambat,, semua da siap da lawa²... jam da kol 9 pg,, nak pegi sarapan dan nak naik Bukit Bendera katanya,,, tapi sebelum tu pegi Jonker Walk dulu ala² bazar karat cari ape yang patut dan sarapan kat food court nya..



banyak tau kami makan,, sorang 2 pinggan.. MRK makan soto nasi & nasi ayam,, aku makan laksa penang & roti sardin,,, total semua RM14 sahaja,, da la murah, sedap pulak... eerrrmm laksa tu RM3.50 jek,, roti sardin RM3.. kat JB mana nak dapat harga gitu,,,  

 sekian, alhamdulillah


lepas makan kami terus ke Bukit Bendera,, alamak,, da macam semut da manusia,, parking pun da sesak,, takpe kita try turun tengok ada can tak dapat naik... 

 kami ikut jalan belakang sebab park kete kat situ,, mesti korang tak penah lalu sini kan...


kan da cakap jalan belakang,,, hahaha,, semua orang kat belakang,, aku je kat depan sorang,, aku jalan memang laju,, sampaikan laki pun aku tinggal.. huhu

malang bagi kami sebab ramai nya manusia nak naik BB,, so kami amik keputusan untuk ke Padang Kota Lama duduk lepak² jek... ye la kan,, musim cuti semua manusia keluar berjalan² semua tempat penuh orang,, sini je tak de orang,,, selain kami... *dalam hati sedih tau*

 macam Pantai Lido dulu² kala kan..

suar tu kenapa nak kotak²... hihihi

plan seterusnya nak makan  mee udang kat kuala sepetang,, sempat ke idok...? rasa sempat kalau gerak sekarang,, hihi,, kami naik feri terus shoot ke kuala sepetang.. jom

 tak lengkap kalau pegi Penang tak naik feri kan...
senyum sikit Yang...

sampai di kuala sepetang memang petang,, hihi... ada masalah sikit sebab kereta pak mertua aircond nya rosak,,, nasib baik ade bengkel tepi jalan bole la dibaiki,,, tapi yang aku tak berapa gemo si MRK ni,,, tetiba je dia pun nak baiki kete dia... meh kita tengok ape dia... 😡

oooo,,, dia tambah lubang hidung,,, kiri kanan tau,, dia kata murah, kt JB mahal,,, ye la tu..

da da da,, jom la pegi makan... lapo da ni tak makan tengahari.. da terbau² da udang yang mak jah masak tu,,, ade lagi ke tak, tak tau la... huhuhu

ramai nye orang.. 

memula kami order jejemput dulu,, 2 pinggan RM10... sedap ko makan panas² dengan cuaca sejuk gini... terliuq cek

nin diyaaaaaa da sampai... semangkuk RM13.00 tunai

 beriya aku makan bersihkan udang² itu... nak ke sini semula ntah bila kan,, 
alhamdulillah

 last pose sebelum bertolak balik ke JB

berakhir la percutian aku dan keluarga mertua di sini... kami terus balik JB tapi nak singgah KL kejap,, pak mertua ke Kelantan lalu Grik,,, 1 lagi kereta terus balik JB... tapi syahdu adu du,, sebab masuk je highway jalan jem giler... 6 jam nak sampai kan ke KL... siap keje kat KL kami terus balik JB tapi kami tido kat RnR Nilai... 


27.12.2016 -Selasa

lontong + rojak tahu 

bangun² je pagi,, memasing lapo, so aku ajak MRK sarapan kt Muar, kat kedai yang ade satay tu depan Bustand Bentayan tu... berbagai-bagai la kami order ↑↓... hihi... abis je makan kami terus balik JB

bubur ayam - adik MRK sakit gigi

mee rebus

satay

total semua makanan + air RM34.00.. tunai

lepas makan terus shoot balik JB dengan harapan nak rehat dan luruskan badan... sengaja sampai awal sebab nak rileks... dan nak amik mood esok nak keje... terbongkang tido la kami laki bini..


malam tu dinner sempena nak CNY 2017 
Happiness, Prosperity, Longevity


Alhamdulillah,, selesai da percutian cuit² kami... walaupun tak semua tempat kami explore tapi aku puas dapat ke negara orang... ni pun salah satu rewards pada kami untuk tahun 2016 setelah penat bekerja dan persediaan 2017 mencari rezeki dengan lebih banyak banyak dan banyak dan bole dikongsi dengan semua orang .. Amin ~


da da ~ ~


Selasa, 7 Februari 2017

.:: Short Trip Ke Thailand | Part 3 ::.

sambungan Short Trip To Thailand | Part 2...

25.12.2016 - Ahad

yeeaahhh,, merry crismes di obersea,,, hahahaha,,, kagum? saje jek,,, bangun² lapo,, pastu bangun lambat pulak tu,, semua orang da check out... hahaha,, nasib la,, nikmat abis tido katil beso, bantal peluk beso,,, eehhh... 

ikat rambut pun kat kete... lambat bebeno la ni... hihi


semua da siap kami pun tahan tut tut untuk ke tempat makan... bergelumang la kami 11 org dalam tut tut tu sampai kan MRK terkeluar dari landasan,,, kekeke,,, tak pe tak bahaya kalau jatuh pun bole kejo lagi... hihihi




ok da sampai tempat untuk sarapan... lupa pulak nak snap gambo kedai,,, so far semua makanan di sini sedap... nasi kerabu ada, mee sup ade, roti canai pun ada... jom makan
 

stall mee sup

stall nasi kerabu




nin diyaaaaaa,, sedap nya nasi kerabu itu,,, teringat²...



apa yang,,, macam tu sekali makan,,, ish ish ish



siap makan kami ke hotel semula amik kereta untuk menuju ke Songkla.. kat sana ade pantai Samila yang ade patung ikan duyung... ok best best bole rendam kaki... hihi... jom kita pegi...




kat sini masa lambat 1 jam dari waktu Malaysia ye,,,

transformers yang jadi jaga,, hebat hebat,,, hihi

bawak kete ye Yang,,, isteri nak tengok permandangan sambil berangan

walaupun jalan nya 2 lane tapi jangan laju² sebab simpang dari kiri dan kanan merata.. tetiba jek ade kereta mintak jalan...


lebih kurang 30 minit berjalan sampai la kami di Pantai Samila... mana² pantai nampak sama je kan... hihi... jom cari parking kita jalan ke gigi pantai, amik² gambo, lepak² kejap sambil gossiping dengan mak mertua,,, huhuhuhu


kuat angin,,, sampai beralih MRK jauh dari aku,, hihihi




baris sedia.. ! hahaha,, 



suami teman isteri rendam kaki,,, adeehhh pedih pedih pedihhhhh


sayang sangat, terima kasih untuk semua nya...

ni la ikan duyung tu,, nampak nenen nya,,, hihihi

lepak² jap sambil makan buah

mak mertua, suami dan pakcik

amboi,, sedap nya.. makan ape tu...

abis da explore pantai samila tu kami patah balik ke Hatyai untuk pegi beli² barang ke baju ke cenderahati ke ape la semua... ape ntah nama pasar ni... MRK tak de lain nak beli suar pendek suar panjang suar sukan suar kecik.. semua suar,,, dan semua nya dapat beli... kekeke



3x kami ke kedai acik ni,,, sib baik pandai cakap melayu,, senang urusniaga,,,


lepas siap semua kami pun gerak balik ke Danok untuk keluar dari Thailand ni... nasib baik la border tak jem macam JB - Woodlands,, lengang lapang bole golek² kat jalan... hihi,, sebelum tu makan dulu makanan Thailand sebelum balik Malaysia ye... lapo ni...


meehun sup, ayam goreng, laicikang, nasi goreng

last pose di Thailand,,, beli stok buah bebanyak sebelum balik Malaysia... pelam nya sedap rangup² gitu... hihihi.. jalan terus je tu da bole kuar ke Bukit Kayu Hitam



percutian masih belum berakhir, kami ke Penang pulak... nak jenjalan sana... lagi pun da penat sangat da dok dalam kete je dari tadi kan,, pak mertua sajes tido di A-Raudhah area Nasi Kandar Beratur tu... homestay apartment... 3 bilik katil double decker,,, RM420... bole la rehat kan badan mandi manda susun balik bonet kete yang da macam hutan tu,, kekekeke



eh belom bole tido,, lepas mandi kami pegi makan nasi kandar dulu.. cukup kan syarat bila da sampai sini... MRK kata bole la,,, sedap jugak,, lepas makan baru balik tido... 

zzzzzzzzZZZZZZZZzzzzzzz


Short Trip Ke Thailand | Part 1
Short Trip Ke Thailand | Part 2
Short Trip Ke Thailand | Part 4

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...